Bruikbare Google Blogs om op de hoogte te blijven

oogle is zonder twijfel momenteel één van de grootste bedrijven in de technologische industrie en heeft ook de grootste invloed op het Internet. We gebruiken Google producten en diensten dagelijks
en sommige van ons zijn hiervan zo afhankelijk dat als bepaalde services offline zijn dat ze dan compleet hulploos zijn en bepaalde werkzaamheden compleet stil komen te liggen.

Google social blog

Wanneer je beroepsmatig werkt met de diensten / sites van Google dan is het belangrijk dat je goed op de hoogte blijft van ontwikkelingen, nieuwe mogelijkheden, problemen en nieuws. Bijna iedere Google service heeft een eigen blog en hier plaatst personeel de laatste ontwikkelingen, onderhoud, toekomstige verbeteringen, tips voor beter gebruik en nog veel meer. Natuurlijk krijgen de meesten al updates via de nieuwsbrief. Maar dit is niet altijd het meest actueel en zeker niet zo gedetailleerd als op de Google blog’s. In dit artikel staan een aantal Google product blog sites op een rijtje die de moeite waard zijn. Bij ieder blog staat de link naar het weblog en ook de bijbehorende RSS feed zodat je eenvoudig jezelf op de hoogte kunt houden.

Algemene Google producten:

Google zoekmachine | Google Blog | Google RSS Feed
Google search is een internet zoekmachine gemaakt door Google Inc. en is momenteel, en al sinds lange tijd, de meest gebruikte zoek machine op het web. Zoeker Google biedt meer dan 22 bijzondere eigenschappen die verder gaan dan de gewone trefwoord zoekmogelijkheid.

De Officiele Google Blog

Google Chrome OS | Chrome Blog | Chrome RSS Feed
Google Chrome is een open source internet browser, gebasseerd op de engine Webkit en werkt met Google Gears. Download Chrome, een snelle en groeiende browser (inmiddels alweer versie 4).

Google Chrome blog

Google Earth | Earth Blog | Earth RSS Feed
Google Earth laat jou de hele wereld rond vliegen en je kunt vanalles bekijken zoals sateliet foto’s, kaarten, 3D gebouwen, oceanen en meer.

Google Earth blog

Google Mobiele Producten | Mobile Blog | Mobiel RSS Feed
Google heeft ook voor mobiele telefoons diverse producten zoals Blogger Mobile, Buzz, Gmail, iGoogle, Mobile search, Google latitude. Deze producten kun je aanroepen via een browser op een mobiel apparaat maar ook via een standaard browser op de computer zoals Firefox.

Google mobile product blog

Voor Bloggers & Webmasters:

Google Blogger | Blogger Blog | Blogger RSS Feed
Blogger is een multi blog opslag systeem. Je kunt via blogger.com jouw eigen blog gratis opzetten zonder installatie of technische kennis. Veel website ontwikkelaars gebruiken Blogger om extra aandacht te vestigen op eigen websites. De blogs zijn zichtbaar op blogspot.com.

Google Blogger ondersteuning blog

FeedBurner | Feedburner Blog | Feedburner RSS Feed
FeedBurner is een feed management tool. FeedBurner biedt op maat gemaakt RSS feeds en beheer tools voor bloggers, uitgevers, podcasters en andere met inhoud / content werkende partijen.

FeedBurner ondersteuning blog

Adsense voor Feeds | Adsense for feeds Blog | adsense for feeds RSS Feed
Met adsense voor feeds kunnen uitgevers / bloggers hun uitgaande RSS feeds analyseren, uitgeven en er geld mee verdienen.

Adsense for feeds blog

Google Adsense | Adsense Blog | Adsense RSS Feed
AdSense is een advertentie systeem van Google. Eigenaren / beheerders van websites kunnen met Adsense inkomen genereren voor hun eigen website. Door Adsense advertenties op hun sites te tonen kunnen ze per klik een vergoeding krijgen van Google. Op dit adsense blog blijf je op de hoogte van ontwikkelingen en trends. Mogelijk kun je door het volgen van de berichten op dit blog jouw huidige inkomen omhoog krikken.

Google adsense blog

Google Adwords | Adwords Blog | Adwords RSS Feed
AdWords is het reclame systeem van Google waarmee adverteerders op de zoekmachine kunnen adverteren. Maar dankzij Adsense kunnen adverteerders via Adwords ook op andere sites adverteren. Met dit Adwords blog blijf je op de hoogte van Adwords.

Google adwords blog

Google Webmaster Central | Webmaster Central Blog | Webmaster Central RSS Feed
Google Webmaster Tools is een gratis service van Google specifiek voor webmasters. Google webmaster tools helpt de site beheerder met vragen over de vindbaarheid bij Google, trefwoorden, crawling statistieken, problemen met indexeren, etc. Via Webmastertools van Google kun je ook zelf eenvoudig een XML sitemap aanmelden.

Google Webmaster Central Blog

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Gerelateerde Posts:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Photo by Daria Shevtsova from Pexels
Ondernemen
Prijs op site vermelden of niet

 Heb jij jouw tarieven op je website geplaatst? Veel bedrijven houden hun tarieven liever geheim en plaatsen deze niet op de openbare website. Maar is dit verstandig? Is dit goed voor jouw potentiële klanten de jouw website bezoeken? Waarschijnlijk doe jij jouw best om jouw doelgroep op jouw website te …

phoenix versus wordpress
Webdesign
IMU Phoenix site of WordPress site

Aanleiding van dit artikel was het verzoek om advies. Deze ondernemer had een proefabonnement van het systeem Phoenix van IMU. Moest ze verder met IMU of waren er andere en betere oplossingen? Zonder exact te weten wat precies de wensen waren van deze ondernemer kon ik ook geen gedegen advies …

Webdesign
WIX ook geschikt voor meer functionele websites

Op dit moment (2018) is Wix één van de meest bekende websitemaak-tools beschikbaar op het internet. Deze online oplossing bestaat al sinds 2007 en heeft sindsdien veel ontwikkelingen doorgemaakt. Met Wix kun je op eenvoudige wijze en zonder technische kennis via jouw internetbrowser een eigen website maken. Het is minder …

0Shares
0