Clubhouse strijd om volgers?

Clubhouse volgers krijgen
Social media

De nieuwe app Clubhouse is razend populair. En ondanks dat het gaat om iPhone app (android volgt later) en een invite only registratie, neemt het aantal gebruikers dagelijks enorm toe. Diverse gebruikers hebben inmiddels al meer dan twee maanden een account. Het is ook opvallend dat diverse bekende nederlanders gebruik maken van het platform. Je kunt daardoor bijvoorbeeld in gesprek raken met Giel Beelen of met Bas Smit. Maar de Rat Race is ook vol aan de gang. Hoe? Het krijgen van zoveel mogelijk volgers. En hoe doe je dat?

Hoe krijg je nieuwe volgers op Clubhouse

Hoe je nieuwe volgers krijgt, is geen groot geheim. Het is net zoals op vele andere sociale media platformen: je moet zichtbaar zijn. En dat doe je simpelweg door als spreker mee te doen in deze app. Je kunt op 3 manieren spreken in een Room op Clubhouse:

  1. Zelf een Room hosten op Clubhouse
  2. Je hand opsteken in andermans Room
  3. Door de spreker in de Room worden uitgenodigd om te spreken

Op dit moment zie je dat de sprekers in een Room / kamer automatisch ook meer gevolgd zal worden door de mensen aanwezig in de Room (tenzij je zeer onsympathiek bent of overkomt). Het is dus een kwestie van veel op het podium staan zoals dat heet in Clubhouse.

Een andere manier voor het krijgen van nieuwe volgers dat is het promoten van jouw Clubhouse-account op jouw websites en jouw andere sociale media zoals Linkedin, Facebook, Instagram, Twitter, etc. Door aan te geven dat je ook op Clubhouse zit, zullen jouw “fans” / bestaande volgers met een account op deze audio app jou gaan opzoeken en volgen.

En wat ook een aantal volgers kan opleveren (minimaal in de meeste gevallen) is jouw invite versturen aan toekomstig populaire Clubhouse gebruikers. Wanneer iemand een account aanmaakt dankzij jouw invite dan blijft jouw naam / profiel zichtbaar op het profiel van deze persoon die jij een invite hebt toegezonden. Andere gebruikers kunnen klikken op de naam achter “nominated by ….” en mogelijk gaan ze jou dan ook volgen.

Waarom wil je veel volgers?

Op Clubhouse krijgen jouw volgers een notificatie / melding zodra jij een Room aanmaakt / een Room scheduled / deelneemt als spreker aan een Room. Dus met veel volgers dan krijgen ook veel mensen een notificatie en is de kans groter dat je veel mensen in jouw Room krijgt. Diverse groot-gebruikers (dus mensen met veel Clubroom volgers) die kunnen spontaan een Room starten en vervolgens zitten daar binnen een minuut 200 mensen in. Gebruikers die net nieuw zijn of weinig volgers hebben die lopen de kans alleen in een eigen Room te zitten en dan moeten wachten op 1 of meer gebruikers.

Wel geven veel Clubhouse gebruikers aan dat zij juist die grote Rooms vermijden. Dat is begrijpelijk wanneer je op deze app graag wilt verbinden met anderen en dat lukt in een kamer met 300 mensen minder goed. Wanneer je in een grote Room je hand opsteekt dan is het maar de vraag of de sprekers jou dan uitnodigen op het podium. In een Room met 10 mensen is die kans veel groter. En meepraten is gewoon een stuk leuker dan alleen meeluisteren.

Volgers statistieken

Helaas kan ik op dit moment geen overzichten vinden met statistieken over het aantal volgers per gebruiker. Er is ook geen top 10 lijst die je kunt opvragen binnen noch buiten de app. Zodoende heb ik handmatig een lijst gemaakt met statistieken rondom Clubhouse. Dit is echter slechts een steekproef en mogelijk mis ik hierdoor een aantal zeer succesvolle gebruikers? Je bent van harte welkom om hieronder in het commentaar veld een Clubhouse member toe te voegen die heel veel volgers heeft. Let op: het aantal volgers zegt natuurlijk niets over de kwaliteit van de Rooms die zij hosten!

Een toevoeging die ik ook moet maken: dit is slechts een momentopname. Ik heb gezien dat bijvoorbeeld Bas Smit binnen een dag 1000 nieuwe volgers heeft gekregen. Dus onderstaande lijst is binnen een dag al achterhaald. Zie het daarom meer als een indicatie. Misschien dat ik het lijstje over een maand nog een keer maak zodat de verschillen te zien zijn. En wie weet wat er gebeurt als de App ook op Android beschikbaar zal zijn, dan kunnen bekende Nederlanders gaan knallen die nu nog stilletjes langs de zijlijn hun moment zitten af te wachten.

Internationale gebruikers

Gary Vaynerchuk (Gary V), https://www.instagram.com/garyvee/, 8,8mln volgers op instagram, 570K volgers op Clubhouse
Rohan Seth (cofounder at clubhouse), 2,9mln op Clubhouse
Paul Davison (cofounder at clubhouse), 2,6mln op Clubhouse
Ryan Hoover, https://www.instagram.com/rrhoover/, 4,8K volgers op instagram, 129K volgers op Clubhouse
Kevin Rose, https://www.instagram.com/kevinrose/, 134k volgers op instagram, 26,6K volgers op Clubhouse

Nederlandse gebruikers

Eelco de Boer, https://www.instagram.com/eelcodeboer/, 19,7K volgers op instagram, 13,7K volgers op Clubhouse (joined 31 december 2020)
Bas Smit, https://www.instagram.com/bassmit/, 821K volgers op instagram, 17,4K volgers op Clubhouse (joined 19 januari 2021)
Tim Hofman, https://www.instagram.com/debroervanroos/, 437k volgers op instagram, 9,4K volgers op Clubhouse (joined 6 februari 2021)
Ryan Babel, https://www.instagram.com/ryanbabel/, 1,4mln volgers op instagram, 8,7K volgers op Clubhouse (joined 16 december 2020)
Alexander Klöpping, https://www.instagram.com/alexandernl/, 14,9K volgers op instagram, 8K volgers op Clubhouse (joined 10 december 2020)
Giel Beelen, https://www.instagram.com/giels/, 110K volgers op instagram, 7,4K volgers op Clubhouse (joined 13 januari 2021)
Tim van der Wiel, https://www.instagram.com/timvanderwiel/, 7,7K volgers op instagram, 6,4K volgers op Clubhouse (joined 31 december 2020)
Celine Charlotte, https://www.instagram.com/celinecharlotte/, 41K volgers op instagram, 6,2K volgers op Clubhouse
Giel de Winter, https://www.instagram.com/giel/, 1,1mln volgers op instagram, 4K volgers op Clubhouse
Maartje Blijleven, https://www.instagram.com/maartjeblijleven/, 2,2K volgers op instagram, 3,8K volgers op Clubhouse
Sander Schimmelpenninck, 3,4K volgers op Clubhouse
Nasrdin Dchar, https://www.instagram.com/nasrdin_dchar/, 43,9k volgers op instagram, 2,6K volgers op Clubhouse
Bram Krikke, https://www.instagram.com/bram.krikke/, 1mln volgers op instagram, 2,1K volgers op Clubhouse (mogelijk niet echt)
Anna Nooshin, https://www.instagram.com/annanooshin/, 1mln volgers op instagram, 1,9K volgers op Clubhouse
Domien Verschuuren, https://www.instagram.com/domien/, 119k volgers op instagram, 1,5K volgers op Clubhouse
John Ewbank, https://www.instagram.com/johnewbank/, 62k volgers op instagram, 1,1K volgers op Clubhouse
Constantijn van Oranje, 1,1K volgers op Clubhouse
Michiel Veenstra, https://www.instagram.com/michielveenstra/, 25,4k volgers op instagram, 854 volgers op Clubhouse
Winston Gerschtanowitz, https://www.instagram.com/winstongerschtanowitz/, 126k volgers op instagram, 729 volgers op Clubhouse
Luuk Ikink, https://www.instagram.com/luukikink/, 38K volgers op instagram, 370 volgers op Clubhouse
Tim Kimman (Jebroer), https://www.instagram.com/jebroer/, 150k volgers op instagram, 363 volgers op Clubhouse
Rob Wijnberg, https://www.instagram.com/robwijnberg/, 2,3K volgers op instagram, 350 volgers op Clubhouse
Dennis van Leeuwen, https://www.instagram.com/denvleeuwen/, 2,4K volgers op instagram, 205 volgers op Clubhouse
Arne de Vos, https://www.instagram.com/adevos/, 538 volgers op instagram, 118 volgers op Clubhouse

 

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Betrokkenheid vergroten doelgroep met marketing via Sociale media
Social media
Hoe je de betrokkenheid van gebruikers kunt vergroten met behulp van marketing via sociale media

Vraag ​​je je af hoe je de betrokkenheid van gebruikers op de sociale media van jouw merk kunt vergroten? Duik in dit artikel voor een paar waardevolle tips voor gebruikersbetrokkenheid.

facebook paginas samenvoegen
Social media
3
Facebook pagina’s samenvoegen lukt niet

Je hebt twee Facebookpagina’s die heel veel overlap hebben. Dit kan het geval zijn voor jouw bedrijf, jouw winkel of winkelgebied, jouw expertise, etc. waarbij de Facebookpagina’s eigenlijk inhoudelijk hetzelfde zijn. Heb je dergelijke dubbele pagina’s dan biedt Facebook jou de mogelijkheid om deze samen te voegen. Op zich gaat …

Social media
Clubhouse ook voor Android gebruikers

De populaire ‘drop in audio chat’ app met de naam Clubhouse bestaat al sinds April 2020. Begin 2021 kwam de app in Nederland lekker op gang. Maar je kon de app pas gaan gebruiken wanneer je een uitnodiging had gekregen (invite only). Daarnaast was de app alleen geschikt voor iPhone …

Shares