Bouw jouw Power Platform met dit systeem

Het Power Platform is een combinatie van een website en weblog. Wat gebruik je voor de bouw van jouw Power Platform zodat je goed zichtbaar wordt op het internet en vindbaar in de zoekmachines?

Een overzicht van goede oplossingen en mijn top tip.

bouw Power Platform

 

Vindbaar in de zoekmachines is heel belangrijk, want dat is waar nog steeds veel mensen zoeken naar een oplossing voor hun probleem. Of eigenlijk zoeken ze naar het probleem want de oplossing kennen ze nog niet.

Steeds meer mensen zoeken ook direct in de sociale netwerk sites, dus ook daar moet je Power Platform goed voor zijn ingericht.

De techniek van je site moet goed zijn, maar vooral ook veel artikelen met als onderwerp het probleem van je doelklant. Dan wordt je vindbaar!

Je hebt een systeem nodig:

  • dat technisch goed in elkaar zit;
  • dat jij begrijpt en eenvoudig kunt gebruiken;
  • dat er voor zorgt dat de zoekmachines de informatie kunnen vinden en opnemen in de zoekresultaten;
  • dat jouw artikelen optimaal weergeeft in de sociale netwerken;
  • waar de bezoeker snapt wat ze moeten doen.

Daarnaast wil je dat het systeem 2 dingen goed kan doen:

  1. de marketing informatie van je bedrijf weergeven – de statische kant van je Power Platform. Denk aan Over jou, Producten en diensten en Contact pagina. Pagina’s waarvan de inhoud niet vaak veranderd.
  2. de artikelen zichtbaar maken die jouw doelklant verder helpen. – de dynamische kant van je Power Platform. Een plek waar je eenvoudig en snel artikelen kunt publiceren. Een blog.

Dit het liefst in één systeem en op hetzelfde domein. Zodat beide goed en snel bereikbaar zijn voor de bezoeker. Bijkomend voordeel, door het op één domein te hebben stijgt het statische deel in de zoekresultaten door het dynamische deel van je Power Platform.

Goede systemen voor jouw Power Platform

Open Source te installeren op je eigen hosting.
Gratis te downloaden en je moet het (laten) installeren op jouw hosting.

Website bouwers – gehost
Alles staat klaar, je kunt direct beginnen. Je betaald een maandelijks bedrag voor alles.

Alleen bloggen
Ben je tevreden over je huidige site en zoek je een platform om alleen heel basic te publiceren (bloggen) dan zijn dit goede oplossingen.

Zoals je ziet zijn er heel veel mogelijkheden. En die ik hier genoemd heb zijn nog maar het topje van de ijsberg.

WordPress Nederlands

WordPress

Mijn tip: WordPress. De gratis open source versie die je kunt downloaden via WordPress.org.

Op dit moment het meest gebruikte systeem in de wereld om sites en blogs te bouwen. Het systeem is redelijk gebruiksvriendelijk, wordt goed gevonden door de zoekmachines en is eenvoudig uit te breiden met nieuwe opties.

Dit is een zeer compleet systeem met veel mogelijkheden om het uit te breiden met plugins en thema’s. Daar zit ook een risico. Plugins kun je vaak gratis downloaden. Dit kan tot gevolg hebben dat je teveel plugins toevoegt waardoor de site steeds trager wordt. Dat vindt de bezoeker en de zoekmachine niet fijn.

Gebruik een thema dat goed in elkaar zit zoals Genesis of de thema’s van de internationaal bekende Joost de Valk. Deze thema’s zijn wel betaald maar van goede kwaliteit waardoor je voldoet aan de hierboven genoemde punten.

Voor mensen die niets met de technische kant van de website hebben, kan WordPress best een uitdaging zijn.

Dus al is WordPress een goed systeem dat je eenvoudig en gratis kunt downloaden wil dit niet zeggen dat je zonder webbouwer, programmeur of designer uit kunt.

WordPress wordt veel gebruikt er zijn dus ook veel mensen die een site kunnen opzetten voor jou. Voldoende keuze om iemand te vinden die jouw site kan opzetten. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld AdCon: WordPress ontwerper.

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voordelen nadelen Wordpress
Webdesign
De voordelen en nadelen van WordPress

Misschien overweeg je een website te bouwen of te laten bouwen met behulp van WordPress. Of er is een andere reden dat je onderzoek doet naar WordPress. Hoe dan ook, je vraagt je af: Wat zijn de voordelen van WordPress? En wat zijn de nadelen? Dus je zoekt een duidelijk …

Webdesign
De beste Retro en Vintage Webdesigns

Grafisch ontwerpen is een vak apart. En vervolgens heb je het resultaat dat de één het einde vindt en de ander vindt het niets… kwestie van smaak zeggen we dan. Maar kwalitatief design is zeker herkenbaar en kwaliteit is geen kwestie van smaak. Binnen grafisch ontwerp zie je bepaalde stijlen …

Strato sitebuilder of Wordpress
Webdesign
STRATO Sitebuilder of WordPress?

Een begrijpelijke vraag die veel ondernemers hebben die een nieuwe site willen maken (of laten maken): kies ik voor STRATO sitebuilder of voor een eigen WordPress website? Het is geen eenvoudige afweging en ook afhankelijk van jouw specifieke situatie. Laten we voorop stellen dat geen van de hiervoor genoemde mogelijkheden …

Shares