Content automatisch naar Twitter en Facebook

Image representing dlvr.it as depicted in Crun...
Image via CrunchBase

De meest bekende sociale netwerken zijn momenteel Linkedin, Youtube, Twitter en Facebook. Een nieuw opkomend netwerk is Google Plus, al weet niemand of dit nu echt gaat aanslaan in Nederland. Veel site / blog beheerders moeten eigenlijk hun content dus op meer dan 2 plaatsen online zetten. Eerst bijvoorbeeld op het blog, dan op Twitter, vervolgens nog op Facebook en misschien ook nog wel op een andere site zoals Google+ of op Nujij / Hyves / Digg / Linkedin. Ja dat is veel werk. Kan dit nu niet wat eenvoudiger?

De sites Facebook en Twitter hebben hun eigen zogenaamde API die jou in staat stelt om een eigen script te bouwen om deze netwerken te koppelen aan jouw applicatie of website. Deze API’s zijn echter vaak zeer complex en je moet beschikken over veel programmeerkennis om optimaal van deze API’s gebruik te maken. Iemand met weinig tot geen verstand van programmeren zal dus niet erg ver komen en het inhuren van een programmeur is dan erg kostbaar. Maar dat hoeft ook niet, er zijn andere oplossingen!

Er zijn gelukkig diverse handige en leuke online tools die de noodzaak voor programmeerkennis of inhuren van programmeurs overbodig maken. Van deze tools benoemen we er nu slechts 1 die zijn taak wel zeer goed uitvoert. Het gaat om de site / tool met de grappige naam dlvr.it wat staat voor Deliver it. Dit is volgens velen de meest betrouwbare en gebruiksvriendelijke tool voor het automatiseren van content verspreiding. Daarbij is het goede nieuws dat, op moment van dit schrijven, het gebruik van deze tool ook nog gratis is.

Op dlvr.it kun je een RSS-feed instellen als bron / input om weer te laten geven op een of meerdere netwerken. Zo kun je jouw site / blog / applicatie naast Facebook en Twitter ook koppelen met RSS fetchers, LinkedIn, Tumblr, Myspace, Google Buzz etc. En je kunt natuurlijk via plugins of widgets de content vanuit dlvr.it ook weer tonen op jouw site (aan de rechterkant bijvoorbeeld).

English: This icon, known as the "feed ic...
Image via Wikipedia

De tool biedt diverse mogelijkheden en opties. Stel bijvoorbeeld de frequentie van de RSS-feed scan in en bepaal hiermee hoe vaak je content wilt laten plaatsen op de netwerken waarmee je werkt. Ook erg handig is de optie om een kleine afbeelding (thumbnail) te laten tonen bij het posten van een bericht op Facebook. Een facebook bericht zonder afbeelding trekt altijd veel minder aandacht dan eentje met een plaatje.

Je zet dus content geautomatiseerd naar andere sociale netwerken en sites via RSS in combinatie met dlvr.it. Probeer het anders gewoon even uit, het is tenslotte ook nog gratis!

Enhanced by Zemanta

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Gerelateerde Posts:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram reacties verbergen
Social media
Reacties instagram verbergen

Je hebt het vast al meegemaakt dat onder jouw leuke post een aantal mensen zeer vervelende reacties plaatsen. Dit wil je eigenlijk niet en je wilt weten hoe je reacties op instagram kunt verbergen? Instagram biedt gelukkig een mogelijkheid om een filter in te stellen zodat je nare reacties / …

Social media
Werken met influencers – Hoe begin ik?

Veel mensen vragen zich af hoe je begint met influencer marketing. Ik versta onder de term “influencer marketing” de promotie van producten / diensten of creëren van brand awareness via echte personen die op internet (YouTube, instagram, Pinterest, Twitter, Facebook, etc.) een specifieke groep volgers hebben of een groot bereik …

Social media
5
Hoe kun je een facebook groep overnemen?

Ik zie dat veel mensen zich afvragen: “Hoe kan ik een Facebook groep overnemen waar geen beheer is?”. Of; “Een groep zit zonder beheerder kan ik deze over nemen?”. Het is erg storend wanneer je een Facebook Group ziet over een onderwerp waar jij zelf ook heel actief mee bent. …

0Shares
0