Content automatisch naar Twitter en Facebook

Image representing dlvr.it as depicted in Crun...
Image via CrunchBase

De meest bekende sociale netwerken zijn momenteel Linkedin, Youtube, Twitter en Facebook. Een nieuw opkomend netwerk is Google Plus, al weet niemand of dit nu echt gaat aanslaan in Nederland. Veel site / blog beheerders moeten eigenlijk hun content dus op meer dan 2 plaatsen online zetten. Eerst bijvoorbeeld op het blog, dan op Twitter, vervolgens nog op Facebook en misschien ook nog wel op een andere site zoals Google+ of op Nujij / Hyves / Digg / Linkedin. Ja dat is veel werk. Kan dit nu niet wat eenvoudiger?

De sites Facebook en Twitter hebben hun eigen zogenaamde API die jou in staat stelt om een eigen script te bouwen om deze netwerken te koppelen aan jouw applicatie of website. Deze API’s zijn echter vaak zeer complex en je moet beschikken over veel programmeerkennis om optimaal van deze API’s gebruik te maken. Iemand met weinig tot geen verstand van programmeren zal dus niet erg ver komen en het inhuren van een programmeur is dan erg kostbaar. Maar dat hoeft ook niet, er zijn andere oplossingen!

Er zijn gelukkig diverse handige en leuke online tools die de noodzaak voor programmeerkennis of inhuren van programmeurs overbodig maken. Van deze tools benoemen we er nu slechts 1 die zijn taak wel zeer goed uitvoert. Het gaat om de site / tool met de grappige naam dlvr.it wat staat voor Deliver it. Dit is volgens velen de meest betrouwbare en gebruiksvriendelijke tool voor het automatiseren van content verspreiding. Daarbij is het goede nieuws dat, op moment van dit schrijven, het gebruik van deze tool ook nog gratis is.

Op dlvr.it kun je een RSS-feed instellen als bron / input om weer te laten geven op een of meerdere netwerken. Zo kun je jouw site / blog / applicatie naast Facebook en Twitter ook koppelen met RSS fetchers, LinkedIn, Tumblr, Myspace, Google Buzz etc. En je kunt natuurlijk via plugins of widgets de content vanuit dlvr.it ook weer tonen op jouw site (aan de rechterkant bijvoorbeeld).

English: This icon, known as the "feed ic...
Image via Wikipedia

De tool biedt diverse mogelijkheden en opties. Stel bijvoorbeeld de frequentie van de RSS-feed scan in en bepaal hiermee hoe vaak je content wilt laten plaatsen op de netwerken waarmee je werkt. Ook erg handig is de optie om een kleine afbeelding (thumbnail) te laten tonen bij het posten van een bericht op Facebook. Een facebook bericht zonder afbeelding trekt altijd veel minder aandacht dan eentje met een plaatje.

Je zet dus content geautomatiseerd naar andere sociale netwerken en sites via RSS in combinatie met dlvr.it. Probeer het anders gewoon even uit, het is tenslotte ook nog gratis!

Enhanced by Zemanta
Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Betrokkenheid vergroten doelgroep met marketing via Sociale media
Social media
Hoe je de betrokkenheid van gebruikers kunt vergroten met behulp van marketing via sociale media

Vraag ​​je je af hoe je de betrokkenheid van gebruikers op de sociale media van jouw merk kunt vergroten? Duik in dit artikel voor een paar waardevolle tips voor gebruikersbetrokkenheid.

facebook paginas samenvoegen
Social media
3
Facebook pagina’s samenvoegen lukt niet

Je hebt twee Facebookpagina’s die heel veel overlap hebben. Dit kan het geval zijn voor jouw bedrijf, jouw winkel of winkelgebied, jouw expertise, etc. waarbij de Facebookpagina’s eigenlijk inhoudelijk hetzelfde zijn. Heb je dergelijke dubbele pagina’s dan biedt Facebook jou de mogelijkheid om deze samen te voegen. Op zich gaat …

Social media
Clubhouse ook voor Android gebruikers

De populaire ‘drop in audio chat’ app met de naam Clubhouse bestaat al sinds April 2020. Begin 2021 kwam de app in Nederland lekker op gang. Maar je kon de app pas gaan gebruiken wanneer je een uitnodiging had gekregen (invite only). Daarnaast was de app alleen geschikt voor iPhone …

Shares