Foto album plugins WordPress

Wordpress

Stel je hebt veel foto’s / afbeeldingen / beelden (meer dan 10) en die wil je overzichtelijk tonen op jouw website, wat zijn dan de mogelijkheden? Op een WordPress site kun je op verschillende manieren een veelvoud van foto’s plaatsen en tonen. De standaard functionaliteit van WordPress biedt al voldoende mogelijkheden om een duidelijk overzicht van foto’s te tonen. Maar misschien heb je speciale wensen qua weergave of qua functionaliteit? Of mogelijk gaat het om erg veel foto’s (zoals meer dan 50) en wil je dit zo snel en goed mogelijk online zetten? In dat geval zijn er diverse Foto album plugins voor WordPress die je kunt gebruiken. Hieronder een toelichting op de mogelijkheden en een kort overzicht van mogelijke gallery plugins.

Standaard WordPress of plugin nodig voor jouw fotoalbum?

Binnen WordPress kun je vrij eenvoudig een veelvoud van foto’s uploaden en op een pagina plaatsen. WordPress verkleint (afhankelijk ook van de template) de foto’s automatisch en plaatst ze in een pagina of bericht onder elkaar met een hyperlink naar de oorspronkelijke foto. Op het bericht of op de pagina zie je de foto’s onder elkaar staan (eventueel links, rechts uitgelijnd of gecentreerd afhankelijk van de door jou gekozen instelling) en je kunt het bericht / de pagina opslaan. Wanneer dit voor jou een goede oplossing is dan heb je verder geen plugin nodig en is de standaard functionaliteit van WordPress voldoende. Echter wanneer je aanvullende wensen hebt dan is een plugin noodzakelijk.

Wens je de foto’s niet onder elkaar maar op een andere wijze te presenteren aan gebruikers dan is dit dankzij een plugin eenvoudig te realiseren. Hoe wil je de foto’s op een pagina plaatsen? Komen de foto’s in een slideshow te staan? Ga je de foto’s tonen als hele kleine versies en zien bezoekers na het klikken de grote versie in een popup of in een lightbox? Wil je de foto’s eenvoudig onderverdelen in fotoalbums, in categorieën, etc.? Een foto album plugin is dan essentieel. Het goede nieuws is dat er heel veel plugins voor foto albums op de markt zijn. Het slechte nieuws is dat er een groot aantal plugins op de markt zijn en het kiezen van de beste plugin erg lastig kan zijn.

Hieronder staan de meest bekende en betrouwbare Foto album plugins voor WordPress en dat maakt de keuze voor de juiste plugin hopelijk een stuk eenvoudiger.

 

 

 

Essential Grid

Essential Grid WordPress Plugin

Essential Grid is een premium plugin (betaalde plugin) voor WordPress waarmee je diverse media kunt tonen in een zeer flexibele en aanpasbare grid. Je kunt dus foto’s en video’s tonen in een album. Toepassingen van deze plugin zijn een portfolio van een fotograaf of video maker, een blog, een standaard foto album, webshops, diensten pagina, producten, etc. Dit is de meest verkochte plugin op Codecanyon (meer dan 30.000 keer verkocht)! En de beoordelingen zijn zeer positief met een gemiddelde van 4.75 (van de 5.0) op basis van meer dan 1100 beoordelingen / ratings.

De plugin kost 26 dollar (ongeveer 22 euro).

Download Essential Grid

 

Modula wordpress foto gallerij

Modula

De plugin Modula WordPress Photo Gallery is een mooie oplossing voor het eenvoudig opzetten van een foto album op jouw website. Modula bevat een wizard / assistent waarmee je vrij eenvoudig en snel een foto galerij kunt opbouwen. Deze plugin is beschikbaar in meerdere varianten. De meest geschikte versie is afhankelijk van het aantal websites waarvoor je het wenst te gebruiken. Gaat het om slechts 1 website dan is de BASIC versie voldoende en deze kost € 19,00. Heb je 2 sites dan kun je de DUO versie kiezen voor € 29,00. Met de PRO versie kun je de plugin gebruiken op 5 sites, kost € 39,00. Kies je de BUSINESS versie dan kun je de plugin op een onbeperkt aantal sites gebruiken voor slechts € 49,00. Maar het goede nieuws is dat er ook een Modula Lite versie is en die mag je gratis gebruiken. De plugin is goed inzetbaar voor een niet-webdesigner maar ook voor een WordPress professional. Een leuke functie van Module is “Shuffle” waarmee je de foto pagina steeds een ander uiterlijk kunt geven wanneer deze wordt gerefreshed. LET OP: meerdere albums per pagina zijn mogelijk echter ieder album kan slechts 20 afbeeldingen maximaal bevatten.

Modula Image Gallery

 

wp Foo Gallery

Foo Gallery

Ook dit is een hele mooie plugin met veel mogelijkheden voor de weergave van foto’s. Deze plugin is ook PHP 7 Compatible en is geschikt voor Retina schermen. Foo Gallery is beschikbaar in 2 varianten, de free en de pro versie. Zo biedt Foo free geen mogelijkheid voor video’s en de Pro versie wel. Verder biedt de Pro met name extra mogelijkheden rondom speciale effecten zoals speciale loading / inlaad effecten en mouse over (hover) effecten. Een nadeel van deze plugin is dat deze nog niet in het Nederlands beschikbaar is.

FooGallery – Image Gallery WordPress Plugin

 

 

Justified Image Grid

Justified Image Grid

Betaalde plugin via CodeCanyon. Dit is de op één na meest verkochte oplossing / foto album voor WordPress met een rating van 4.80 gemiddeld op basis van meer dan 1600 ratings. Eén van de grote voordelen is de slimme wijze van het tonen van het overzicht van foto’s, de grid. De makers stellen dat zij via de Justified Grid de foto’s optimaal in een overzicht tonen met bijvoorbeeld de perfecte uitsnede. Daarnaast werkt deze premium WordPress gallery goed met bestaande bronnen zoals Facebook / Flickr / RSS / Youtube zodat je deze content op jouw eigen site kunt tonen. De plugin bevat daarnaast nog vele andere handige functies zoals de mogelijkheid visuele effecten, filteren, verschillende lightboxes, compatibel met WPML (vertalen) en met de WordPress SEO plugin van Joost de Valk, foto gallery alleen tonen aan members, etc. Daarnaast is de photo plugin ook redelijk vlot.

Download Justified Image Grid via CodeCanyon.

 

Next-Gen Gallery plugin

NextGEN Gallery

Dit is de meest bekende foto gallery oplossing (meer dan 13 miljoen downloads). Echter hij bevat zoveel mogelijkheden dat het ook wel een logge oplossing is. Een prettige functie is bijvoorbeeld de mogelijkheid om een hele verzameling foto’s te uploaden in een ZIP bestand. Ook kun je in NextGen Gallery de foto’s natuurlijk voorzien van tags en metadata. Afgezien van de grootte van deze plugin heeft de plug-in ook geen drag-and-drop interface voor het anders sorteren van jouw afbeeldingen en dat is een gemis.

De standaard versie is gratis. Echter imagely.com biedt ook NextGEN PRO en NextGEN PLUS. Bij de PRO versie krijg je diverse extensies / extensions gratis waaronder Pro thumbnail gallery, Pro filmstrip gallery, Pro ecommerce met stripe en paypal betalingen (handig voor fotografen die hun foto’s online willen verkopen), etc. De Pro versie is te koop vanaf 99 dollar. Koop je NextGEN Plus dan krijg je de foto album plugin samen met 16 populaire uitbreidingen. NextGEN Plus is bijna hetzelfde als de PRO versie echter zonder de e-commerce uitbreidingen. Wil je Proofing, Ecommerce, Digitale Downloads, Stripe, Paypal en Coupons dan moet je NextGEN PRO kopen.

Maar probeer sowieso eerst de gratis versie.

Download NextGEN Gallery gratis via WordPress.org.

 

 

 

 

Awesome wp gallery

Awesome Gallery

De plugin “Awesome Gallery” is een foto album plugin waarmee je albums kunt maken die er heel mooi en leuk uitzien en die de foto’s haalt uit diverse bronnen. Awesome Gallery kan de foto’s bijvoorbeeld uit berichten / posts halen, uit bijlagen, uit pagina’s, uit Custom post types waaronder WooCommerce producten, vanuit Flickr, Facebook en Instagram, of uit 500px albums, uit een NEXTGEN Gallerij of bijvoorbeeld uit één of meerdere RSS feeds. De plugin krijgt een hoge waardering, namelijk gemiddeld 4.67 (van de 5.0 in totaal) op basis van 95 beoordelingen. De plugin is alleen niet gratis, hij kost 25 dollar (ongeveer 20 euro).

Download Awesome Gallery via CodeCanyon.

Er zijn 3 verschillende layouts die je kunt kiezen. De “horizontal flow” toont de kleine versies (thumbnails / postzegel formaat) met dezelfde hoogte, de vertical flow toont de kleine foto’s met dezelfde breedte en de classic grid laat de fotootjes zien met dezelfde breedte en dezelfde hoogte. Een handige extra functionaliteit is de mogelijkheid om de foto’s te filteren en zodoende kun je een grid met 50 foto’s reduceren op basis van trefwoord tot bijvoorbeeld slechts 8 foto’s.

Meer informatie over Awesome Gallery (op CodeCanyon, engels).

 

Photo Gallery by WD

Dit is een zeer uitgebreide foto plugin met veel professionele functies. Deze plugin biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om de foto’s automatisch te voorzien van een watermerk. Het toevoegen van een watermerk aan een foto is een goede bescherming van jouw foto’s tegen het downloaden. Daarnaast biedt deze foto album plugin van Dorado een blokkering op de rechtermuis knop zodat “downloaden als…” geen optie is voor de website bezoeker.

Deze plugin is ook beschikbaar in Nederlands.

Demo: http://wpdemo.web-dorado.com/photo-gallery/

Meer informatie: https://web-dorado.com/products/wordpress-photo-gallery-plugin.html

 

 

 

Gmedia Photo Gallery

Gmedia Photo Gallery

Weergaven heel veel opties, zelfs als 3D cubus

 

Envira Gallery

Envira Gallery Lite

Met Envira Gallery voor WordPress kun je op eenvoudige wijze een responsive (dus geschikt voor mobiele apparaten) foto- en video galerij maken. De plugin werkt zeer eenvoudig en snel. Hier gaat het om Envira Gallery Lite en deze versie is gratis. Er zijn echter ook premium (betaalde) versies zoals Envira Gallery Basic, Plus, Pro en Agency. De betaalde varianten bieden iets meer functionaliteiten. Deze oplossing biedt een eenvoudige drag-and-drop interface voor het maken van een album en is volgens eigen zeggen zeer vriendelijk voor mobiele apparaten (let op: de meeste hedendaagse foto album oplossingen zijn responsive).

Download Envira Gallery Lite

 

 

OUD

Inmiddels sterkt verouderd en zodoende niet aan te raden om te installeren binnen jouw WP omgeving:

  • https://wordpress.org/plugins/lazyest-gallery/
  • Photospace Gallery – https://wordpress.org/plugins/photospace/

 

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

oplossen Elementor Scheme Color error
Wordpress
Oplossen uncaught error class elementor Scheme Color

Je bent op zoek naar een oplossing voor de foutmelding: Uncaught Error: Class ‘Elementor\Scheme_Color’. Dit is een zogenaamde fatal error (fatale fout) die de werking van de website gelijk stopt. De foutmelding hangt ook samen met het gebruik van de Elementor Page Builder en andere aan Elementor gerelateerde plug-ins. Wat …

voordelen nadelen Wordpress
Webdesign
De voordelen en nadelen van WordPress

Misschien overweeg je een website te bouwen of te laten bouwen met behulp van WordPress. Of er is een andere reden dat je onderzoek doet naar WordPress. Hoe dan ook, je vraagt je af: Wat zijn de voordelen van WordPress? En wat zijn de nadelen? Dus je zoekt een duidelijk …

Strato sitebuilder of Wordpress
Webdesign
2
STRATO Sitebuilder of WordPress?

Een begrijpelijke vraag die veel ondernemers hebben die een nieuwe site willen maken (of laten maken): kies ik voor STRATO sitebuilder of voor een eigen WordPress website? Het is geen eenvoudige afweging en ook afhankelijk van jouw specifieke situatie. Laten we voorop stellen dat geen van de hiervoor genoemde mogelijkheden …

Shares