Clubhouse ook voor Android gebruikers

Social media

De populaire ‘drop in audio chat’ app met de naam Clubhouse bestaat al sinds April 2020. Begin 2021 kwam de app in Nederland lekker op gang. Maar je kon de app pas gaan gebruiken wanneer je een uitnodiging had gekregen (invite only). Daarnaast was de app alleen geschikt voor iPhone gebruikers. Maar daar komt nu een einde aan, Clubhouse komt nu ook voor Android gebruikers in de Play store. Heb je geen iPhone en wil je toch meedoen met de leuke gesprekken op Clubhouse? Dan is dit goed nieuws, want eindelijk kunnen mensen met een Samsung, OnePlus, Xiaomi, Motorola, Huawei, Nokia en Sony smart telefoon de app installeren en gebruiken.

Is Clubhouse ook voor Android?

De makers van Clubhouse hebben eindelijk besloten om de Clubhouse app ook voor Android beschikbaar te maken. De Android versie werd al een tijdje getest in een zogenaamde beta-versie. Een zeer beperkt aantal gebruikers met een Android toestel konden Clubhouse al uitproberen. Maar nu gaan ze de app op grotere schaal uitrollen voor Android gebruikers wereldwijd. De app is misschien nog niet direct voor jou beschikbaar omdat de makers het rustig aan willen doen. Maar je kunt jezelf wel alvast pre-registeren zodat je een bericht krijgt zodra de app door jou op jouw Android toestel gezet kan worden. 

Clubhouse android download

wat is clubhouse

De Clubhouse Android versie werd ter download al aangeboden op diverse sites. Maar dit was bijvoorbeeld de iOS versie (iPhone) die je binnen een simulator kon installeren op jouw Android toestel of op de PC. Ook boden sites een Clubhouse voor Android aan in een APK vorm (zelf installeren, buiten de Store om). Wil je de veilige versie downloaden van Club-House dan doe je dit het beste via de officiële Play Store. De download staat op dit moment (9 mei 2021) nog niet online, maar je kunt jezelf wel alvast aanmelden: Clubhouse Android pagina op Play Store (vooraf registreren of downloaden). De Beta versie is vanaf vandaag (9 mei) al beschikbaar voor gebruikers uit Amerika (USA) zoals dit ook bij de iOS versie het geval was. In Nederland moet jij jezelf eerst nog even registreren. Dit laatste gaat zeer eenvoudig, je klikt op voor-registreren en dan kun je kiezen voor een notificatie of direct installeren zodra de app beschikbaar is.

Hoe krijg je een invite voor Clubhouse?

Net als iPhone gebruikers moeten ook Android gebruikers een uitnodiging / invite krijgen voor Clubhouse. Hoe krijg je een invite voor Clubhouse? Wanneer iemand een account heeft op Clubhouse dan krijgt deze gebruiker de mogelijkheid om 5 of meer uitnodigingen te versturen naar vrienden / relaties. Dus ken jij iemand die al gebruik maakt van deze chat app dan kun je deze persoon vragen om jou een invite te sturen. Er zijn ook Clubhouse gebruikers die op Facebook of Linkedin aanbieden om jou een invite te sturen. En er zijn mensen die deze invites verkopen maar dat zou ik afraden. Er zijn voldoende invites beschikbaar en die kun je gewoon gratis krijgen. Misschien wel even een paar dagen geduld hebben.
Nog niet bekend met Clubhouse? Lees mijn andere artikel: wat is clubhouse?
Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Betrokkenheid vergroten doelgroep met marketing via Sociale media
Social media
Hoe je de betrokkenheid van gebruikers kunt vergroten met behulp van marketing via sociale media

Vraag ​​je je af hoe je de betrokkenheid van gebruikers op de sociale media van jouw merk kunt vergroten? Duik in dit artikel voor een paar waardevolle tips voor gebruikersbetrokkenheid.

facebook paginas samenvoegen
Social media
3
Facebook pagina’s samenvoegen lukt niet

Je hebt twee Facebookpagina’s die heel veel overlap hebben. Dit kan het geval zijn voor jouw bedrijf, jouw winkel of winkelgebied, jouw expertise, etc. waarbij de Facebookpagina’s eigenlijk inhoudelijk hetzelfde zijn. Heb je dergelijke dubbele pagina’s dan biedt Facebook jou de mogelijkheid om deze samen te voegen. Op zich gaat …

Clubhouse volgers krijgen
Social media
Clubhouse strijd om volgers?

De nieuwe app Clubhouse is razend populair. En ondanks dat het gaat om iPhone app (android volgt later) en een invite only registratie, neemt het aantal gebruikers dagelijks enorm toe. Diverse gebruikers hebben inmiddels al meer dan twee maanden een account. Het is ook opvallend dat diverse bekende nederlanders gebruik …

Shares