De beste Retro en Vintage Webdesigns

Webdesign

Grafisch ontwerpen is een vak apart. En vervolgens heb je het resultaat dat de één het einde vindt en de ander vindt het niets… kwestie van smaak zeggen we dan. Maar kwalitatief design is zeker herkenbaar en kwaliteit is geen kwestie van smaak.

Binnen grafisch ontwerp zie je bepaalde stijlen / bewegingen die door de ontwerper / ontwerpster soms worden toegepast. Eén van die stijlen noemen we vintage en hier bedoelen we eigenlijk oude stijlen mee. En hedendaagse Vintage achtige ontwerpen, als ze mooi gemaakt zijn, lijken soms qua uitstraling meer modern dan nieuwe en moderne designs. Hieronder diverse voorbeelden van goed uitgevoerde vintage en retro webdesigns.

 

The New York Moon

Dit internet radio station, The New York Moon, gebruikt oude type fonts en afbeeldingen en zet zodoende een leuke oude sfeer neer.

Cotton Seed Oil Tour

Cotton Seed Oil Tour is de officiële website van Cottonseed Oil. Beetje rommelig design, maar voelt wel vintage.

First Frame

First Frame is ook een hele mooie retro-stijl website dat gebruik maakt van zwart wit en gekke oude elementen. De website gebruikt veel zwart wit materiaal en beeld / video dat lijkt alsof het heel oud is vanwege de minder felle kleuren. De website barst echter van moderne en gekke snufjes en is een goede inspiratiebron voor webbouwers.

 Timeless Business

De website Timeless Business example is zelf eigenlijk geen retro of vintage site. Maar ze bieden verhuurdiensten van retro-bussen. Dankzij het gebruik van geweldige foto’s van deze klassieke bussen krijgt de hele  site toch een retro gevoel.

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voordelen nadelen Wordpress
Webdesign
De voordelen en nadelen van WordPress

Misschien overweeg je een website te bouwen of te laten bouwen met behulp van WordPress. Of er is een andere reden dat je onderzoek doet naar WordPress. Hoe dan ook, je vraagt je af: Wat zijn de voordelen van WordPress? En wat zijn de nadelen? Dus je zoekt een duidelijk …

Strato sitebuilder of Wordpress
Webdesign
STRATO Sitebuilder of WordPress?

Een begrijpelijke vraag die veel ondernemers hebben die een nieuwe site willen maken (of laten maken): kies ik voor STRATO sitebuilder of voor een eigen WordPress website? Het is geen eenvoudige afweging en ook afhankelijk van jouw specifieke situatie. Laten we voorop stellen dat geen van de hiervoor genoemde mogelijkheden …

Photo by Daria Shevtsova from Pexels
Ondernemen
Prijs op site vermelden of niet

 Heb jij jouw tarieven op je website geplaatst? Veel bedrijven houden hun tarieven liever geheim en plaatsen deze niet op de openbare website. Maar is dit verstandig? Is dit goed voor jouw potentiële klanten de jouw website bezoeken? Waarschijnlijk doe jij jouw best om jouw doelgroep op jouw website te …

Shares