Augustus 2011 cijfers en manuscript klaar

erno hannink
Image by Hans on Experience via Flickr

Augustus was een hele vreemde maand voor mij op deze site. Ik heb een maand niets gedaan op de site en toch heb ik een aantal records gebroken.

Afgelopen maand was een maand van focus. In augustus had ik 3 afspraken, waarvan 1 halve dag en 1 gehele dag. De gehele dag was een mastermind dag met 3 ondernemers. Hierover later meer. De focus van afgelopen maand lag bij mijn nieuwe boek Kies je doelgroep.

Het enige artikel dat ik op ernohannink.nl gepubliceerd heb in augustus was Twitter, man versus vrouw op 2 augustus.

Voor de zomer heb ik toch nog 3 nieuwe projecten geaccepteerd waarvan een in augustus. Hier werd dus ook nog tijd aan besteed maar voor de rest was het boekschrijven. Waar in juli de dag nog werd verdeeld in een artikel schrijven op deze site en in de middag aan het boek, was augustus alleen maar ruimte voor schrijven van het boek.

En het is gelukt. Afgelopen weekend zijn de laatste 3 hoofdstukken verstuurd naar de uitgever A.W. Bruna.
Het boek heeft in totaal vijf hoofdstukken. Er zijn nog een paar dingen die ik nog moet afronden voor het boek zoals bronnen, maar verder is het manuscript klaar. Klaar!

Maar wat is er de afgelopen maand op deze site gebeurd?
31 augustus had de site een record aantal bezoekers: 909

Augustus werd de meest bezochte maand tot nu toe met 18.451 bezoekers (16.967 unieke bezoekers):

De gemiddelde bezoektijd is 3m53 en daar zat een 1% stijging in. De bounce rate is 33%, dit zijn het aantal bezoekers die gelijk weer weg zijn. Ze komen meestal vanuit de zoekmachine en realiseren zich direct dat de inhoud niet voor ze bedoeld is.

Dit zijn de sites die voor het meeste verkeer hebben gezorgd.

Het artikel Stappenplan voor het maken van je bedrijfspagina in Facebook op socialmedium zorgde voor de meeste bezoekers de afgelopen maand.

En de bezoekers bezochten deze top 10 pagina’s

Met de absolute topper Beginnen op LinkedIn – een online netwerk opbouwen, waarbij de meeste bezoekers via de zoekmachine komen op het zoekresultaat LinkedIn.nl

Andere termen die het goed doen in de zoekmachine zijn:

Leuk om te weten:

Nieuwsbrief

Het record aantal bezoekers op de site heeft direct effect op het aantal inschrijving voor de nieuwsbrief. Er zijn 282 nieuwe abonnees in augustus, dus bijna 10 nieuwe abonnees per dag. In totaal zijn er 338 aanmeldingen, maar 56 mensen hebben (nog) niet bevestigt en er waren 6 afmeldingen.

In augustus heb ik geen nieuwsbrief verstuurd. De nieuwsbrief van 20 juli 2011 is aan 4018 mensen gestuurd en 2028 keer is de nieuwsbrief geopend (70%). Er is 616 keer op een link in de nieuwsbrief geklikt (15%).

Facebook

De Facebook pagina fb.me/ErnoHanninkNL Erno Hannink – Social Media voor Zelfstandigen Specialist is voor mij gekoppeld aan deze website.

Daar is in augustus ook een nieuwe mijlpaal bereikt, 706 mensen die de pagina leuk vinden. De stijging van het aantal nieuwe ‘Likes’ is wel afgenomen. Logisch want ik was ook daar niet echt actief de afgelopen maand.

Dat zie je ook weer terug in het aantal interacties op de pagina. Interacties betekent hoe vaak een bericht getoond is, hoeveel likes en hoeveel reacties op een bericht.

Openheid

Mijn bedoeling met de openheid over deze grafieken, statistieken, cijfers en resultaten is dit met jou te delen zodat je weet hoe ik er voor sta. Hopelijk laat het jou zien waar je naar toe kunt groeien, een soort houvast. Een benchmark. Deze resultaten ga ik maandelijks met je delen zodat je het ook kunt volgen.

Daar wil ik ook nog graag omzetten en resultaten bij zetten maar daar moet ik nog een goeie methode voor vinden om dat uit te zoeken en weer te geven. Maand augustus was in omzet minder voor mij aangezien ik nauwelijks aan projecten heb gewerkt en geen nieuwsbrieven heb verstuurd.

In augustus waren er wel 5 bestellingen van de digitale producten op deze site. Dat is mooi, zonder inspanning toch omzet.

Ik hoor graag wat je van deze openheid vindt en of het jou helpt, inspireert, motiveert of juist demotiveert.

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Enhanced by Zemanta
Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Betrokkenheid vergroten doelgroep met marketing via Sociale media
Social media
Hoe je de betrokkenheid van gebruikers kunt vergroten met behulp van marketing via sociale media

Vraag ​​je je af hoe je de betrokkenheid van gebruikers op de sociale media van jouw merk kunt vergroten? Duik in dit artikel voor een paar waardevolle tips voor gebruikersbetrokkenheid.

facebook paginas samenvoegen
Social media
3
Facebook pagina’s samenvoegen lukt niet

Je hebt twee Facebookpagina’s die heel veel overlap hebben. Dit kan het geval zijn voor jouw bedrijf, jouw winkel of winkelgebied, jouw expertise, etc. waarbij de Facebookpagina’s eigenlijk inhoudelijk hetzelfde zijn. Heb je dergelijke dubbele pagina’s dan biedt Facebook jou de mogelijkheid om deze samen te voegen. Op zich gaat …

Social media
Clubhouse ook voor Android gebruikers

De populaire ‘drop in audio chat’ app met de naam Clubhouse bestaat al sinds April 2020. Begin 2021 kwam de app in Nederland lekker op gang. Maar je kon de app pas gaan gebruiken wanneer je een uitnodiging had gekregen (invite only). Daarnaast was de app alleen geschikt voor iPhone …

Shares