In 5 minuten de beste hosting kiezen

Webhosting

De beste hosting. Die is er (bijna) niet. Er zijn zo veel bedrijven die hosting aanbieden dat het (bijna) onmogelijk is het beste hostingbedrijf aan te wijzen.

In een ander artikel hebben we het gehad over de juiste domeinnaam kiezen in 5 minuten. Dan volgt nu de volgende stap. De beste hosting kiezen voor jouw Power Platform.

In 5 minuten de beste hosting voor jouw Power Platform

Het is slim om te gaan voor een Nederlands hostingbedrijf, zeker wanneer je niet helemaal zeker voelt in het Engels. Al zijn de Amerikaanse hostingbedrijven meestal goedkoper en leveren meer voor hetzelfde geld.

Belangrijk van een hostingbedrijf is de bereikbaarheid. Zijn ze goed bereikbaar? Er treden altijd problemen op met de hosting buiten de kantooruren, in het weekend of s’avonds. Kun je dan het hostingbedrijf ook bereiken? De betere hosting bedrijven hebben een goede service, ook ‘s avonds en in het weekend.

Bekende/betere hostingbedrijven

Bekende internationale hosting bedrijven zijn Hostgator, Hostmonster, Bluehost.com, MediaTemple, Synthesis, WPEngine en Westhost (speciaal voor WordPress), Dreamhost, iPage, SiteGround en Site5.

Bekende en de betere hosting bedrijven in Nederland: Neostrada, iXLhosting, VDX, Yourhosting, Mijndomein, hosting2go en Savvii (speciaal voor WordPress).

Begin je net een nieuw Power Platform dan heb je nog niet veel verkeer en is je site nog niet echt groot.

Ga dan voor het >> Small pakket van Yourhosting <<. Dit is ruim voldoende voor jouw Power Platform en je kunt later eenvoudig uitbreiden.

Yourhosting is een gerenomeerd hostingbedrijf en ze zijn goed bereikbaar. De mensen aan de telefoon begrijpen ook niet-techneuten. Het is fijn dat je het hostingbedrijf kunt bellen bij een probleem. Er zijn genoeg hosting bedrijven die telefonisch slecht/niet bereikbaar zijn.

Zoals je mogelijk weet ben ik gebruiker en fan van WordPress. Het is een goed systeem waarmee jij eenvoudig je Power Platform kunt (laten) bouwen en opbouwen.

Daarom nu de eisen aan de hosting wanneer je WordPress gaat gebruiken. Voor de duidelijkheid het hierboven genoemde pakket Yourhosting Small voldoet hier aan.

Wil je gelijk meer domeinnaam koppelen aan je hosting dan is het Yourhosting Medium pakket een goede oplossing voor jou.

Waar moet hosting aan voldoen voor een WordPress website?

WordPress heeft een aantal minimum eisen zodat je het kunt gebruiken. De meeste hostingbedrijven zorgen ervoor dat ze voldoen aan deze minimum eisen. Er zijn ook een aantal hostingbedrijven die wat achterlopen. Controleer dit bij de gegevens van jouw hostingpakket.

Wanneer je WordPress wilt draaien heb je het volgende minimaal nodig:

  • Domeinnaam en hosting
  • PHP versie 5.2.4 of hoger
  • MySQL versie 5.0 of hoger 

Hier vind je altijd de minimale eisen voor WordPress http://wordpress.org/about/requirements/

Meest eenvoudige installatie WordPress

Aangezien WordPress extreem populair is, hebben veel hostingbedrijven een zogenaamde 1-klik installatie voor WordPress.

Het ‘cpanel’  heeft bijna altijd de 1-klik installatie voor WordPress. Dit is vaak al vermeld bij de informatie van het hostingpakket. Check of je met het pakket dat je kiest eenvoudig WordPress kunt installeren of dat je een cpanel hebt.

Je kunt dan heel eenvoudig WordPress installeren in het beheer gedeelte van de hosting. Je hoeft dan niet meer te werken met FTP, als je al weet wat dat is.

In het volgende artikel in de 5 minuten serie gaan we kijken hoe je in 5 minuten je WordPress Power Platform installeert.

Een goede professionele hosting voor als je begint met je Power Platform kost rond de € 10 per maand.

Bestel nu eerst jouw Small pakket van Yourhosting

 

Noot: de links naar Yourhosting zijn affiliate links. Dit betekent dat ik een vergoeding krijg wanneer jij een domeinnaam en/of hosting besteld via deze link. Ik zou nooit een affiliate link gebruiken als ik zelf niet achter het product of de dienst zou staan. Ik ben ook begonnen bij  en helpen je voor de juiste prijs.

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Update / toevoeging

Let op, ik ben het niet eens met bovenstaand advies van Erno. Op www.ispgids.com staan minder positieve ervaringen / reacties / reviews met betrekking tot Your Hosting. Zoals Erno hierboven al schrijft, het advies voor Yourhosting heeft deels te maken met eventuele vergoedingen die Erno hiervoor krijgt.

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Versio verhoogt prijzen reseller domein registratie
Webhosting
Prijsverhoging Versio 2023 ook schrikken voor resellers

De prijsverhogingen in hosting-land vliegen ons de laatste jaren rond de oren. Natuurlijk is er bijna jaarlijkse sprake van kleine prijsverhogingen  (5% of iets meer) vanwege nieuwe technieken, inflatie correcties, verbeterde services, etc. Maar recentelijk gebruiken (terecht of onterecht) de diverse hostingproviders de hogere energieprijzen en de ontwikkelingen in de …

domein kopen Transip
Webhosting
Transip domeinnaam kopen weer iets duurder

Wanneer hostingbedrijven de prijzen aanpassen dan schrijven we hierover een bericht. En opnieuw is het raak. De bekende hostingprovider Transip verhoogt opnieuw de prijzen. Opnieuw want in januari dit jaar gingen de tarieven bij Transip al omhoog. En nu in november 2022 is het kopen van een domeinnaam bij Transip …

is kpn of xs4all duurder
Webhosting
XS4all pakketten duurder dan KPN internet pakketten

Klanten van XS4all zijn al een tijdje eigenlijk klant van KPN. Per 1 maart 2020 is het 26 jaar oude bedrijf XS4ALL officieel opgeheven. In 2021 stuurde KPN aan alle XS4all klanten een e-mail met daarin de mededeling: XS4ALL blijft voor u als klant gewoon XS4ALL. Alleen ging de dienstverlening …

Shares