De beste Retro en Vintage Webdesigns

Webdesign

Grafisch ontwerpen is een vak apart. En vervolgens heb je het resultaat dat de één het einde vindt en de ander vindt het niets… kwestie van smaak zeggen we dan. Maar kwalitatief design is zeker herkenbaar en kwaliteit is geen kwestie van smaak.

Binnen grafisch ontwerp zie je bepaalde stijlen / bewegingen die door de ontwerper / ontwerpster soms worden toegepast. Eén van die stijlen noemen we vintage en hier bedoelen we eigenlijk oude stijlen mee. En hedendaagse Vintage achtige ontwerpen, als ze mooi gemaakt zijn, lijken soms qua uitstraling meer modern dan nieuwe en moderne designs. Hieronder diverse voorbeelden van goed uitgevoerde vintage en retro webdesigns.

 

The New York Moon

Dit internet radio station, The New York Moon, gebruikt oude type fonts en afbeeldingen en zet zodoende een leuke oude sfeer neer.

Cotton Seed Oil Tour

Cotton Seed Oil Tour is de officiële website van Cottonseed Oil. Beetje rommelig design, maar voelt wel vintage.

First Frame

First Frame is ook een hele mooie retro-stijl website dat gebruik maakt van zwart wit en gekke oude elementen. De website gebruikt veel zwart wit materiaal en beeld / video dat lijkt alsof het heel oud is vanwege de minder felle kleuren. De website barst echter van moderne en gekke snufjes en is een goede inspiratiebron voor webbouwers.

 Timeless Business

De website Timeless Business example is zelf eigenlijk geen retro of vintage site. Maar ze bieden verhuurdiensten van retro-bussen. Dankzij het gebruik van geweldige foto’s van deze klassieke bussen krijgt de hele  site toch een retro gevoel.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zoeken naar grote afbeeldingen website
Webdesign
Zoek en fix de zwaargewichten: grote afbeeldingen op jouw website lokaliseren

Ten behoeve van SEO en om te voorkomen dat gebruikers gefrustreerd raken, is het verstandig om te zorgen dat je een snel ladende website hebt. Eén van de belangrijkste oorzaken van trages websites en lange laadtijden zijn (te) grote afbeeldingen. Dus de bestanden van de afbeeldingen zijn groot (veel kilobytes) …

super goedkoop een website maken
Webdesign
Super goedkope website met domeinnaam

Je hebt een klein bedrijf, je bent pas net begonnen of je hebt gewoonweg weinig budget. Hoe en waar moet je dan zijn om een super goedkope website te maken met jouw eigen domeinnaam? Op deze website zijn meerdere artikelen te vinden over de verschillende prijzen van hostingproviders, over het …

voordelen nadelen Wordpress
Webdesign
De voordelen en nadelen van WordPress

Misschien overweeg je een website te bouwen of te laten bouwen met behulp van WordPress. Of er is een andere reden dat je onderzoek doet naar WordPress. Hoe dan ook, je vraagt je af: Wat zijn de voordelen van WordPress? En wat zijn de nadelen? Dus je zoekt een duidelijk …

Shares