neostrada gaat op in versio
Webhosting

Het is echt raak in hostingland, de ene na de andere overname / samenvoeging. Dit keer gaat het om Neostrada dat wordt opgeslokt door Versio. Of moet je het eerder zien als een redding? Redt het goedlopende Versio het minder goed lopende hostingbedrijf? En is deze samenvoeging goed of slecht nieuws? In ieder geval kun je stellen dat wij webdesigners weer één keuze minder hebben.  Het is echter officieel noch een redding, noch een overname. De twee hostingbedrijven zijn beiden onderdeel van het moederbedrijf Total Webhosting Solutions. Dus er is hier eerder sprake van een marketing besluit. Was Neostrada dan geen beter merk / een betere brand dan Versio?

Ging het zo slecht met Neostrada?

Marketingtechnisch gezien is het opgaan van Neostrada in Versio niet direct slecht nieuws. Had Neostrada in het verleden zeer positieve reviews / ervaringen hebben ze inmiddels veel klachten en negatieve ervaringen. Veel ontevreden klanten mede vanwege extreme prijsverhogingen bij Neostrada. Was het misschien de enige redding, deze samenvoeging (overname)? De reviews van Neostrada liegen er niet om. Veel (ex)klanten schrijven over de matige kwaliteit, hoge prijzen, slecht support, etc. Veel van deze reviewers geven aan dat ze al lang klant waren maar dat dit de laatste tijd echt niet meer het geval is. Enkele voorbeelden uit reviews van Neostrada:

 • op woensdag 30 juni 2021 schrijft Erik:
  Van goed bedrijf naar super slecht. Heel erg jammer want ze gaven goede service maar zijn de laatste tijd niet meer te bereiken…..
 • op woensdag 4 augustus 2021 schrijft Hans Groener:
  Was ooit een heel redelijk webhosting bedrijf, maar nu wil ik er niets meer mee te maken hebben. Enige tijd geleden werden plotseling de prijzen meer dan verdubbeld, zonder mededeling vooraf…..
 • op dinsdag 10 augustus 2021 schrijft Daniel:
  Downgrades van pakketten, Prijsverhogingen, support-tickets na 3 weken voorbarig sluiten met de aanname ‘dat het misschien al gelukt is’. Doodzonde…..
 • op 31 augustus 2021 schrijft Bart:
  Compleet onbereikbaar geworden de afgelopen maanden. Het was zo’n mooi bedrijf. Goede klantenservice, prettige medewerkers, kwalitatief de boel op orde.
 • op 3 september 2021 schrijft Icto beheer:
  Ik sluit me aan bij alle negatieve reacties. Van goed bedrijf naar super slecht. Pakket van 250 reseller opeens verlaagd naar 50. 250% verhoogd prijzen.

Echter het gaat niet alleen om Neostrada. Ook Alfahost en Flexwebhosting zullen verder gaan onder de naam Versio. De samenvoeging zal niet direct plaats vinden, eerst krijgen deze hostingproviders een nieuw logo waar onder het oude logo: ‘part of Versio’ komt te staan.

De eigenaar van deze hostingproviders (Total Webhosting Solutions) heeft aangegeven dat ze de bedrijven samenvoegen omdat hierdoor de diensten / dienstverlening sneller, eenvoudiger en betrouwbaarder zullen worden. Ik heb hier mijn twijfels bij. TWS (Total Webhosting Solutions) heeft heel veel Nederlandse hostingbedrijven opgekocht en die zijn ze nu langzaam onder één hostingaanbieder aan het plaatsen. Zo werd eerder al bijvoorbeeld PCextreme bij Versio ondergebracht. TWS heeft vorige maand bekend gemaakt dat zij de hostingproviders Argeweb, Alphamega, SoHosted, Vevida en VIP Internet gaan onderbrengen bij Yourhosting. Het lijkt er op dat er straks slechts 2 grote hostingproviders zullen zijn van TWS, Versio en Yourhosting.

Zit je straks goed bij Versio?

logo versio 2021Door de vele samenvoegingen krijgt Versio automatisch ontzettend veel nieuwe klanten (want veel mensen vinden het verhuizen van hun website veel gedoe). Blijft Versio dan wel in staat om iedere klant van goede support te voorzien? Het hostingbedrijf Versio stond in het verleden altijd bekend als een prijsvechter. Zeer lage prijzen voor hosting, maar dan moest je ook geen snelle servers verwachten en ook geen snelle support / assistentie. Echter met de komst van klanten die beter gewend zijn (van bijvoorbeeld Neostrada), moet ook Versio de kwaliteit gaan verbeteren. Dus meer recente servers, minder accounts per server, meer medewerkers, meer snelheid, etc. En zodoende heeft ook Versio haar prijzen verhoogd. Wanneer klanten op review-sites klagen over de verdubbeling van prijzen dan reageert een medewerker van Versio ongeveer als volgt: “Beste ?????, natuurlijk is een hogere prijs niet leuk. Alleen krijg je hier wel degelijk iets voor terug. Onze servers zijn stabieler geworden daarnaast is onze support professioneler en hebben wij daar ook investeringen in gedaan.”. Op basis van de reviews heb ik niet het idee dat Versio voor alle type websites een goede keuze is.

Het is eigenlijk ook wel erg sneu voor mensen die ooit Versio hebben verlaten om uit te wijken naar bijvoorbeeld FlexWebhosting. Deze mensen / bedrijven zijn straks alsnog automatisch opnieuw klant van Versio. En wil je switchen naar een andere provider dan moet je goed opletten, ga dan niet naar een andere dochter van TWS (Total Webhosting Solutions). Je zou kunnen overstappen op dochter hostingbedrijven van het overkoepelende Team.blue waaronder: VDX, iXL Hosting, Vimexx, Byte, Transip, etc. Maar mogelijk gaat ook Team.Blue de bedrijven binnenkort samenvoegen voor meer efficiëntie? Gelukkig zijn er nog steeds diverse zelfstandige hostingbedrijven waar je mogelijk de eigenaar nog aan de lijn krijgt wanneer je belt met vragen. Maar let op, veel van deze “zelfstandige” hostingbedrijven hebben gewoon een resellerpakket bij één van de voorgenoemde hostingbedrijven en zijn dus indirect daarvan afhankelijk.

Bronnen:

 

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VIP verder als Yourhosting
Webhosting
VIP verder als Yourhosting

Vandaag heeft VIP Internet (hostingprovider) aan haar klanten laten weten dat ze per 1 januari 2022 diverse wijzigingen gaan doorvoeren. Het was al bekend dat VIP zou verder gaan als Yourhosting en dus is dat geen verassing. De naam VIP Internet zal gaan verdwijnen en klanten zullen in de loop …

beste hostingprovider nederland
Webhosting
Wat is de beste hostingprovider van Nederland?

Het is een begrijpelijke vraag: wat is nu de beste hostingprovider van Nederland? Je bent op zoek naar een hostingprovider om jouw website of webapplicatie te gaan hosten. Natuurlijk wil je dan wel kiezen voor de beste. Maar eigenlijk kan het dan al misgaan. Stel dat de beste hostingprovider van …

Webhosting
Hosting providers met telefonisch support

Steeds meer hosting providers werken met ticket systemen en online chat in plaats van het bieden van telefonisch support. Wanneer jouw website onbereikbaar is dan is het zeer frustrerend wanneer je 1 uur moet wachten totdat op jouw ticket wordt gereageerd. Een live chat is vaak wel sneller dan ondersteuning …

Shares