Oplossen uncaught error class elementor Scheme Color

oplossen Elementor Scheme Color error
Wordpress

Je bent op zoek naar een oplossing voor de foutmelding: Uncaught Error: Class ‘Elementor\Scheme_Color’. Dit is een zogenaamde fatal error (fatale fout) die de werking van de website gelijk stopt. De foutmelding hangt ook samen met het gebruik van de Elementor Page Builder en andere aan Elementor gerelateerde plug-ins. Wat houdt deze fout in? En belangrijker nog, hoe los je dit probleem op zodat jouw website weer normaal gaat werken?

Meestal krijg je deze foutmelding in het Engels te zien in een log bestand, op jouw scherm of in de developer console. De fout komt naar voren zodra je een pagina gemaakt met Elementor wilt aanpassen / bewerken. De foutmelding is als volgt:
Fatal error: Uncaught Error: Class ‘Elementor\Scheme_Color’ not found

Het goede nieuws is dat je hieronder een eenvoudige oplossing kunt vinden om dit probleem snel te verhelpen en jouw website weer te laten functioneren. De oorzaak komt omdat Elementor\Scheme_Color als ook Elementor\Scheme_Typography zijn gedactiveerd vanaf Elementor versie 2.8.0. En ze zijn zelfs verwijderd in versie 3.6.0. Dit kun je lezen op de developer website van Elementor.

De oplossing is zeer eenvoudig voor een webdesigner. Heb je geen verstand van FTP / PHP / Scripts etc. dan kun je beter even een webdesigner inschakelen. Maar meer dan 10 minuten werk zou een webdesigner hier niet aan hoeven te besteden.

  1. de eerste stap is het maken van een nieuw .php-bestand in de map wp-content/mu-plugins (noem de PHP bijvoorbeeld fix_scheme_color.php – maar een zelf verzonnen bestandsnaam mag ook)
  2. voeg vervolgens in deze PHP het onderstaande codefragment toe en sla het bestand weer op

<?php
/**
* Plugin Name: Elementor Scheme_Color and Scheme_Typography Class Issue
**/
namespace Elementor;
\add_action( ‘plugins_loaded’,
function() {
if ( ! class_exists( ‘Elementor\Scheme_Color’ ) ) {
class Scheme_Color extends Core\Schemes\Color {}
}
}
);
\add_action( ‘plugins_loaded’,
function() {
if ( ! class_exists( ‘Elementor\Scheme_Typography’ ) ) {
class Scheme_Typography extends Core\Schemes\Typography {}
}
}
);
?>

 

Sla dit bestand vervolgens op in de map wp-content/mu-plugins en refresh jouw WordPress admin omgeving + website. Als het goed is dan krijg je de Uncaught Error niet meer te zien. Het is ook goed mogelijk dat het updaten van jouw plugins / WordPress / etc. het probleem ook oplost.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voordelen nadelen Wordpress
Webdesign
De voordelen en nadelen van WordPress

Misschien overweeg je een website te bouwen of te laten bouwen met behulp van WordPress. Of er is een andere reden dat je onderzoek doet naar WordPress. Hoe dan ook, je vraagt je af: Wat zijn de voordelen van WordPress? En wat zijn de nadelen? Dus je zoekt een duidelijk …

Strato sitebuilder of Wordpress
Webdesign
STRATO Sitebuilder of WordPress?

Een begrijpelijke vraag die veel ondernemers hebben die een nieuwe site willen maken (of laten maken): kies ik voor STRATO sitebuilder of voor een eigen WordPress website? Het is geen eenvoudige afweging en ook afhankelijk van jouw specifieke situatie. Laten we voorop stellen dat geen van de hiervoor genoemde mogelijkheden …

Divi of elementor
Wordpress
Divi of Elementor?

Op dit moment zijn er twee WordPress page builders erg populair en dat zijn Divi van Elegant Themes (The Ultimate WordPress Page Builder) en Elementor (The World’s Leading WordPress Website Builder). Beide pagina bouwers zijn inderdaad zeer populair en hebben veel gebruikers. Maar welke page builder is voor jou het …

Shares