Gratis afbeeldingen downloaden

Official Creative Commons logo. 32px|alt=W3C|l...

Eigenlijk weet iedereen dat je een website een mooie uitstraling kunt geven door mooie foto’s te gebruiken. Met een echt mooie foto kun je het design van een website bijna achterwege laten. Probleem is alleen dat het laten maken van professionele foto’s niet goedkoop is. En om die reden wil een klant niet investeren in een goede fotograaf. En als je de foto’s ziet die de klant zelf aandraagt dan voel je het angstzweet al in je nek lopen. Want een mooie website (misschien ook responsive design) met amateuristische kliekjes dat is gewoon een lelijke website.

Gelukkig bestaat er zoiets als Stock fotografie. Foto’s die je tegen een kleine vergoeding mag gebruiken op jouw website, in jouw ontwerp, voor een poster, etc. Een hele bekende website is bijvoorbeeld Shutterstock. Zelf gebruik ik ook vaak iStockphoto. Maar hier betaal je toch al snel 20 euro per foto (afhankelijk van diverse factoren, foto’s zijn soms ook al voor 2 euro te downloaden). Maar nog meer goed nieuws, er zijn ook gratis stockphotos. Vaak vallen deze afbeeldingen onder de zogenaamde Creative Commons licentie. We noemen hieronder een aantal gratis stock foto sites….

 • http://pixabay.com/
  Hier valt op de homepage direct op dat er mooie foto’s voor nop worden aangeboden.
 • http://openphoto.net/
  De Open Photo website bevat lekker veel foto’s, helaas is het exacte aantal niet bekend. De vormgeving van de website krijgt van mij geen punten en hierdoor is de navigatie en overzichtelijkheid ook minder.
 • http://www.rgbstock.com/
  Op RGB stock ook veel materiaal. Website ziet er netjes en overzichtelijk uit.
 • http://www.freeimages.com/ (voorheen Stock.XCHNG, http://www.sxc.hu/)
  Deze website heeft, vermoed ik, de meeste gratis afbeeldingen op de site staan. Tijdens dit schrijven hebben ze meer dan 400.000 foto’s in de database staan.
 • http://www.stockvault.net/
  Op deze site kun je gewoon zonder registratie de foto’s downloaden. Met bijna 50.000 foto’s is ook dit een goede bron voor beeldmateriaal.
 • http://www.unprofound.com/
  Hier zitten ook foto’s tussen met een matige kwaliteit (niet scherp, scheef, etc.). Wel kun je hier eenvoudig zoeken op een bepaalde kleur die dominant in een foto aanwezig is, kan handig zijn.
 • http://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page
  Op wiki media hebben ze naast gratis foto’s ook gratis video, geluid, animaties, etc. De interface van de site en de navigatie is wel even wennen.

Deze pagina zal ik steeds uitbreiden met extra sites.

 

Enhanced by Zemanta

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Gerelateerde Posts:

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Strato sitebuilder of Wordpress
Webdesign
STRATO Sitebuilder of WordPress?

Een begrijpelijke vraag die veel ondernemers hebben die een nieuwe site willen maken (of laten maken): kies ik voor STRATO sitebuilder of voor een eigen WordPress website? Het is geen eenvoudige afweging en ook afhankelijk van jouw specifieke situatie. Laten we voorop stellen dat geen van de hiervoor genoemde mogelijkheden …

Photo by Daria Shevtsova from Pexels
Ondernemen
Prijs op site vermelden of niet

 Heb jij jouw tarieven op je website geplaatst? Veel bedrijven houden hun tarieven liever geheim en plaatsen deze niet op de openbare website. Maar is dit verstandig? Is dit goed voor jouw potentiële klanten de jouw website bezoeken? Waarschijnlijk doe jij jouw best om jouw doelgroep op jouw website te …

ANP als monster claimt geld
Fotografie en video
1
1287 euro boete afzender ANP

Op 3 september ontving mijn bedrijf een schikkingsvoorstel van het ANP vanwege het onrechtmatig gebruik foto(’s) ANP. Het ging volgens ANP om een schadevergoeding vanwege het meerdere jaren zonder toestemming gebruiken van twee foto’s op een website waarvan de domeinnaam staat op naam van mijn bedrijf (tevens verzorgt mijn bedrijf …

0Shares
0