25 opvallende en interactieve Facebook pagina’s

top25pages 25 opvallende en interactieve Facebook paginas Voor het artikel 25 tips voor meer fans en volgers op je Facebook pagina was ik op zoek naar voorbeelden van pagina’s die slimme dingen doen en meer fans krijgen. Terwijl ik daar zo mee bezig was bedacht ik me dat het leuk is om eens een overzicht te laten zien van succesvolle en leuke pagina’s. Mijn favorieten in willekeurige volgorde.

Geen pagina’s die al een groot bekend merk zijn en daar miljoenen in marketing in hebben gestoken. Pagina’s van ondernemers, websites, entrepreneurs die zijn gegroeid door aandacht te schenken aan de fans. Pagina’s waar we iets van kunnen leren.

Het zijn pagina’s van een paar honderd fans tot pagina’s met meer dan 10.000 fans.


top25pages 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

 

You By Egobox

Egobox is een foto opzet. Ze waren bijvoorbeeld bij de #LeWeb bloggersparty en we gingen allemaal grappige, leuke foto’s maken. Daarna werden deze foto’s op de fanpagina geplaatst en werd je opgeroepen om ze te taggen. Erg leuk want zo verspreiden de foto’s zich over het web, en de fanpagina ook.
380 fans
fanpages youbyegobox 500x227 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

Ciao Laura Culinary Vacations in Italy!
De eigenaren van de pagina kan nog heel wat dingen verbeteren en zo meer fans krijgen voor de pagina. Wat ze heel mooi hebben gedaan is een niche maken. Het gaat overculinaire vakantie in Italië. Vakanties wordt al veel over geschreven, lastig om op te vallen dus, dit geldt ook voor eten en voor (vakanties in) Italië. Een combinatie van die 3 is bijzonder.
317 likes
fanpages ciaolauraculinaryvacations 500x422 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

Lukx

De pagina van de opticien Lukx kan nog een aantal dingen verbeteren zoals een eigen URL en een welkom tab. Verder lees je leuke updates van beroemde brillen, bekende mensen met brillen, nieuwe brillen, weetjes van de winkel.
365 likes
fanpages lukx 500x366 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

Mari Smith

Natuurlijk de pagina van de Facebook Queen – Mari Smith. Ze heeft een zeer actieve pagina. Plaatst zelf veel, er wordt veel op gereageerd. Haar fans plaatsen veel waar zij ook regelmatig op reageert. Ze heeft een mooie welkom tab. Ze heeft echt verstand van Facebook en hoe je het kunt inzetten voor je bedrijf. Ik leer veel van haar pagina. Dank je wel Mari.
31.700+ fans
fanpages marismith 383x1024 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

Enchantment

De pagina van het boek Enchanment van Guy Kawasaki. Voor dit boek heeft Guy bewust gekozen voor een Facebook pagina. Er is geen website. Er worden foto’s en video’s gedeeld. Veel gedeeld over mooie Enchantment momenten en producten. Ijzersterke pagina waar gebruik wordt gemaakt van een beetje omkoping. Als je gratis zijn eerste boek wilt lezen via PDF en de eerste 2 hoofdstukken van The 4 Hour Body dan moet je fan worden.
Slimme manier om meer fans te krijgen.
14.100+ fans
fanpages enchantment 500x548 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

Beth Kanter

Ze werkt in het gebied van goede doelen, een interessant blog en actieve fanpagina. Ze plaatst haar blogs op de pagina en krijgt daar weer reacties op. Daarnaast plaatsen ook veel mensen berichten die een relatie hebben met een goed doel.
7.700 fans
fanpages bethkanter 500x473 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

The Blog Squad

Denise Wakeman heeft een actieve pagina met veel updates en reacties. Wat nog veel belangrijkers is ze heeft een duidelijk doel met haar pagina, van fan naar klant. De fanpagina is duidelijk een middel naar klant worden bij haar.
6.000 fans
fanpages denise wakeman 407x600 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

Tom Beek

Tom Beek muzikant maakt slim gebruik van Facebook. Leuke uitspraken, video’s, promotie alles door elkaar. Tom werkt hard aan een community rondom zijn eigen muziek en concerten.
700 fans
fanpages tombeek 500x375 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

TEDxAmsWomen

Deze pagina geeft je de video’s van TEDxAmsWomen bij elkaar. Ze worden gepost op YouTube en dan hier geplaatst.
Jamer genoeg wordt er nog wel wat weinig gereageerd door de fans op de pagina. Het is een mooi overzicht van dit TED event afgelopen december.
760 fans
fanpages tedx amsterdam women 500x349 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

IamExpat in the Netherlands

Actieve pagina met allerlei informatie voor expats in Nederland. Veel expats stellen hier ook vragen als ze op zoek zijn naar iets in Nederland. De pagina helpt echt de community en trekt daardoor meer mensen aan.
2.600 fans
fanpages iamexpat 500x339 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

Gary Vaynerchuk

Net als zijn site Garyvaynerchuk.com en WineLibrary.tv en Twitter is Gary hier ook zeer actief. Een aantal mooie tabs die er voor gezorgd hebben dat de pagina onder de aandacht kwamen.
56.700 fans
fanpages garyvaynerchuk 500x311 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

Social Media Examiner

Een zeer interactieve pagina. Er worden veel vragen gesteld, polls gedaan, experts hebben een vragen uurtje en nog veel meer. De schrijvers van de site reageren vaak ook actief op de pagina of verwijzen er naar met tags.
30.000 fans
fanpages sme 500x355 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

Fabienne Fredrickson

Ze deelt foto’s en video’s van haar master programma’s alle bijzondere dingen die ze doet met de deelnemers aan haar programma’s. Ze vertelt ook over training en coaches die ze zelf volgt.
9.700 fans
fanpages fabienne fedrickson 500x405 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

Inbound Zombie – Social web strategies for non-profits and small businesses

Een mooie eigenzinnig ontwerp. Veel actie en interactie op het prikbord.

We help non-profits increase awareness, amplify engagement, and get more donations online.

4.000+ fans
fanpages zombies 500x342 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

Redhead Writing

Deze dame heeft een uitgesproken mening en steekt dat niet onder stoelen of banken. Haar taalgebruik prikkelt en lokt uit. Je ziet ook veel reacties op haar updates.

Unpopular thoughts on social media, online interaction, marketing and general life/business bullshit.

2.800 fans

fanpages redhead writing 500x353 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

Carrie Wilkerson: The Barefoot Executive

Carrie Wilkerson werkt voor zelfstandige professionals die vanuit huis werken. Een mooie doelgroep. Ze heeft een video op haar welkom tab en nodigt je uit te klikken op Like, te abonneren en te reageren op de fanpagina.
8.400 fans
fanpages the barefoot executive1 500x406 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

Un-marketing

Scott Stratten van Un-marketing is eigenlijk vooral enorm actief op Twitter (@unmarketing). Het aantal berichten van Scott op de pagina vallen wel mee. Het bijzondere aan deze pagina is dat je vooral updates van zijn fans ziet. Raving fans taggen zijn boek, zijn pagina, of laten er een bericht achter.
2.900+ fans
fanpages unmarketing 500x348 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

Paint the Moon Photography

Een zeer actieve pagina. Het gaat over het verbeteren van foto’s. De eigenaresse verkoopt een aantal pakketten om je foto’s mooier te maken met Photoshop. Fans plaatsen het resultaat op de pagina, met veel reacties ook van de pagina zelf. Op de tab beoordelingen zie je alleen maar ‘raving fans’.
25.000+ fans
fanpages paint the moon 500x341 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

Tourism Currents

De pagina is heel actief, vooral door de 2 eigenaren. Ze kunnen nog wat winnen met een welkom tab en meer interactie uitlokken door vragen te stellen. De pagina/bedrijf heeft een mooie doelgroep, lokale tourisme.
500 likes
fanpages tourismcurrents 500x293 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

Promote My Fan Page

Dit is een pagina waar je niet direct aan denkt als zelfstandige om op te zetten. De pagina gaat niet over het bedrijf maar staat ten gunste van de community. Het idee erachter is simpel. Je maakt een community fan je potentiële klanten op een ander onderwerp. Je geeft ze bijvoorbeeld de gelegenheid om hun eigen Facebook pagina te promoten. Het trekt in ieder geval enorm veel fans aan.
13.200+ fans
fanpages promotemyfanpage 500x454 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

Cathy’s Creations

De pagina van Cathy heb ik leren kennen via de PMFP 2010 Best Facebook Fan Page Awards. Ze kreeg de meeste stemmen. Ze is grappig en enorm actief op haar pagina. Ze verkoopt armbanden vanuit huis.
2.100+ fans
fanpages cathyscreation 500x323 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

Crafty Mumma’s

Dit was de keuze van het panel tijdens de PMFP 2010 Best Facebook Fan Page Awards
Een levendige community van thuiswerkende moeders en oma’s. Iedere week is er een .. van de week. Marlene & Sally helpen de leden van de community echt. Er wordt ook veel promotie gemaakt door de moeders.
9.800 fans
fanpages crafty mummas 500x340 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

Kokokelli

Deze pagina was de keuze van Leigh tijdens de PMFP 2010 Best Facebook Fan Page Awards. Ze verkoopt haar producten direct in de shop op de pagina.
1.100 fans
fanpages kokokelli 500x342 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

Essentie coaching

De pagina van Essentie coaching die actief wordt bijgehouden door Hans van den Boomen groeit snel. Hans gebruikt onder andere gratis producten als je een tekst deelt en fan wordt. Door de inhoud verwacht ik wel dat de pagina vooral ook veel coaches aantrekt. Terwijl dat volgens mij niet de doelgroep is van Essentie coaching
200+ fans
fanpages essentiecoaching 500x238 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

Miss Destructo

Onderscheidend, anders, aanwezig, opvallend, allemaal uitspraken over Amber Osborne ofwel Miss Destructo.
1.100+ fans

“I am a ultra tall, sarcastically crass, swank, classy dame of the creative persuasion. I am also highly uncoordinated, somewhat of an insomniac with a slight addiction to caffeine, twitter and 80′s music videos.”

fanpages missdestructo 500x302 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

Shoestring Marketing

De pagina van Jessica Swanson heeft wel veel fans en kan veel beter. Het zijn nu vooral doorgeplaatste berichten van haar blog. Als er reacties of vragen zijn reageerd Jessica wel.
3.500 fans
fanpages shoestring marketing 500x403 25 opvallende en interactieve Facebook paginas

FacebookPro.nl heeft een overzicht gemaakt van de grootste Nederlandse Fanpagina’s met OhOhCherso op 1.

Heb jij een mooi voorbeeld? Laat het in de reacties weten. Gebruik de URL inclusief http:// en anderen kunnen er op klikken.

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

25 opvallende en interactieve Facebook pagina’s

 


 

5 Comments

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Betrokkenheid vergroten doelgroep met marketing via Sociale media
Social media
Hoe je de betrokkenheid van gebruikers kunt vergroten met behulp van marketing via sociale media

Vraag ​​je je af hoe je de betrokkenheid van gebruikers op de sociale media van jouw merk kunt vergroten? Duik in dit artikel voor een paar waardevolle tips voor gebruikersbetrokkenheid.

facebook paginas samenvoegen
Social media
3
Facebook pagina’s samenvoegen lukt niet

Je hebt twee Facebookpagina’s die heel veel overlap hebben. Dit kan het geval zijn voor jouw bedrijf, jouw winkel of winkelgebied, jouw expertise, etc. waarbij de Facebookpagina’s eigenlijk inhoudelijk hetzelfde zijn. Heb je dergelijke dubbele pagina’s dan biedt Facebook jou de mogelijkheid om deze samen te voegen. Op zich gaat …

Social media
Clubhouse ook voor Android gebruikers

De populaire ‘drop in audio chat’ app met de naam Clubhouse bestaat al sinds April 2020. Begin 2021 kwam de app in Nederland lekker op gang. Maar je kon de app pas gaan gebruiken wanneer je een uitnodiging had gekregen (invite only). Daarnaast was de app alleen geschikt voor iPhone …

Shares