De 3 online netwerken voor ondernemers

November 2010 was er het forum van jong MKB Liemers Achterhoek – Kansen en mogelijkheden van online communicatie. De presentatie 7 tips om klanten naar jouw bedrijf te krijgen voor jong MKBers, werd goed ontvangen.

Het was leuk om de positieve reacties te mogen ontvangen van de deelnemers. Het bestuur vond het daarom een goed idee tijdens de netwerkavond in januari een vervolg op deze presentatie te geven.

jong mkb liemers achterhoek logo De 3 online netwerken voor ondernemersDe deelnemers wilden graag dieper ingaan op de belangrijkste sociale online netwerken. De presentatie tijdens het forum 7 tips om klanten naar jouw bedrijf te krijgen voor jong MKBers, resulteerde in veel praktische vragen over hoe ze dit nu moesten doen in de praktijk. Kort nog eens de tips:

  • Wees niet bang – probeer online dingen uit
  • Focus – doelgroep en producten
  • 10 seconden boodschap
  • Positioneer jezel als expert
  • Blog – publiceer online, veel
  • Nieuwsbrief – houd je abonnees tevreden met waardevolle tips
  • Midden in je doelgroep

Op die laatste tip, Midden in je doelgroep, lag de focus dinsdagavond. Met middenin je doelgroep bedoel ik, wees daar waar jouw doelgroep online is. De grootste en belangrijkste netwerken zijn LinkedIn, Twitter en Facebook. Eigenlijk is Twitter geen netwerk maar een microblog platform, maar je kunt er wel een netwerk vormen en er zijn veel netwerken.


De presentatie geeft inzicht en tips over wat goed is te doen op deze netwerken. Start met LinkedIn en 22 tips om je profiel goed op te zetten zodat je klanten aantrekt zie ook 27 tips voor een perfecte profielpagina in LinkedIn om klanten te krijgen (artikel uit 2008).

Dan gaat het verder met tips over het nieuwe Facebook persoonlijke profiel en een pagina voor je bedrijf. Welk soort pagina kies je en wat te doen om meer volgers aan te trekken.

Als afronding een uitleg over Twitter, en wat je in je profiel zet, hoe je mensen vindt op Twitter en hoe je jouw naam en bedrijfsnaam kunt volgen.

Dit is de presentatie:

Opening van het nieuwe jaar door Mariëlle Cobussen:
5353721927 055666ec7f m De 3 online netwerken voor ondernemers

Deelnemers deze avond bij jong MKB Liemers Achterhoek
5353721877 e7bf52e316 m De 3 online netwerken voor ondernemers

5353721819 fb8b9916c2 m De 3 online netwerken voor ondernemers

De reacties waren weer positief en er kwam een verzoek om de presentatie te geven in een andere lokaal netwerk. Blij icon smile De 3 online netwerken voor ondernemers

Willen jullie de leden van je netwerk enthousiast maken over online klanten aantrekken? Laat mij dat doen. Klik voor meer informatie over presentaties.

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

odido is dat wel okido
Ondernemen
Is de nieuwe naam Odido wel okido?

Mogelijk heb je het al gehoord? Als je klant bent dan heb je natuurlijk al een bericht ontvangen. Het bedrijf T-Mobile heet voortaan Odido. Na twee jaar in het geheim werken aan dit project werd op 5 september 2023 de nieuwe naam onthuld van wat we voorheen kende als T-Mobile …

stap-budget stopt
Ondernemen
1
Stap-budget stopt waarschijnlijk vanwege kabinetsbezuiniging

Het Stap-budget, een scholingssubsidie voor werkenden en werklozen, wordt waarschijnlijk wegbezuinigd. Dat bevestigen bronnen aan ANP en andere nieuwsbronnen. Het Stap-budget werd iets meer dan een jaar geleden geïntroduceerd als vervanging van de belastingaftrek van scholingskosten. Het was eigenlijk een scholingssubsidie van maximaal 1.000 euro voor het volgen van een …

office centre failliet
Ondernemen
Wat gaat er gebeuren met Office Centre?

Op 17 januari 2021 heb ik hier een artikel geplaatst over het feit dat Office Centre 7 vestigingen ging sluiten. Toen al gaf de directie aan veel last te hebben van de lockdown als onderdeel van de Corona maatregelen. Maar Office Centre bleef toen voor veel ondernemers redelijk goed bereikbaar …

Shares