In 5 minuten de beste hosting kiezen

Webhosting

De beste hosting. Die is er (bijna) niet. Er zijn zo veel bedrijven die hosting aanbieden dat het (bijna) onmogelijk is het beste hostingbedrijf aan te wijzen.

In een ander artikel hebben we het gehad over de juiste domeinnaam kiezen in 5 minuten. Dan volgt nu de volgende stap. De beste hosting kiezen voor jouw Power Platform.

In 5 minuten de beste hosting voor jouw Power Platform

Het is slim om te gaan voor een Nederlands hostingbedrijf, zeker wanneer je niet helemaal zeker voelt in het Engels. Al zijn de Amerikaanse hostingbedrijven meestal goedkoper en leveren meer voor hetzelfde geld.

Belangrijk van een hostingbedrijf is de bereikbaarheid. Zijn ze goed bereikbaar? Er treden altijd problemen op met de hosting buiten de kantooruren, in het weekend of s’avonds. Kun je dan het hostingbedrijf ook bereiken? De betere hosting bedrijven hebben een goede service, ook ‘s avonds en in het weekend.

Bekende/betere hostingbedrijven

Bekende internationale hosting bedrijven zijn Hostgator, Hostmonster, Bluehost.com, MediaTemple, Synthesis, WPEngine en Westhost (speciaal voor WordPress), Dreamhost, iPage, SiteGround en Site5.

Bekende en de betere hosting bedrijven in Nederland: Neostrada, iXLhosting, VDX, Yourhosting, Mijndomein, hosting2go en Savvii (speciaal voor WordPress).

Begin je net een nieuw Power Platform dan heb je nog niet veel verkeer en is je site nog niet echt groot.

Ga dan voor het >> Small pakket van Yourhosting <<. Dit is ruim voldoende voor jouw Power Platform en je kunt later eenvoudig uitbreiden.

Yourhosting is een gerenomeerd hostingbedrijf en ze zijn goed bereikbaar. De mensen aan de telefoon begrijpen ook niet-techneuten. Het is fijn dat je het hostingbedrijf kunt bellen bij een probleem. Er zijn genoeg hosting bedrijven die telefonisch slecht/niet bereikbaar zijn.

Zoals je mogelijk weet ben ik gebruiker en fan van WordPress. Het is een goed systeem waarmee jij eenvoudig je Power Platform kunt (laten) bouwen en opbouwen.

Daarom nu de eisen aan de hosting wanneer je WordPress gaat gebruiken. Voor de duidelijkheid het hierboven genoemde pakket Yourhosting Small voldoet hier aan.

Wil je gelijk meer domeinnaam koppelen aan je hosting dan is het Yourhosting Medium pakket een goede oplossing voor jou.

Waar moet hosting aan voldoen voor een WordPress website?

WordPress heeft een aantal minimum eisen zodat je het kunt gebruiken. De meeste hostingbedrijven zorgen ervoor dat ze voldoen aan deze minimum eisen. Er zijn ook een aantal hostingbedrijven die wat achterlopen. Controleer dit bij de gegevens van jouw hostingpakket.

Wanneer je WordPress wilt draaien heb je het volgende minimaal nodig:

  • Domeinnaam en hosting
  • PHP versie 5.2.4 of hoger
  • MySQL versie 5.0 of hoger 

Hier vind je altijd de minimale eisen voor WordPress http://wordpress.org/about/requirements/

Meest eenvoudige installatie WordPress

Aangezien WordPress extreem populair is, hebben veel hostingbedrijven een zogenaamde 1-klik installatie voor WordPress.

Het ‘cpanel’  heeft bijna altijd de 1-klik installatie voor WordPress. Dit is vaak al vermeld bij de informatie van het hostingpakket. Check of je met het pakket dat je kiest eenvoudig WordPress kunt installeren of dat je een cpanel hebt.

Je kunt dan heel eenvoudig WordPress installeren in het beheer gedeelte van de hosting. Je hoeft dan niet meer te werken met FTP, als je al weet wat dat is.

In het volgende artikel in de 5 minuten serie gaan we kijken hoe je in 5 minuten je WordPress Power Platform installeert.

Een goede professionele hosting voor als je begint met je Power Platform kost rond de € 10 per maand.

Bestel nu eerst jouw Small pakket van Yourhosting

 

Noot: de links naar Yourhosting zijn affiliate links. Dit betekent dat ik een vergoeding krijg wanneer jij een domeinnaam en/of hosting besteld via deze link. Ik zou nooit een affiliate link gebruiken als ik zelf niet achter het product of de dienst zou staan. Ik ben ook begonnen bij  en helpen je voor de juiste prijs.

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Update / toevoeging

Let op, ik ben het niet eens met bovenstaand advies van Erno. Op www.ispgids.com staan minder positieve ervaringen / reacties / reviews met betrekking tot Your Hosting. Zoals Erno hierboven al schrijft, het advies voor Yourhosting heeft deels te maken met eventuele vergoedingen die Erno hiervoor krijgt.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Webhosting
Ook in 2024 weer nieuwe prijsverhogingen hosting

Diverse hostingbedrijven hebben voor 2024 aangekondigd de prijzen wederom te gaan verhogen. De laatste tijd gaan de prijzen rap omhoog. Vorig jaar schreef ik bijvoorbeeld al over de prijsverhoging voor resellers bij Neostrada. En een artikel over de prijsverhogingen van hostingdiensten bij Vimexx. En helaas starten we in dit nieuwe …

webhostnow failliet
Webhosting
Webhostnow failliet – klanten gaan naar Carefree Hosting

  Op 16 april heeft Pepperfield B.V. (het moederbedrijf van Webhostnow) faillissement aangevraagd. Met andere woorden, einde voor het hostingbedrijf Webhostnow. Vanaf 8 mei heeft Carefree Hosting de diensten overgenomen voor alle klanten van Webhostnow en dus zijn deze  personen en bedrijven sindsdien klant van Carefree Hosting. Waarom Webhostnow failliet …

resellerhosting prijzen omhoog
Webhosting
Resellers bij Neostrada gaan bijna 50% meer betalen

De prijsverhogingen vliegen ons nu echt om de oren. Online ondernemen wordt steeds duurder en de inkomsten staan onder druk. Neostrada heeft interessante hostingpakketten voor resellers (of ondernemers die gewoon meerdere websites zelf beheren). Maar vanaf 1 april 2023 gaan ook bij Neostrada de prijzen omhoog. En niet een klein …

Shares