Super goedkope website met domeinnaam

super goedkoop een website maken
Webdesign

Je hebt een klein bedrijf, je bent pas net begonnen of je hebt gewoonweg weinig budget. Hoe en waar moet je dan zijn om een super goedkope website te maken met jouw eigen domeinnaam? Op deze website zijn meerdere artikelen te vinden over de verschillende prijzen van hostingproviders, over het gebruik van bijvoorbeeld een CMS zoals WordPress en waar je op moet letten als je een website gaat maken. Maar er zijn mensen die gewoon een hele eenvoudige website wensen met weinig toeters en bellen. En zij wensen ook geen grote investering te doen in de site. Dus wat kun je dan doen? Hieronder enkele tips.

Hostingproviders met eigen CMS

Er zijn diverse hostingproviders die bij het hostingpakket ook een eigen content beheer systeem (CMS) bieden. Zij bieden een kleine hostingoplossing, jouw eigen domeinnaam en bepaalde software voor de bouw en beheer van jouw (mini) website. Alles is dan inbegrepen in de maandelijkse prijs.

STRATO Sitebuilder

Een zeer bekend voorbeeld hiervan is STRATO. Zij zijn ook zeer actief met het maken van reclame. Het goedkoopste pakket dat zij bieden is het “basic pakket” en dat is, volgens eigen zeggen, geschikt voor de bouw en hosting van een starterswebsite met weinig pagina’s (dat is 5 pagina’s). Hiervoor betaal je het eerste jaar slechts 55,- euro (eerste maand krijg je gratis). Inbegrepen is jouw eigen domeinnaam (vanzelfsprekend incl. SSL certificaat), 5 GB voor jouw e-mail en natuurlijk de STRATO Sitebuilder waarmee je de site kunt bouwen en beheren.

Bekijk aanbod van STRATO

Google Sites

Ook Google heeft een oplossing voor het vervaardigen en bijhouden van een website. Vaak zie je leerlingen op school (zelfs al vanaf de lagere school) gebruik maken van deze tool om alvast ervaring op te doen met webdesign. Het gebruik is dan ook zeer eenvoudig en je hebt al snel een kleine website in elkaar gezet. Voordeel van Google Sites is dat je de site gratis kunt bouwen / uitproberen voordat je geld gaat uitgeven. Een eigen domein kun je vervolgens op 2 manieren koppelen:

  1. Domein van derden gebruiken: een domeinnaam koppelen die je bij een andere hostingprovider hebt gekocht
  2. Een domein kopen: domein via Google zelf, via Google Domains

Een .NL domeinnaam kopen bij Google kan al voor 8,- per jaar en voor een .COM / .NET betaal je daar 12 euro per jaar. Dit zijn eigenlijk wel normale tarieven.

Bekijk Google Sites mogelijkheden

Hosting.nl sitebuilder

Bij de sitebuilder van Hosting.nl kun je kiezen uit meer dan 350 templates. Met de SiteBuilder kun je een weblog, formulier, forum, fotoalbum, slider, banner en webshop maken. De hosting.nl SiteBuilder krijg je gratis bij een domeinnaamregistratie en een Extra Small hostingpakket. Een .NL domeinnaam kost bij Hosting.nl slechts 2,95 euro voor het eerste jaar! Een zeer scherpe prijs. MAAR LET OP: de volgende jaren betaal je vervolgens maar liefst 15,- euro per jaar! Het goede nieuws is dat de domeinnaam gratis is bij de hosting. Voor 2,50 euro per maand krijg je het Extra Small Hosting pakket met 1 gratis domeinnaam, 1 GB opslag, Onbeperkt dataverkeer, 2 e-mailboxen en de sitebuilder. Voor 30,- euro per jaar kun je hier dus al een eenvoudige site bouwen.

Let op: Hosting.nl is een ander bedrijf dan NLHosting.nl! Ook zijn er weinig reviews te vinden over dit bedrijf.

Informatie Sitebuilder van Hosting.nl

Hosting2Go Sitebuilder

Ook de provider Hosting2Go biedt een tool voor het zelf bouwen van jouw site. Echter zij vallen direct af wat betreft “super goedkoop” want je moet hier meer dan 100,- euro per jaar betalen! Zij stellen dat je binnen 30 minuten jouw eigen site hebt gebouwd. Je kunt, net als bij de anderen, ook hier kiezen voor een bepaalde template. Dit zijn vrij standaard templates. Maar dat is geen probleem want we zoeken ook niet iets met veel toeters en bellen, gewoon een eenvoudige site. Het tarief ligt hier iets hoger. De goedkoopste optie is 24,95 euro per jaar maar dit is exclusief hostingpakket! Voor de domeinnaam moet je dan 9,95 per jaar betalen en nog eens 84,95 euro per jaar voor de hosting. Dus in totaal kom je dan uit op 119,85 euro per jaar. Je mag dan een website bouwen bestaande uit maximaal 20 pagina’s, gebruik maken van Video achtergronden, je kunt Youtube video’s embedden (dat kan bijna op alle sites) en zij bieden een oplossing voor de Cookiemelding.

Bekijk Hosting2Go’s sitebuilder (wanneer je NIET op zoek bent naar een goedkope oplossing)

Hostingproviders met diverse CMSen

Ook zijn er diverse hostingproviders die een hostingpakket bieden waarbij je op zeer eenvoudige wijze een CMS kunt installeren (zoals WordPress, Joomla, etc.). Er is dan iets meer technische kennis nodig. Maar mogelijk heb jij daar geen moeite mee en kun je goed een keuze maken uit de diverse CMSen? Dan installeer je het CMS van jouw keuze en heb je “alle” vrijheid om jouw website te bouwen zoals jij dit wenst.

 

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zoeken naar grote afbeeldingen website
Webdesign
Zoek en fix de zwaargewichten: grote afbeeldingen op jouw website lokaliseren

Ten behoeve van SEO en om te voorkomen dat gebruikers gefrustreerd raken, is het verstandig om te zorgen dat je een snel ladende website hebt. Eén van de belangrijkste oorzaken van trages websites en lange laadtijden zijn (te) grote afbeeldingen. Dus de bestanden van de afbeeldingen zijn groot (veel kilobytes) …

voordelen nadelen Wordpress
Webdesign
De voordelen en nadelen van WordPress

Misschien overweeg je een website te bouwen of te laten bouwen met behulp van WordPress. Of er is een andere reden dat je onderzoek doet naar WordPress. Hoe dan ook, je vraagt je af: Wat zijn de voordelen van WordPress? En wat zijn de nadelen? Dus je zoekt een duidelijk …

Webdesign
De beste Retro en Vintage Webdesigns

Grafisch ontwerpen is een vak apart. En vervolgens heb je het resultaat dat de één het einde vindt en de ander vindt het niets… kwestie van smaak zeggen we dan. Maar kwalitatief design is zeker herkenbaar en kwaliteit is geen kwestie van smaak. Binnen grafisch ontwerp zie je bepaalde stijlen …

Shares