Office centre inruilkorting eigenlijk geen korting?

Ja dit hoort natuurlijk eigenlijk niet thuis op een webdesign / webmaster forum. Maar het heeft wel met ondernemen te maken. En eigenlijk ook wel met internet, want dankzij internet ligt de informatie aan je voeten… nietwaar!? Maar ik liep hier tegen aan en moest het toch even kwijt. En wie weet bespaart het jou ook weer een aantal euro’s.

staples-bureaustoel-inruilkortingOffice Centre / Staples heeft een mooie inruil actie van vrijdag 4 maart t/m 17 maart 2011. Koop je bij Office Centre een nieuwe bureaustoel dan kun je jouw oude bureaustoel inruilen en krijg je 70 euro terug, met andere woorden; 70 euro korting op de nieuwe stoel. Dit leek mij een goed plan, heb 2 oude stoelen en ik breng die weg (scheelt ook weer een ritje oud vuil) en ik krijg 2 mooie stoelen terug met 140 euro korting.

Maar toevallig blader ik vluchtig door de folder van Aldi vanavond en zie een grote foto van een soortgelijke stoel. Ik pak de digitale folder van Staples er eens bij en leg de foto’s naast elkaar. Exact hetzelfde (zie hieronder). Bij Aldi kun je deze stoel kopen voor 89,99 euro inclusief BTW (75,62 exclusief btw). Dat is dus ongeveer 13 euroAldi-bureau-stoel goedkoper en ik behoud mijn oude stoelen (handig in de schuur ofzo).

De hamvraag is natuurlijk, zijn de stoelen exact hetzelfde? Misschien niet qua merk, maar qua uiterlijk zie ik weinig verschillen. Dan zou dit mogelijk nog een gevalletje kunnen zijn “zelfde fabriek, andere sticker”… en dan kies je beter ook voor de goedkope variant. Ik zal morgen eens bellen met de ALDI. Want via internet kan ik niet achterhalen welk merk bureaustoel zij aanbieden. Dit is bij de Office Center wel heel netjes weergegeven.

Om even te reageren op bovenstaande heb ik de verschillen voor u uitgezocht, door contact op te nemen met de Aldi en Staples Officecentre en de leverancier.
Het wil namelijk zo zijn dat de stoel die Staples Officecentre aanbied meer instellingen heeft en dus meer geschikt is voor kantoorgebruik.

De verschillen zijn:

Aldi:
Zitting: Dunne standaard zitting
Mechaniek: Permanent rugcontact
Gasveer: Standaard met een plastic kap
Armleggers: zwart ijzer

Staples:
Zitting: Ergonomisch gevormd en veel meer foam,waardoor deze veel comfortabeler is. Zeker voor langere periode zitten.
Mechaniek: Synchroonmechaniek, waardoor deze veel beter instelbaar is op de zithouding van de gebruiker.
Gasveer: Chroom
Armleggers: Staal verchroomd

Algemeen

De Aldi variant is alleen geschikt voor thuis gebruik, terwijl onze variant meer business gericht is. De aanbevolen gebruiksduur van de Aldi variant is max. 3-4 uur, terwijl onze geschikt is voor 4 tot 8 uur. Ons model is EN1335 genormeerd en heeft GS (geprufte Sicherheit) goedkeuring. Verder is de kwaliteit van het gebruikte mesh in de rugleuning ook verschillend.

Dus de inruilkorting is geen trucje, maar een goede deal.

Hoi,

Naar aanleiding van jouw artikel, heb ik deze stoel toch maar gekocht. Zat eerst te twijfelen toen ik bij de Aldi stond omdat hij alleen verpakt stond en ik geen duidelijk merk kon zien.

Dus ben om half 6 nog even snel terug gegaan om hem toch te kopen. Ik kan je vertellen dat het inderdaad dezelfde stoel betreft. En hij zit heerlijk ^^

Casper

Ik heb ook vandaag de stoel gekocht bij de Aldi. Eerst ben ik nog wel langs de office centre gegaan om goed te kijken naar de verschillen en de stoel echt uit te proberen. Vervolgens naar diverse Aldi’s omdat niet alle filialen de stoelen hebben staan blijkbaar. Daar zag ik opeens duidelijk TOPSTAR op de doos staan en heb toen besloten de stoel mee te nemen (ja eentje, want ik zag het mij niet lukken om 2 van die dozen achterin te krijgen).

Nu lees ik dat er toch verschillen zijn. En ik geloof dit graag (wat betreft de chrome onderdelen kan ik dit bevestigen). Echter moet ik zeggen dat zonder de inruilkorting ik dus 201,11 euro (inclusief BTW) voor de office centre stoel had moeten betalen. Ik vraag mij dan wel af of de verschillen tussen de stoelen echt 111,12 euro (201,11 – 89,99) waard zijn?

Ik zou de 2e stoel natuurlijk wel bij Staples kunnen gaan halen… dan kan ik, verdeeld over de 2 stoelen, in totaal 12 uur lang zitten 🙂

Bedankt voor de comments in ieder geval. Nog anderen die bij Aldi of Office Centre deze stoel hebben gekocht?

Zelf heb ik een bureaustoel via Beslist gekocht. Vond het een goede site met duidelijke vergelijkingen op de website staan. Misschien een idee? Had ook van de Aldi stoelen gehoord, maar meestal moet je dan echt vroeg zijn om er één te bemachtigen omdat ze er maar een paar op voorraad hebben.

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondernemen
Korting geven bij verjaardag slim?

Er is er één jarig hoera hoera. Super leuk en laat de vele leuke berichten via de vele sociale media kanalen maar binnen komen! Nog leuker, een paar mensen bellen jou. Maar heb je heel veel geluk dan krijg je cadeautjes! Dat vind ik super leuk. Het kan ook andersom, …

bordspellen voor ondernemers
Ondernemen
Beste bordspellen voor ondernemers

Met de huidige avondklok en lockdown is het spelen van gezellige bordspellen een aanrader. Het is leuk om te doen, schept of versterkt de band onderling en je leert er vaak ook nog iets van. Daarnaast is het spelen van een spelletje een goede afleiding als je stress ervaart van …

office centre gesloten vestigingen
Ondernemen
2
Office Centre sluit 7 vestigingen

Klanten van getroffen Office Centre vestigingen hebben een email ontvangen van directie en medewerkers. De email opent met de tekst: “Graag willen we je informeren over een belangrijk besluit met betrekking tot jouw Office Centre vestiging“. In de email geeft de organisatie aan dat ook Office Centre is getroffen door …

Shares