Extreme prijsverhoging ook bij Neostrada

enorme prijsverhoging neostrada
Webhosting
1

Ook het hostingbedrijf Neostrada heeft een flinke prijsverhoging aangekondigd bij haar klanten. Eerder zagen wij vergelijkbare prijsverhogingen bij andere hostingproviders waaronder VIP. Het oude Reseller Beginner pakket wordt bijvoorbeeld omgezet naar een Reseller Startup pakket en klanten gaan dan in plaats van € 9,99 per maand zelfs € 24,99 per maand betalen. Dit is een verhoging van de prijs van 250% en dat in Corona tijd waar veel ondernemers het zwaar hebben. Op diverse reviews sites geven klanten aan dat dit de druppel is en ze op zoek gaan naar een andere hostingprovider. Maar het verhuizen van websites die zijn geplaatst op een reseller account is natuurlijk een enorme klus. Daarnaast moeten webdesigners mogelijk ook hun eigen klanten verhuizen naar een andere hostingomgeving en dat zullen zij niet als prettig ervaren.

Moederbedrijf TWS

Wij zien al een tijdje diverse webhosters de prijzen verhogen. Veel van deze hosters zijn onderdeel van het grote overkoepelende webhosting bedrijf Total Webhosting Solutions (TWS) uit Zwolle. TWS heeft in 2018 ook Neostrada uit Lelystad overgenomen naast bijvoorbeeld Yourhosting, Versio en VIP. Inmiddels heeft TWS enorm veel hostingbedrijven ingelijfd waaronder Argeweb, Sohosted, SiteBytes, QDC Internet Services, IPS, etc. Wil je dus overgaan naar een andere hostingprovider met betere tarieven dan is de kans erg groot dat je uitkomt bij een andere dochter van Total Webhosting Solutions (TWS) en ben je niet zeker dat de tarieven daar wel laag / hetzelfde blijven. Misschien dan overstappen op hostingbedrijven van Team.blue zoals VDX, iXL Hosting, Vimexx, Byte, Transip, etc.

Nieuwe tarieven Reseller pakketten Neostrada

Neostrada heeft de reseller pakketten nieuwe namen gegeven: (van groot naar klein)

 • Reseller enterprise (100 accounts, 100 GB opslag, € 79,99 per maand)
 • Reseller team (50 accounts, 50 GB opslag, € 49,99 per maand)
 • Reseller startup (25 accounts, 25 GB opslag, € 24,99 per maand)
 • Reseller essential (10 accounts, 10 GB opslag, € 9,99 per maand)

Voorheen bood Neostrada resellerpakketten aan met de volgende namen:

 • Plus voor de groter dan grootste reseller (100 accounts, onbeperkt opslag, € 25,00 per maand)
 • Beginner voor de groeiende reseller (25 accounts, 25 GB, € 10,00 per maand)
 • Small voor de startende reseller (10 accounts, 10 GB, € 5,00 per maand)

Voor het kleinste resellerpakket is er sprake van een verhoging van 200%. Het beginner pakket is omgezet naar een startup pakket en hierbij gaat het om prijsverhoging van 250%. Voor het grootste pakket, de reseller entrerprise, moeten klanten opeens 300% meer betalen en krijgen ze daarnaast aanzienlijk minder opslag tot hun beschikking. Maar eventjes 80 tot 100 accounts overzetten op een andere hostingserver dat is natuurlijk ook een enorme hindernis. Zou het de strategie geweest zijn van Neostrada? Eerst binnenhalen met goedkope tarieven om vervolgens een enorme prijsverhoging door te voeren?

Prijsverhoging vanwege Cpanel

Neostrada geeft in de mailing aan dat de voornaamste reden voor de prijsverhoging de nieuwe tarieven van Cpanel zijn. De hosting beheer tool cPanel heeft inderdaad de licentie kosten aanzienlijk verhoogd en ook nog eens voor een 2e keer. Echter heeft cPanel geen verhoging toegepast van 250% of hoger maar eerder tussen 10% en 50%. Daarbij is het niet de eerste keer dat Neostrada de prijzen extreem heeft verhoogd met als reden de duurder wordende cPanel. Op forums geven klanten aan dat Neostrada misschien liever geen reseller klanten meer wenst en zodoende dit type klant met enorme prijzen wil wegjagen. Helaas is gebleken dat veel Nederlandse hosters die cPanel aanbieden ook vrij hoog zitten met hun maandelijkse prijzen. Heb je voorkeur voor cPanel (geldt ook voor Plesk) dan moet je rekening houden met gemiddeld hogere hostingtarieven.

UPDATE: Lachouffeke (twitter) heeft blijkbaar contact gehad en Neostrada heeft toen aangegeven dat zij in deze prijsverhoging ook alvast toekomstige prijsverhogingen van Cpanel in de prijs hebben meegenomen. Dat is een mogelijke verklaring voor de enorme verhoging. Ik mag echter wel hopen dat benzinepompen, energiemaatschappijen, supermarkten, telefoonmaatschappijen, etc. niet hetzelfde principe gaan toepassen: “Ja wij hebben op basis van een toekomstvisie uit onze glazen bol de prijzen alvast verhoogt”.

Alternatieven voor de Reseller pakketten van Neostrada

Er zijn natuurlijk enorm veel hostingproviders die naast de reguliere hosting ook specifieke reseller oplossingen verkopen. Bij de keuze voor de beste provider kijk je natuurlijk niet alleen naar de prijs. Bij de selectie van een reseller hoster kijk je ook naar de snelheid van de server, de geboden service, de technische mogelijkheden, welk hostingpanel ze aanbieden, de hostingtechniek, ervaringen van klanten, etc. Het is dus heel lastig om één provider te adviseren of aan te raden. Daarbij is niet te voorzien of de nieuwe hostingprovider binnen een jaar ook de prijzen gigantisch omhoog gooit zoals Neostrada dit nu doet. Puur ter vergelijking kijken we hieronder naar een paar vergelijkbare reseller hostingpakketten:

Vimexx (onderdeel van Team.blue)

De hoster Vimexx biedt resellers Redis Cache 128MB, Gratis Website maker, SSH-toegang, Installatron, Softaculous, FTP over SSL/TLS en SFTP, de Controlepaneel: DirectAdmin, etc.

 • Reseller webhosting medium (50 accounts, 10 GB, € 2,45 per maand ex btw)
 • Reseller webhosting compleet (200 accounts, 40 GB, € 7,99 per maand ex btw)

Vergeleken met Neostrada is de resellerhosting van Vimexx aanzienlijk goedkoper.

Antagonist

De hoster Antagonist biedt hosters / webdesigners / bureau’s zogenaamde resellerblokken met daarin gratis SSL-certificaten, Backups, een PHP-selector, SSH-toegang, Installatron, de Controlepaneel: DirectAdmin, etc.

 • Kleinste Reseller webhosting (5 accounts, 5 GB, € 5,85 per maand / € 70,45 per jaar incl btw)
 • Basis Reseller webhosting (10 accounts, 10 GB, € 10,85 per maand / € 129,94 per maand inc btw)
 • Groot Reseller webhosting (25 accounts, 25 GB, € 25,75 per maand / € 308,43 per maand inc btw)

Vergeleken met Neostrada is de resellerhosting van Antagonist zelfs iets duurder.

Wned

De hoster Wned is minder bekend en nog redelijk nieuw, maar krijgt goede reviews en aanbevelingen. Wned heeft vele reseller pakketten van verschillende groottes met daarin gratis SSL-certificaten, Patchman bewaking, DirectAdmin, Installatron, Pop3 / iMAP en webmail, Oversellen toegestaan, 100% white label, etc.

 • Reseller pakket 4 (100 accounts, 10 GB, € 24,95 per maand excl btw)
 • Reseller pakket 6 (500 accounts, 30 GB, € 49,95 per maand excl btw)

Helaas is de reseller prijsstelling niet goed te vergelijken met Neostrada omdat de inhoud van de pakketten anders is. Puur gekeken naar de opslag dan is de resellerhosting van Wned aanzienlijk duurder is dan die van Neostrada.

iXL Hosting

iXL Hosting krijgt heel veel goede reviews. Maar iXL heeft slechts enkele reseller pakketten.

 • Reseller Advanced (onbeperkt accounts, 5 GB, € 9,00 per maand excl btw)
 • Reseller Premium (onbeperkt accounts, 8 GB, € 15,00 per maand excl btw)

De reseller pakketten van iXL hosting bieden zeer weinig opslag en zijn zodoende niet helemaal te vergelijken met Neostrada. Het is wel duidelijk dat, puur gekeken naar de opslag, iXL wel duurder is dan Neostrada.

 

Hoi Arne,

Interessant artikel.

Ik heb zelf een resellerpakket bij Antagonist en ben juist aan het overwegen om te verhuizen, omdat de prijzen pas verhoogd zijn naar 19.95 per maand voor 5 websites. Voor elke extra site betaal je nog eens 3.99 per maand extra. Met de dure domeinnamen tikt het behoorlijk aan en je moet je pakket in 1 keer betalen. Per jaar en dus niet per maand. Ik vind het misleidend dat Antagonist een maandprijs op je website plaatst, terwijl die mogelijkheid er helemaal niet is.

Antagonist heeft het resellerpakket wel aanzienlijk uitgebreid met 50 GB SSD-opslag en 500 GB dataverkeer om te verdelen over je gebruikers. Echter nog steeds geen caching. In deze tijd waarbij Google je site o.a. beoordeeld wordt op snelheid vind ik dat caching wel in een resellerpakket behoort te zitten. Op zijn minst een optie om uit te breiden.

Gezien de specs van het Neostrada resellerpakket, vind ik de prijs op zich meevallen. Zeker als je nagaat dat zij de enige zijn die 1GB werkgeheugen aanbieden. Bij alle andere reseller partijen die ik heb gevonden is dit 512MB. De vraag blijft echter als ik je artikel zo lees wanneer ze weer zo’n prijsverhoging gaan doen. Dat is natuurlijk wel iets om rekening mee te houden.

Ik ben er nog niet helemaal over uit. Ik was altijd zeer tevreden over Antagonist met name de service, maar het begint nu onbetaalbaar te worden voor kleine ondernemers zoals ik. Vimexx schijnt niet zo’n goede service te hebben als ik de beoordelingen moet geloven en dat vind ik zelf belangrijker dan de prijs.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Webhosting
Ook in 2024 weer nieuwe prijsverhogingen hosting

Diverse hostingbedrijven hebben voor 2024 aangekondigd de prijzen wederom te gaan verhogen. De laatste tijd gaan de prijzen rap omhoog. Vorig jaar schreef ik bijvoorbeeld al over de prijsverhoging voor resellers bij Neostrada. En een artikel over de prijsverhogingen van hostingdiensten bij Vimexx. En helaas starten we in dit nieuwe …

webhostnow failliet
Webhosting
Webhostnow failliet – klanten gaan naar Carefree Hosting

  Op 16 april heeft Pepperfield B.V. (het moederbedrijf van Webhostnow) faillissement aangevraagd. Met andere woorden, einde voor het hostingbedrijf Webhostnow. Vanaf 8 mei heeft Carefree Hosting de diensten overgenomen voor alle klanten van Webhostnow en dus zijn deze  personen en bedrijven sindsdien klant van Carefree Hosting. Waarom Webhostnow failliet …

resellerhosting prijzen omhoog
Webhosting
Resellers bij Neostrada gaan bijna 50% meer betalen

De prijsverhogingen vliegen ons nu echt om de oren. Online ondernemen wordt steeds duurder en de inkomsten staan onder druk. Neostrada heeft interessante hostingpakketten voor resellers (of ondernemers die gewoon meerdere websites zelf beheren). Maar vanaf 1 april 2023 gaan ook bij Neostrada de prijzen omhoog. En niet een klein …

Shares