Gratis afbeeldingen downloaden

Official Creative Commons logo. 32px|alt=W3C|l...

Eigenlijk weet iedereen dat je een website een mooie uitstraling kunt geven door mooie foto’s te gebruiken. Met een echt mooie foto kun je het design van een website bijna achterwege laten. Probleem is alleen dat het laten maken van professionele foto’s niet goedkoop is. En om die reden wil een klant niet investeren in een goede fotograaf. En als je de foto’s ziet die de klant zelf aandraagt dan voel je het angstzweet al in je nek lopen. Want een mooie website (misschien ook responsive design) met amateuristische kliekjes dat is gewoon een lelijke website.

Gelukkig bestaat er zoiets als Stock fotografie. Foto’s die je tegen een kleine vergoeding mag gebruiken op jouw website, in jouw ontwerp, voor een poster, etc. Een hele bekende website is bijvoorbeeld Shutterstock. Zelf gebruik ik ook vaak iStockphoto. Maar hier betaal je toch al snel 20 euro per foto (afhankelijk van diverse factoren, foto’s zijn soms ook al voor 2 euro te downloaden). Maar nog meer goed nieuws, er zijn ook gratis stockphotos. Vaak vallen deze afbeeldingen onder de zogenaamde Creative Commons licentie. We noemen hieronder een aantal gratis stock foto sites….

 • http://pixabay.com/
  Hier valt op de homepage direct op dat er mooie foto’s voor nop worden aangeboden.
 • http://openphoto.net/
  De Open Photo website bevat lekker veel foto’s, helaas is het exacte aantal niet bekend. De vormgeving van de website krijgt van mij geen punten en hierdoor is de navigatie en overzichtelijkheid ook minder.
 • http://www.rgbstock.com/
  Op RGB stock ook veel materiaal. Website ziet er netjes en overzichtelijk uit.
 • http://www.freeimages.com/ (voorheen Stock.XCHNG, http://www.sxc.hu/)
  Deze website heeft, vermoed ik, de meeste gratis afbeeldingen op de site staan. Tijdens dit schrijven hebben ze meer dan 400.000 foto’s in de database staan.
 • http://www.stockvault.net/
  Op deze site kun je gewoon zonder registratie de foto’s downloaden. Met bijna 50.000 foto’s is ook dit een goede bron voor beeldmateriaal.
 • http://www.unprofound.com/
  Hier zitten ook foto’s tussen met een matige kwaliteit (niet scherp, scheef, etc.). Wel kun je hier eenvoudig zoeken op een bepaalde kleur die dominant in een foto aanwezig is, kan handig zijn.
 • http://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page
  Op wiki media hebben ze naast gratis foto’s ook gratis video, geluid, animaties, etc. De interface van de site en de navigatie is wel even wennen.

Deze pagina zal ik steeds uitbreiden met extra sites.

 

Enhanced by Zemanta

Gerelateerde Posts:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fotografie
De kansen van video op internet

Het is de laatste tijd lekker druk in ‘videoland’. Veel ondernemers durven video’s te maken van zichzelf en plaatsen deze online. Gevonden worden dankzij (oude) YouTube video’s werkt nog steeds en je kunt ook live streamen vanaf je mobiel! Daarnaast kun je jouw video plaatsen op Facebook, instagram en ook …

Webdesign
WIX ook geschikt voor meer functionele websites

Op dit moment (2018) is Wix één van de meest bekende websitemaak-tools beschikbaar op het internet. Deze online oplossing bestaat al sinds 2007 en heeft sindsdien veel ontwikkelingen doorgemaakt. Met Wix kun je op eenvoudige wijze en zonder technische kennis via jouw internetbrowser een eigen website maken. Het is minder …

mockup iwatch
Webdesign
Gratis mockup laptop en iwatch voor Photoshop

Wanneer je een ontwerp maakt dan wil je dit zo mooi en zo duidelijk mogelijk presenteren aan de klant. Voor een advertentie of een flyer is het toesturen van een PDF een uitstekende manier om het design aan de klant te tonen. Echter in het geval van webdesign of het …