VDX verhuist domeinnamen naar andere provider

Webhosting
1

VDX Internet Services in Zwolle is opgericht in 1999 en bestaat dus inmiddels meer dan 15 jaar. Bij deze hostingprovider werken er 29 personen fulltime, ze hebben 35.000 klanten (particuliere- en zakelijke klanten) en 120.000 domeinen [bron: ISPgids update maart 2017]. Sinds vandaag ontvangen diverse klanten een bericht waarin VDX aangeeft dat hun domeinnaam (of domeinnamen) niet meer door VDX zullen worden gehost. Ze gaan de domeinnamen overhevelen / verhuizen naar een andere (onbekende) leverancier! De verbazing bij veel klanten van dit hoog gewaardeerde hostingbedrijf zal groot zijn. De e-mail (zie onder) geeft ook weinig uitleg over deze bijzondere verandering.

VDX is onder andere SIDN deelnemer voor de .nl domeinen en tevens van DNS Belgium Agent voor de .be domeinnamen. Ook heeft deze provider altijd aangegeven dat ze diverse diensten aanbieden rondom domeinnaam registratie / domein reselling / e-mail hosting en SSL certificaten. Dit staat op dit moment ook nog steeds op de website. Maar dat is dus eigenlijk niet meer het geval?

De provider schrijft in de e-mail dat de reden van deze ommezwaai het vereenvoudigen van de administratie en het beheer van domeinnaamregistraties. Dat zou dan vervolgens leiden tot het verbeteren van de dienstverlening!? Dat kan ik mij maar moeilijk voorstellen? Althans, niet voor de huidige klanten die met veel vragen zitten en ook niet begrijpen wat de gevolgen zijn voor de website, e-mailadressen, facturatie, etc.

Deze verandering roept diverse vragen op bij klanten. Enkele voorbeelden zijn:

  • gaat het misschien om een fake bericht? account gehackt? een phishing bericht?
  • VDX is een expert in hosting, daar hoort registratie van domeinnamen toch bij?
  • heeft het bedrijf VDX misschien financiële problemen?
  • wie is de nieuwe leverancier van de domeinnamen? Versio? Transip? Piet op de zolder?
  • mogen klanten zelf een domeinnaam registrant kiezen?
  • welke tools biedt de nieuwe leverancier (denk aan DNS zelf beheren, API voor registratie, pushen van domein) ?
  • zijn de voorwaarden en tarieven hetzelfde bij deze nieuwe leverancier?

Voldoende open eindjes dus.

Email van VDX

Hieronder een kopie van de e-mail:

Beste klant,

We hebben recentelijk besloten om de bij VDX geregistreerde domeinnamen onder te brengen bij een andere leverancier. Hierdoor wordt onze administratie en beheer van domeinnaamregistraties vereenvoudigd en de dienstverlening naar u verder verbeterd.

Heeft dit voor mij gevolgen?
Bij het verhuizen van uw domeinnaam naar een andere leverancier kunt u hier wellicht een notificatie vanuit de leverancier over ontvangen. Deze is puur ter kennisgeving en u hoeft hier geen verdere actie op te ondernemen.

In enkele gevallen passen we tijdelijk het e-mailadres van het administratieve contact in de WHOIS-gegevens aan zodat u niet onnodig wordt lastig gevallen met notificaties vanuit de leverancier. Na de verhuizing zetten we het e-mailadres uiteraard weer terug naar het oorspronkelijke.

Mocht u een notificatie ontvangen, dan adviseren we u om niet op de bezwaar-link te klikken. Hiermee wordt de verhuizing namelijk gestopt en moeten we deze opnieuw starten.

Wanneer gaat de verhuizing plaatsvinden?
We gaan alle domeinnamen verhuizen. Dit gebeurt in verschillende fases en we verwachten een half jaar nodig te hebben om alle domeinnamen te verhuizen. We gaan de eerste fase starten op 25 april aanstaande.

Door de jaren heen hebben we domeinnamen bij diverse registrars geregistreerd. In het kader van continue verbeteringen en optimalisatie van onze dienstverlening, hebben we besloten om het aantal registrars terug te brengen, waardoor we het beheer en de administratie van domeinnaamregistraties verder kunnen automatiseren en harmoniseren.

Voor onze klanten verandert er dus technisch en administratief niets. Ze blijven onze klanten en kunnen in de toekomst gewoon domeinnamen via ons blijven registreren. Verder verandert er niets aan eventueel afgenomen hostingpakketten.

Ik hoop met mijn reactie wat meer achtergrondinformatie en verduidelijking te hebben kunnen verschaffen waarom we de bij ons geregistreerde domeinnamen bij een andere registrar gaan onderbrengen. Voor verdere vragen staan we onze klanten uiteraard graag te woord.

Met vriendelijke groet,
VDX

Arjan

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Versio verhoogt prijzen reseller domein registratie
Webhosting
Prijsverhoging Versio 2023 ook schrikken voor resellers

De prijsverhogingen in hosting-land vliegen ons de laatste jaren rond de oren. Natuurlijk is er bijna jaarlijkse sprake van kleine prijsverhogingen  (5% of iets meer) vanwege nieuwe technieken, inflatie correcties, verbeterde services, etc. Maar recentelijk gebruiken (terecht of onterecht) de diverse hostingproviders de hogere energieprijzen en de ontwikkelingen in de …

domein kopen Transip
Webhosting
Transip domeinnaam kopen weer iets duurder

Wanneer hostingbedrijven de prijzen aanpassen dan schrijven we hierover een bericht. En opnieuw is het raak. De bekende hostingprovider Transip verhoogt opnieuw de prijzen. Opnieuw want in januari dit jaar gingen de tarieven bij Transip al omhoog. En nu in november 2022 is het kopen van een domeinnaam bij Transip …

is kpn of xs4all duurder
Webhosting
XS4all pakketten duurder dan KPN internet pakketten

Klanten van XS4all zijn al een tijdje eigenlijk klant van KPN. Per 1 maart 2020 is het 26 jaar oude bedrijf XS4ALL officieel opgeheven. In 2021 stuurde KPN aan alle XS4all klanten een e-mail met daarin de mededeling: XS4ALL blijft voor u als klant gewoon XS4ALL. Alleen ging de dienstverlening …

Shares