Toevoegen opt-in Mailinglijst op Woocommerce checkout pagina

woocommerce opt IN bij checkout
Wordpress

Het is een bekende toevoeging aan de bestelpagina op diverse webshops. Bij het invullen van jouw klantgegevens krijg je nog de optie om jezelf gelijk aan te melden voor de “mailinglijst” (of iedere andere hippe naam voor een maandelijkse, wekelijkse of zelfs dagelijkse e-mail). Helaas zit deze opt-in functie niet standaard in Woocommerce (wel bijvoorbeeld in Shopify). Maar dat is geen probleem want zoals we vaker zien bij WordPress, hier zijn meerdere oplossingen voor. Hieronder een aantal mogelijkheden om te zorgen dat de klant op de Woocommerce webshop een vinkje kan plaatsen bij het ontvangen van berichten van de online winkel in het proces van het bestellen.

Mailchimp voor WooCommerce

Dit is een Woocommerce extensie gemaakt door Mailchimp zelf. Je kunt deze extentie / toevoeging downloaden van de Woocommerce website. Deze oplossing gaat echter verder dan alleen het aanmelden voor een nieuwsbrief. Je kunt met de integratie van jouw woo-commerce shop op Mailchimp ook andere soorten mails sturen naar jouw klanten zoals mailen op basis van achtergelaten winkelwagens, mailen op basis van eerder koopgedrag, korting codes, etc.

Mailchimp voor Woocommerce pagina

Mailchimp for WordPress (MC4WP)

Weer Mailchimp? Ja maar dit is Mailchimp voor WordPress die daarnaast ook te integreren is met Woocommerce. Echter deze plugin biedt minder mogelijkheden rondom jouw webshop dan voorgenoemde extensie. Heb je echter een standaard website met daarin een kleine webshop dan wil je mogelijk óók aanmeldingen voor jouw mailinglijst buiten de webshop (bijvoorbeeld in de footer, onder een artikel, etc.). Dus heb je een leuke nieuwsbrief / periodieke tips brief die niet echt inhaakt op de webshop dan is deze plugin een mooie oplossing. Let op, er zijn diverse berichten waarin mensen aangeven problemen te hebben met de combinatie van MC4WP samen met Mailchimp voor WooCommerce, dat zou ik dus afraden.

MC4WP info en download

Woocommerce Newsletter Subscription

Dit is een betaalde oplossing gemaakt door Themesquad. Met deze extensie kun je meerdere mailingsystemen (mailing clients) koppelen aan jouw webshop. De mailsystemen die ondersteund worden zijn MailChimp, MailPoet (Versie 2) en Campaign Monitor. De prijs voor deze software begint bij 49 dollar voor één website. Met WooCommerce Newsletter Subscription kun je een aanvink veld toevoegen aan jouw bestelpagina zodat een klant met slechts één klik zichzelf aanmeld op jouw berichten. Gebruik je AWeber Email Marketing? Dan is voor jou een speciale versie van deze oplossing gemaakt.

Product pagina Newsletter Subscription (incl. koop knop)

 

Jilt

Jilt is een alles-in-één oplossing voor eigenaren van Woocommerce webshops die email marketing willen doen. Het platform is gemaakt door SkyVerge en biedt een gratis pakket. Ook deze oplossing gaat verder dan alleen het registreren van abonnees op jouw lijst. Met Jilt kun je op meerdere momenten communiceren met jouw klanten en heb je daarbij ook diverse Woocommerce gegevens tot jouw beschikking. Het gratis account biedt de mogelijkheid om te mailen naar maximaal 300 klanten / contacten en diverse functies zijn dan uitgeschakeld. Voor $29 dollar per maand kun je 1000 contacten beheren en heb je wel alle functies.

Jilt for WooCommerce

Andere mogelijkheden

Weet jij nog andere oplossingen? Andere tools? Laat hieronder dan even een reactie achter.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Gerelateerde Posts:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress
WordPress template kopen of op maat laten ontwerpen

Steeds vaker worden WordPress websites gemaakt met behulp van templates, met name Premium templates. Toch blijft bij iedere nieuw te ontwikkelen website de vraag: gaan we een template kopen of gaan we het ontwerp op maat laten maken? Geen enkele website is hetzelfde qua inhoud, doel en uiterlijk. Het is …

wordpress gehackt mail
Wordpress
WordPress site gehackt en daarna bericht van Cybersecurity bedrijf

Hoe vreemd is het dat jouw website gehackt is / een virus bevat en dat je de dag erna een helpende hand krijgt toegereikt van een Cybersecurity bedrijf? Het overkwam een klant van mij. Zij hadden gemeld dat de website niet goed werkte en dat er vreemde zaken aan de …

bridge theme kopen stappen
Wordpress
Een WordPress theme kopen op Themeforest

Themeforest (onderdeel van Envato) is een enorme marktplaats met mooie WordPress themes voor nagenoeg alle typen websites. Dankzij de handige filter opties kun je snel een aantal templates vinden specifiek voor jouw branche of voor jouw specifieke onderwerp / niche. Daarnaast zijn de WordPress themes op Themeforest zeer betaalbaar (de …

0Shares
0