VDX verhuist domeinnamen naar andere provider

Webhosting
1

VDX Internet Services in Zwolle is opgericht in 1999 en bestaat dus inmiddels meer dan 15 jaar. Bij deze hostingprovider werken er 29 personen fulltime, ze hebben 35.000 klanten (particuliere- en zakelijke klanten) en 120.000 domeinen [bron: ISPgids update maart 2017]. Sinds vandaag ontvangen diverse klanten een bericht waarin VDX aangeeft dat hun domeinnaam (of domeinnamen) niet meer door VDX zullen worden gehost. Ze gaan de domeinnamen overhevelen / verhuizen naar een andere (onbekende) leverancier! De verbazing bij veel klanten van dit hoog gewaardeerde hostingbedrijf zal groot zijn. De e-mail (zie onder) geeft ook weinig uitleg over deze bijzondere verandering.

VDX is onder andere SIDN deelnemer voor de .nl domeinen en tevens van DNS Belgium Agent voor de .be domeinnamen. Ook heeft deze provider altijd aangegeven dat ze diverse diensten aanbieden rondom domeinnaam registratie / domein reselling / e-mail hosting en SSL certificaten. Dit staat op dit moment ook nog steeds op de website. Maar dat is dus eigenlijk niet meer het geval?

De provider schrijft in de e-mail dat de reden van deze ommezwaai het vereenvoudigen van de administratie en het beheer van domeinnaamregistraties. Dat zou dan vervolgens leiden tot het verbeteren van de dienstverlening!? Dat kan ik mij maar moeilijk voorstellen? Althans, niet voor de huidige klanten die met veel vragen zitten en ook niet begrijpen wat de gevolgen zijn voor de website, e-mailadressen, facturatie, etc.

Deze verandering roept diverse vragen op bij klanten. Enkele voorbeelden zijn:

  • gaat het misschien om een fake bericht? account gehackt? een phishing bericht?
  • VDX is een expert in hosting, daar hoort registratie van domeinnamen toch bij?
  • heeft het bedrijf VDX misschien financiële problemen?
  • wie is de nieuwe leverancier van de domeinnamen? Versio? Transip? Piet op de zolder?
  • mogen klanten zelf een domeinnaam registrant kiezen?
  • welke tools biedt de nieuwe leverancier (denk aan DNS zelf beheren, API voor registratie, pushen van domein) ?
  • zijn de voorwaarden en tarieven hetzelfde bij deze nieuwe leverancier?

Voldoende open eindjes dus.

Email van VDX

Hieronder een kopie van de e-mail:

Beste klant,

We hebben recentelijk besloten om de bij VDX geregistreerde domeinnamen onder te brengen bij een andere leverancier. Hierdoor wordt onze administratie en beheer van domeinnaamregistraties vereenvoudigd en de dienstverlening naar u verder verbeterd.

Heeft dit voor mij gevolgen?
Bij het verhuizen van uw domeinnaam naar een andere leverancier kunt u hier wellicht een notificatie vanuit de leverancier over ontvangen. Deze is puur ter kennisgeving en u hoeft hier geen verdere actie op te ondernemen.

In enkele gevallen passen we tijdelijk het e-mailadres van het administratieve contact in de WHOIS-gegevens aan zodat u niet onnodig wordt lastig gevallen met notificaties vanuit de leverancier. Na de verhuizing zetten we het e-mailadres uiteraard weer terug naar het oorspronkelijke.

Mocht u een notificatie ontvangen, dan adviseren we u om niet op de bezwaar-link te klikken. Hiermee wordt de verhuizing namelijk gestopt en moeten we deze opnieuw starten.

Wanneer gaat de verhuizing plaatsvinden?
We gaan alle domeinnamen verhuizen. Dit gebeurt in verschillende fases en we verwachten een half jaar nodig te hebben om alle domeinnamen te verhuizen. We gaan de eerste fase starten op 25 april aanstaande.

Door de jaren heen hebben we domeinnamen bij diverse registrars geregistreerd. In het kader van continue verbeteringen en optimalisatie van onze dienstverlening, hebben we besloten om het aantal registrars terug te brengen, waardoor we het beheer en de administratie van domeinnaamregistraties verder kunnen automatiseren en harmoniseren.

Voor onze klanten verandert er dus technisch en administratief niets. Ze blijven onze klanten en kunnen in de toekomst gewoon domeinnamen via ons blijven registreren. Verder verandert er niets aan eventueel afgenomen hostingpakketten.

Ik hoop met mijn reactie wat meer achtergrondinformatie en verduidelijking te hebben kunnen verschaffen waarom we de bij ons geregistreerde domeinnamen bij een andere registrar gaan onderbrengen. Voor verdere vragen staan we onze klanten uiteraard graag te woord.

Met vriendelijke groet,
VDX

Arjan

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Webhosting
Ook in 2024 weer nieuwe prijsverhogingen hosting

Diverse hostingbedrijven hebben voor 2024 aangekondigd de prijzen wederom te gaan verhogen. De laatste tijd gaan de prijzen rap omhoog. Vorig jaar schreef ik bijvoorbeeld al over de prijsverhoging voor resellers bij Neostrada. En een artikel over de prijsverhogingen van hostingdiensten bij Vimexx. En helaas starten we in dit nieuwe …

webhostnow failliet
Webhosting
Webhostnow failliet – klanten gaan naar Carefree Hosting

  Op 16 april heeft Pepperfield B.V. (het moederbedrijf van Webhostnow) faillissement aangevraagd. Met andere woorden, einde voor het hostingbedrijf Webhostnow. Vanaf 8 mei heeft Carefree Hosting de diensten overgenomen voor alle klanten van Webhostnow en dus zijn deze  personen en bedrijven sindsdien klant van Carefree Hosting. Waarom Webhostnow failliet …

resellerhosting prijzen omhoog
Webhosting
Resellers bij Neostrada gaan bijna 50% meer betalen

De prijsverhogingen vliegen ons nu echt om de oren. Online ondernemen wordt steeds duurder en de inkomsten staan onder druk. Neostrada heeft interessante hostingpakketten voor resellers (of ondernemers die gewoon meerdere websites zelf beheren). Maar vanaf 1 april 2023 gaan ook bij Neostrada de prijzen omhoog. En niet een klein …

Shares