WordPress foutmelding foutmelding “Bijwerken mislukt”

Wordpress

Je bent binnen de admin omgeving van WordPress bezig met het aanpassen van de tekst op een pagina. Je leest alles nog even goed na en je klikt vervolgens op de knop “Bijwerken”. Opeens krijg je een rode balk in beeld met de foutmelding “Bijwerken mislukt” of “Bericht bijwerken mislukt” (Engels: updating failed). Je wilt jouw pagina bijwerken maar dat lukt niet. Je kunt jouw nieuwe tekst / nieuwe content dus niet opslaan. Dat is problematisch. Wat is er aan de hand? Waarom krijg je deze melding? Hoe los je dit probleem op?

Ik kan alvast melden dat er geen standaard oplossing is. Er kunnen namelijk diverse oorzaken zijn van dit bijwerken-probleem.

Misschien is de beste eerste stap om deze foutmelding te onderzoeken het onderzoeken van de plugins. Zijn de plugins bijvoorbeeld allemaal up-to-date? Heb je de laatste versie van alle actieve plugins? Dit is eenvoudig te zien door naar het onderdeel “Plugins” te gaan (je hebt daarvoor wel admin rechten nodig). Je ziet nu een lijst met plugins. De plugin waarvoor een update beschikbaar is die toont een opvallende gele balk met de tekst “Er is een nieuwe versie van [plugin-naam] beschikbaar. Details van [versienummer] bekijken of nu bijwerken.”. Klik op bijwerken zodat de plugin wordt geupdate. Zijn alle plugins geupdate? Probeer dan opnieuw jouw pagina op te slaan / bij te werken. Werkt het nu wel?

Zijn alle plugins geactualiseerd dan is het ook nog mogelijk dat een paar plugins niet zo goed naast elkaar kunnen werken. Mogelijk zorgt één of zorgen enkele plugins voor een conflict. Dit kun je, gek genoeg, uit zoeken via een speciale plugin: nl.wordpress.org/plugins/health-check/. Met deze plugin kun je jouw WordPress installatie laten controleren op eventuele problemen. Verhelp gevonden problemen en probeer opnieuw jouw aangepaste pagina te bewaren / bijwerken. Het is ook mogelijk dat je bepaalde plugins tijdelijk moet deactiveren. Geen groot probleem maar mogelijk is het dan wel slim om eerst een backup te maken van jouw website.

Een goede test (ook zonder voorgenoemde plugin Health Check) is het uitzetten van alle plugins. Werkt het opslaan van jouw pagina dan nog steeds niet en blijf je de melding “Bijwerken mislukt” krijgen? Dan ligt het niet aan de plugins. We moeten dan op zoek naar een andere oorzaak. De volgende stap is dan om te kijken naar de template / jouw thema / WordPress theme. Je kunt testen of de template iets te maken heeft met de problemen door een andere template te kiezen, bijvoorbeeld de standaard template van WordPress zelf. Werkt het opslaan dan wel? Dan zit het probleem ergens binnen de theme die jij gebruikt voor jouw website.

Een andere mogelijke oorzaak is de nieuwste Gutenberg editor. Of de problemen worden veroorzaakt door deze nieuwe blokken editor, kun je testen door de klassieke editor plugin te installeren. Hiermee kun je berichten en pagina’s bewerken met de editor die vroeger standaard in WordPress zat. Je hebt dan niet meer de functionaliteit met de blokken maar je kunt dan wel jouw nieuwe tekst / content opslaan.
 

Gerelateerde Posts:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

woocommerce opt IN bij checkout
Wordpress
Toevoegen opt-in Mailinglijst op Woocommerce checkout pagina

Het is een bekende toevoeging aan de bestelpagina op diverse webshops. Bij het invullen van jouw klantgegevens krijg je nog de optie om jezelf gelijk aan te melden voor de “mailinglijst” (of iedere andere hippe naam voor een maandelijkse, wekelijkse of zelfs dagelijkse e-mail). Helaas zit deze opt-in functie niet …

bridge theme kopen stappen
Wordpress
Een WordPress theme kopen op Themeforest

Themeforest (onderdeel van Envato) is een enorme marktplaats met mooie WordPress themes voor nagenoeg alle typen websites. Dankzij de handige filter opties kun je snel een aantal templates vinden specifiek voor jouw branche of voor jouw specifieke onderwerp / niche. Daarnaast zijn de WordPress themes op Themeforest zeer betaalbaar (de …

phoenix versus wordpress
Webdesign
IMU Phoenix site of WordPress site

Aanleiding van dit artikel was het verzoek om advies. Deze ondernemer had een proefabonnement van het systeem Phoenix van IMU. Moest ze verder met IMU of waren er andere en betere oplossingen? Zonder exact te weten wat precies de wensen waren van deze ondernemer kon ik ook geen gedegen advies …