Dropshippen vs Affiliate Marketing

Geld verdienen
4

Het zijn veel gestelde vragen zoals: “Wat is beter, Dropshipping of Affiliate Marketing?”. Of de vraag: “Kun je meer geld verdienen met dropshippen of met Affiliate links?”. Ik las een soortgelijke vraag met net een andere invalshoek: “Waarom zou je affiliate marketing doen wanneer je kunt dropshippen?”. Omdat ik met beide methoden werk (en dat kan natuurlijk iedereen doen, dus waarom eigenlijk kiezen?), dacht ik er over te gaan schrijven. Onderstaand artikel heeft betrekking op mijn eigen ervaringen en wat ik van collega’s hoor. Dit houdt in dat jij zelf hele andere ervaringen kunt hebben en mogelijk hierdoor ook andere conclusies zult trekken. Indien dit het geval is dan zie ik graag jouw reactie tegemoet (onderaan dit bericht).

Laten we eerst kort de overeenkomsten doornemen. Zowel met dropshippen als met affiliate marketing kun je geld verdienen. Daarbij weet ik dat er voldoende mensen zijn in Nederland (daarnaast ook in vele andere landen) die een goed leven kunnen leiden met de inkomsten van dropshipping of van affiliate-marketing (of van de combinatie er van). Het kan (“kan”, hoeft niet) in beide verdienmodellen gaan om de verkoop van producten aan consumenten of bedrijven. Tevens heb je bij beide modellen te maken met samenwerkingen / partnerships, het zijn geen solo ondernemingsvormen.

Hieronder de verschillen tussen affiliate marketing en dropshipping.

Type producten

Bekende succesvolle affiliatie / affiliate producten zijn bijvoorbeeld:

  • financiële oplossingen (denk aan leningen, hypotheken, aandelen),
  • software (licenties, abonnementen, fysieke downloads, upgrades),
  • hosting (VPN, webhosting, storage),
  • vakanties / reizen (bungalowparken, pakketreizen, city trips),
  • etc.

Bovenstaande producten / diensten kun je (meestal) niet dropshippen en zodoende kies je dan voor de alternatieve vorm voor het generen van inkomsten en dat is via een affiliate samenwerking.

Hoeveelheid werk

Dropshippen is, over het algemeen, meer werk vergeleken met affiliate marketing. Denk bijvoorbeeld aan de werkzaamheden zoals het samenstellen en beheren van jouw assortiment, klantenservice (pre- en after sales), de fullfilment van jouw orders (is voor een groot deel te automatiseren), contact onderhouden met jouw leverancier / leveranciers, etc. Met name starters zullen veel tijd moeten steken in hun webshop en het opzetten van een rendabele business. Wanneer je met nul begint dan komt er veel op jou af en zul je veel tijd moeten investeren. Zodra de webshop redelijk stabiel is dan zal de benodigde hoeveelheid tijd wel afnemen.

Promotie en marketing moet je zowel voor jouw drop ship site als ook voor jouw affiliate site aan de bak. Daarbij heb je vaak als dropshipper meer vrijheid en kun je bij Affiliate marketing te maken krijgen met diverse restricties (geen Google Ads, niet adverteren op sociale media, geen merknamen mogen gebruiken, etc.).

Verantwoordelijkheid

Je draagt zelf ook aardig wat verantwoordelijkheid (niet geleverd, kapot, retour, etc.) wanneer je een dropship onderneming hebt. Je moet bijvoorbeeld zelf klachten afhandelen, soms zelfs ook de retouren, assisteren bij vragen over het gebruik van het gekochte artikel, etc. Bij afffiliate marketing ligt deze verantwoordelijkheid allemaal bij de eindleverancier.

Conclusie

Dit artikel is te kort om een conclusie te kunnen trekken. Dropshippen en Affiliate marketing zijn flink verschillend van elkaar en in die zin is het appels en peren vergelijken. Ik krijg signalen dat je met dropshippen meer geld kunt verdienen maar het is wel een stuk lastiger om onder de knie te krijgen. Wel kun je beide verdienmodellen redelijk eenvoudig opstarten om eens uit te proberen. Hier heb je geen enorme investeringen voor nodig, wel veel tijd en inzet. Maar wie weet, ontdek je een opeens nieuwe passie!?

 

U zegt dat dropshipping veel meer werken is dan affiliate marketing. Ook als je met de programma werkt van bv ecomtrics?

Bedankt voor jouw reactie Dilara. Ik ben / was niet bekend met Ecomtrics. Ook zie ik op de site geen informatie over het programma. Wel weet ik dat er diverse trainingen / programma’s op de markt zijn die uitleggen hoe je een succesvolle dropship webwinkel kunt opzetten. Daarnaast zijn er vele tools te vinden die beheerders van dropshipping stores helpen om alles te beheren. Weten wat je doet en diverse werkzaamheden automatiseren dat zal inderdaad veel tijd en inspanning besparen. Maar zelfs dan zal dropshippen meer tijd vergen. Alleen al het bieden van service / ondersteuning aan jouw klanten (pre sales en after sales) vergt erg veel tijd. Maar daar staat tegenover dat je ook veel meer kunt verdienen.

Ecomtrics.com is feitelijk fraude en een vorm van pyramide spel.

Waarom die gasten nog niet gearresteerd zijn snap ik niet.

Ik wil graag weten of ecomtrics een betrouwbare partij is.

Ze maken een betrouwbare indruk, en ze doen voorkomen of je veel geld kunt verdienen met dropshipping.

Als ik dan een reactie lees over ’ arresteren’, dan lijkt mij dat overdreven. Toch?

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mollie problemen
Geld verdienen
1
Mollie waar ben je mee bezig?

Het online betaalplatform Mollie (met naar schatting 85.000 klanten) is zeer bekend onder webbouwers, beheerders van webshops, trainers, docenten, etc. Wanneer je iDeal of andere betaalmiddelen wilt aanbieden op jouw website of webshop dan “zit” je bij Mollie goed. Dit kwam met name ook vanwege de vele handige en eenvoudige …

Geld verdienen
Effect coronavirus op affiliate marketing

De wereldwijde pandemie van het Coronavirus dwingt vele ondernemers en bedrijven om hun affiliate campagnes tijdelijk of permanent stop te zetten. De gezondheidscrisis zorgt voor een grote financiële klap bij particulieren en ondernemers. Wat voor een effect heeft het Coronavirus op affiliate marketing? Zijn er misschien nog kansen? En wat …

transport coronavirus
Geld verdienen
Invloed van Coronavirus voor Dropshippen

Je bent dropshipper en je vraagt je af wat precies de gevolgen zijn van het Coronavirus voor het dropshippen. Daarbij moet worden opgemerkt dat niet alle dropshippers werken met leveranciers uit China, want daar gaat het met name over natuurlijk. Veel dropshipping bedrijven werken met sites zoals Aliexpress en de …

Shares