CSS knoppen generator

buttons
buttons (Photo credit: sharonstoned1)

Mede dankzij de mogelijkheden van CSS3 zijn er diverse mogelijkheden om mooie / leuke knoppen te maken voor op jouw website. Je hoeft dus niet meer met Photoshop of een ander tekenprogramma aan de slag om een aardige button te ontwerpen. Maar ondanks dat je een leuke knop kunt designen met CSS, is het nog best lastig om de stylesheet codes goed te krijgen en hierin ook de juiste kleuren te verwerken. En ben je klaar dan valt het resultaat misschien zelfs een beetje tegen en moet je opnieuw de CSS aanpassen.

Maar je kunt ook gewoon lekker aan de slag met diverse online button generators. Er zijn diverse sites waarop je de CSS code van een leuke knop kunt laten genereren. Hieronder noem ik een paar sites met een CSS knoppen generator erop:

 • http://www.cssbuttongenerator.com/

  Een handige tool want hierin zitten alvast wat kleurschema’s en het is verder vrij eenvoudig in het gebruik. Er missen wel een paar extra tweaks die andere tools wel hebben maar dat is het gevolg van het eenvoudig willen houden van de tool vermoed ik. Wat ook handig is, de achtergrond van de preview knop is hier effen grijs waardoor je via een screenprint de knop eenvoudig kunt uitknippen en in jouw Photoshop ontwerp kunt plaatsen.

 • http://css-tricks.com/examples/ButtonMaker/
  Deze is iets minder vriendelijk in het gebruik en heeft iets minder opties maar doet de klus ook prima. De knop staat hier op een fancy achtergrond en ziet er daardoor wat leuker uit maar dit is lastig uitknippen in een tekenpakket.
 • http://css3button.net/
  De knop generator bevat eigenlijk alle mogelijke opties. In eerste instantie mis je hier de presets / kleurschema’s. Maar die zijn hier juist in grote aantallen aanwezig. Je moet dan alleen klikken op “showcase” en dan krijg je meer dan 12500 voorbeeldknoppen te zien. Helaas heb je hier geen mogelijkheid om de knoppen te filteren op kleur / stijl / etc. waardoor je niet kunt zoeken naar een geschikte knop in deze massa aan buttons.
 • http://www.cssbutton.me
  Ja dit is een flinke CSS button tool. Ik zou bijna zeggen: wouw! Maar dit is niet direct geschikt voor een beginner. Aan de andere kant, door gewoon maar wat te proberen zie je direct wat de gevolgen zijn van jouw instellingen. Dan zie je ook wat voor gekke buttons je hier kunt ontwerpen zoals buttons met schuine zijkanten, volledig rond, etc. Ook kun je werken aan een bestaande button vanuit de button templates optie. Hier staan nu nog slechts 5 voorbeeldbuttons maar daar komen misschien later meer templates bij. En als je inlogt dan kun je de door jou ontworpen knopjes opslaan.
 • http://www.glassybuttons.com/glassy.php
  Maar misschien wil je een glassy button / glas knop en juist niet een CSS / html only knop? Dat kan op deze site. Ontwerp hier jouw glassy button en zodra je tevreden bent dan download je deze knop als afbeelding. Geen gedoe verder ook met browser versies, ondersteuning voor CSS 3, etc.
 • http://www.cssbuttonmaker.com/
  Deze tool heeft veel weg van de eerst genoemde tool cssbuttongenerator.com alleen ziet deze er iets minder mooi uit. Ik zou deze zelf dus minder snel gebruiken. Maar handig om te vermelden in het geval cssbuttongenerator.com uit de lucht is of wanneer deze site niet meer gratis is! 🙂
Enhanced by Zemanta

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Gerelateerde Posts:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Strato sitebuilder of Wordpress
Webdesign
STRATO Sitebuilder of WordPress?

Een begrijpelijke vraag die veel ondernemers hebben die een nieuwe site willen maken (of laten maken): kies ik voor STRATO sitebuilder of voor een eigen WordPress website? Het is geen eenvoudige afweging en ook afhankelijk van jouw specifieke situatie. Laten we voorop stellen dat geen van de hiervoor genoemde mogelijkheden …

Photo by Daria Shevtsova from Pexels
Ondernemen
Prijs op site vermelden of niet

 Heb jij jouw tarieven op je website geplaatst? Veel bedrijven houden hun tarieven liever geheim en plaatsen deze niet op de openbare website. Maar is dit verstandig? Is dit goed voor jouw potentiële klanten de jouw website bezoeken? Waarschijnlijk doe jij jouw best om jouw doelgroep op jouw website te …

phoenix versus wordpress
Webdesign
IMU Phoenix site of WordPress site

Aanleiding van dit artikel was het verzoek om advies. Deze ondernemer had een proefabonnement van het systeem Phoenix van IMU. Moest ze verder met IMU of waren er andere en betere oplossingen? Zonder exact te weten wat precies de wensen waren van deze ondernemer kon ik ook geen gedegen advies …

0Shares
0