Facebook community boekt resultaat – Kimra Luna

Gisteren luisterde ik naar een interview van Chris Ducker met Kimra Luna. Wat een mooie resultaten boekt zij in korte tijd.

Dat was precies waarom twee mensen in mijn podcast hebben aangeraden om haar ook eens te interviewen (Soness Stevens en Agnes Frankel). Zodoende vroeg ik haar of ze een interview wilde doen, maar voor Kimra heb ik te weinig Engelstalige volgers. Maar gelukkig deed Chris precies het interview dat ik wilde doen met haar.

Facebook community groep resultaat

 

Wat is er zo bijzonder aan het verhaal van Kimra?

Ze is nog maar net bezig in de online wereld en ze heeft al bijna US$ 1 miljoen omzet gehaald in haar eerste jaar. Een eerste lancering van haar ‘Be True Brand You’ programma, van US$ 40.000 met een conversie van 20%. Ze had 500 mensen op haar lijst en 100 mensen deden mee aan haar eerste programma.

De tweede lancering stond onder iets meer druk. Ze wilde het natuurlijk beter doen dan haar eerste lancering, maar ze was ook in verwachting van haar tweede kindje.

Vooral met Facebook advertenties heeft ze een veel grotere lijst gecreëerd voor deze lancering en in maar twee maanden.

Waar haalt zij al die klanten vandaan die meedoen aan haar programma?

  1. een community opbouwen in een Facebook groep
  2. mensen helpen via live webinars
  3. hard werken (o.a. 3-4 uur per dag in de Facebook groep)

Opvallend was ook dat haar programma nog helemaal niet gemaakt was toe ze dit de eerste keer lanceerde. Ze had alleen enthousiaste volgers, een verkooppagina en webinars.

Community – Kimra’s expertise

Haar uiterlijk en vooral het haar vallen direct op. Dit heeft ook een relatie met waar ze vandaan komt. Voordat ze full time moeder werd heeft ze gewerkt in de hardrock wereld.

Ze boekte optreden voor bands. En zoals ze zelf zegt “In de hardrock wereld draait het allemaal op de community.”

De jaren ervaring als jonge gast tussen de hardrock bands en optredens. Vragen stellen aan de community voor de beste plek. Locaties vullen met fans door de community erbij te betrekken.

Precies deze ervaring heeft ze gebruik om de Facebook groep uit te bouwen. Een levendige community waar mensen elkaar helpen. Natuurlijk helpt zij ook veel. Zij geeft het goede voorbeeld.

Ondertussen heeft ze twee virtual assistants (beide 20 uur) en haar man die ze uit zijn baan heeft gehaald werkt mee. Hij doet met name de Facebook campagnes. En ze heeft ondertussen haar tweede kind.

Ze werkt ook met een copywriter voor alle copy in haar verkooppagina’s en op de website. Ze is niet echt consequent met haar e-mails zoals wordt gezegd door veel e-mailmarketing, vaste dag, vast tijdstip.

Ze stuurt een e-mail ongeveer eens per drie weken maar dan is het ook een persoonlijk bericht van haar. Ze schrijft een e-mail als ze iets te vertellen heeft.

Meer Kimra Luna

Wil je meer leren over Kimra Luna? Ga naar haar website kimraluna.com, volg haar op Twitter en Periscope. Sluit je aan bij haar levendige Facebook groep (met vooral vrouwen) – Freedom Hackers Mastermind groep.

Tip: luister het interview NBP107 – Building a Brand on Facebook and Beyond, with Kimra Luna

Hier nog een interview met Kimra http://rickmulready.com/kimra-luna/

Waar gaat dit interview over:

  • De strategie die ze gebruikte om $18,000 in Facebook ads om te zetten in $900,000 omzet in 10 maanden
  • Waarom Facebook video ads een grote rol speelden in de lancering van haar programma
  • Hoe haar ervaring in communities bouwen de sleutel was in het opbouwen van zoveel fans
  • De strategy die ze gebruikte om duidelijke te krijgen welke inhoud ze nodig had in haar programma
  • De tip voor hoge conversie

Ik ga toch nog eens proberen om haar te interviewen voor mijn #1CoachBiz podcast. Ik geniet van dit soort voorbeelden.

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Gerelateerde Posts:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram reacties verbergen
Social media
Reacties instagram verbergen

Je hebt het vast al meegemaakt dat onder jouw leuke post een aantal mensen zeer vervelende reacties plaatsen. Dit wil je eigenlijk niet en je wilt weten hoe je reacties op instagram kunt verbergen? Instagram biedt gelukkig een mogelijkheid om een filter in te stellen zodat je nare reacties / …

Social media
Werken met influencers – Hoe begin ik?

Veel mensen vragen zich af hoe je begint met influencer marketing. Ik versta onder de term “influencer marketing” de promotie van producten / diensten of creëren van brand awareness via echte personen die op internet (YouTube, instagram, Pinterest, Twitter, Facebook, etc.) een specifieke groep volgers hebben of een groot bereik …

Social media
5
Hoe kun je een facebook groep overnemen?

Ik zie dat veel mensen zich afvragen: “Hoe kan ik een Facebook groep overnemen waar geen beheer is?”. Of; “Een groep zit zonder beheerder kan ik deze over nemen?”. Het is erg storend wanneer je een Facebook Group ziet over een onderwerp waar jij zelf ook heel actief mee bent. …

0Shares
0