Gratis afbeeldingen downloaden

Official Creative Commons logo. 32px|alt=W3C|l...

Eigenlijk weet iedereen dat je een website een mooie uitstraling kunt geven door mooie foto’s te gebruiken. Met een echt mooie foto kun je het design van een website bijna achterwege laten. Probleem is alleen dat het laten maken van professionele foto’s niet goedkoop is. En om die reden wil een klant niet investeren in een goede fotograaf. En als je de foto’s ziet die de klant zelf aandraagt dan voel je het angstzweet al in je nek lopen. Want een mooie website (misschien ook responsive design) met amateuristische kliekjes dat is gewoon een lelijke website.

Gelukkig bestaat er zoiets als Stock fotografie. Foto’s die je tegen een kleine vergoeding mag gebruiken op jouw website, in jouw ontwerp, voor een poster, etc. Een hele bekende website is bijvoorbeeld Shutterstock. Zelf gebruik ik ook vaak iStockphoto. Maar hier betaal je toch al snel 20 euro per foto (afhankelijk van diverse factoren, foto’s zijn soms ook al voor 2 euro te downloaden). Maar nog meer goed nieuws, er zijn ook gratis stockphotos. Vaak vallen deze afbeeldingen onder de zogenaamde Creative Commons licentie. We noemen hieronder een aantal gratis stock foto sites….

 • http://pixabay.com/
  Hier valt op de homepage direct op dat er mooie foto’s voor nop worden aangeboden.
 • http://openphoto.net/
  De Open Photo website bevat lekker veel foto’s, helaas is het exacte aantal niet bekend. De vormgeving van de website krijgt van mij geen punten en hierdoor is de navigatie en overzichtelijkheid ook minder.
 • http://www.rgbstock.com/
  Op RGB stock ook veel materiaal. Website ziet er netjes en overzichtelijk uit.
 • http://www.freeimages.com/ (voorheen Stock.XCHNG, http://www.sxc.hu/)
  Deze website heeft, vermoed ik, de meeste gratis afbeeldingen op de site staan. Tijdens dit schrijven hebben ze meer dan 400.000 foto’s in de database staan.
 • http://www.stockvault.net/
  Op deze site kun je gewoon zonder registratie de foto’s downloaden. Met bijna 50.000 foto’s is ook dit een goede bron voor beeldmateriaal.
 • http://www.unprofound.com/
  Hier zitten ook foto’s tussen met een matige kwaliteit (niet scherp, scheef, etc.). Wel kun je hier eenvoudig zoeken op een bepaalde kleur die dominant in een foto aanwezig is, kan handig zijn.
 • http://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page
  Op wiki media hebben ze naast gratis foto’s ook gratis video, geluid, animaties, etc. De interface van de site en de navigatie is wel even wennen.

Deze pagina zal ik steeds uitbreiden met extra sites.

 

Enhanced by Zemanta
Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zoeken naar grote afbeeldingen website
Webdesign
Zoek en fix de zwaargewichten: grote afbeeldingen op jouw website lokaliseren

Ten behoeve van SEO en om te voorkomen dat gebruikers gefrustreerd raken, is het verstandig om te zorgen dat je een snel ladende website hebt. Eén van de belangrijkste oorzaken van trages websites en lange laadtijden zijn (te) grote afbeeldingen. Dus de bestanden van de afbeeldingen zijn groot (veel kilobytes) …

super goedkoop een website maken
Webdesign
Super goedkope website met domeinnaam

Je hebt een klein bedrijf, je bent pas net begonnen of je hebt gewoonweg weinig budget. Hoe en waar moet je dan zijn om een super goedkope website te maken met jouw eigen domeinnaam? Op deze website zijn meerdere artikelen te vinden over de verschillende prijzen van hostingproviders, over het …

voordelen nadelen Wordpress
Webdesign
De voordelen en nadelen van WordPress

Misschien overweeg je een website te bouwen of te laten bouwen met behulp van WordPress. Of er is een andere reden dat je onderzoek doet naar WordPress. Hoe dan ook, je vraagt je af: Wat zijn de voordelen van WordPress? En wat zijn de nadelen? Dus je zoekt een duidelijk …

Shares