De 3 online netwerken voor ondernemers

November 2010 was er het forum van jong MKB Liemers Achterhoek – Kansen en mogelijkheden van online communicatie. De presentatie 7 tips om klanten naar jouw bedrijf te krijgen voor jong MKBers, werd goed ontvangen.

Het was leuk om de positieve reacties te mogen ontvangen van de deelnemers. Het bestuur vond het daarom een goed idee tijdens de netwerkavond in januari een vervolg op deze presentatie te geven.

jong mkb liemers achterhoek logo De 3 online netwerken voor ondernemersDe deelnemers wilden graag dieper ingaan op de belangrijkste sociale online netwerken. De presentatie tijdens het forum 7 tips om klanten naar jouw bedrijf te krijgen voor jong MKBers, resulteerde in veel praktische vragen over hoe ze dit nu moesten doen in de praktijk. Kort nog eens de tips:

  • Wees niet bang – probeer online dingen uit
  • Focus – doelgroep en producten
  • 10 seconden boodschap
  • Positioneer jezel als expert
  • Blog – publiceer online, veel
  • Nieuwsbrief – houd je abonnees tevreden met waardevolle tips
  • Midden in je doelgroep

Op die laatste tip, Midden in je doelgroep, lag de focus dinsdagavond. Met middenin je doelgroep bedoel ik, wees daar waar jouw doelgroep online is. De grootste en belangrijkste netwerken zijn LinkedIn, Twitter en Facebook. Eigenlijk is Twitter geen netwerk maar een microblog platform, maar je kunt er wel een netwerk vormen en er zijn veel netwerken.


De presentatie geeft inzicht en tips over wat goed is te doen op deze netwerken. Start met LinkedIn en 22 tips om je profiel goed op te zetten zodat je klanten aantrekt zie ook 27 tips voor een perfecte profielpagina in LinkedIn om klanten te krijgen (artikel uit 2008).

Dan gaat het verder met tips over het nieuwe Facebook persoonlijke profiel en een pagina voor je bedrijf. Welk soort pagina kies je en wat te doen om meer volgers aan te trekken.

Als afronding een uitleg over Twitter, en wat je in je profiel zet, hoe je mensen vindt op Twitter en hoe je jouw naam en bedrijfsnaam kunt volgen.

Dit is de presentatie:

Opening van het nieuwe jaar door Mariëlle Cobussen:
5353721927 055666ec7f m De 3 online netwerken voor ondernemers

Deelnemers deze avond bij jong MKB Liemers Achterhoek
5353721877 e7bf52e316 m De 3 online netwerken voor ondernemers

5353721819 fb8b9916c2 m De 3 online netwerken voor ondernemers

De reacties waren weer positief en er kwam een verzoek om de presentatie te geven in een andere lokaal netwerk. Blij icon smile De 3 online netwerken voor ondernemers

Willen jullie de leden van je netwerk enthousiast maken over online klanten aantrekken? Laat mij dat doen. Klik voor meer informatie over presentaties.

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Gerelateerde Posts:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondernemen
Zelfpromotie

Heb jij net als veel andere mensen moeite om jezelf te promoten? Ben je bang om opschepperig over te komen? Dus jij hebt diverse kwaliteiten, maar die zijn pas zichtbaar als mensen jou zien werken? Of je hoopt steeds dat iemand anders jouw kwaliteiten promoot? Maar eigenlijk kan niemand jou …

Ondernemen
Betaalproviders vergelijken shopify

Je gaat starten met jouw eigen Shopify webshop en je loopt alle instellingen na. Het begint eenvoudig met bijvoorbeeld een leuke naam voor jouw online winkel, jouw e-mailadres en het adres van de (fysieke) winkel. Daarna vul je belasting gerelateerde gegevens in en je kiest het Shopify abonnement type. Maar …

outletstore
Ondernemen
Producten in Outletstore van Informatique niet allemaal echt koopjes

De online winkel Informatique verkoopt met name computer gerelateerde producten en dan moet je denken aan PC’s, componenten voor computers, laptops, tablets, software, etc. Daarnaast verkopen ze ook enkele huishoudelijke producten. Deze computer winkel heeft naast een online shop ook fysieke winkel / vestiging in Berkel en Rodenrijs. Informatique heeft …

0Shares
0