Facebook voor zakelijk gebruik

Een aantal bedrijven hebben de kracht van Facebook voor hun bedrijf ontdekt, nationaal en vooral internationaal. Enkele zeer succesvolle bedrijven op Facebook zijn Red Bull, Hunkemoller, KLM, Guy Kawasaki’s book Enchantment, Enkele bedrijven hebben zelfs hun eigen website opgegeven en zijn volledig overgestapt op Facebook.

facebook tips Facebook voor zakelijk gebruik Ondanks deze successen spreek ik veel mensen die Facebook vooral zien als iets dat je prive gebruikt. Dus zakelijk niet interessant. Net als Hyves.
Facebook is zeer geschikt als je als bedrijf in contact wilt komen met de eindgebruiker. En wie wil dat nou niet?

Al een aantal jaren staat mijn profiel op Facebook. De contacten die ik op deed tijdens verschillende evenementen in het buitenland kon ik vaak eenvoudig mee verbinden via Twitter en Facebook. Ik had al wel eens groep en een pagina aangemaakt maar verder deed ik er niet veel mee.

Begin 2010 werd dit langzaam maar zeker anders. De groei van Facebook had flink doorgezet in 2009 en ook in Nederland was Facebook langzaam maar zeker in opkomst.
 
Vanaf midden 2010 was het duidelijk voor mij, focus op Facebook. Ontdek, onderzoek, test, op Facebook. Lees en volg wat er wordt geschreven over Facebook. Ik was op weg Facebook expert te worden.

Waarom? LinkedIn experts waren er genoeg. Twitter daar kan iedere ‘ervaren’ twitteraar na 2 maanden anderen voor trainen. Dit gebeurt dan ook. Facebook is sterk in opkomst en daar was in Nederland nog niemand echt actief mee bezig.

De bedoeling was dat ik in de zomer van 2010 zou werken aan mijn boek ‘Kies je doelgroep’ Dat boek zou januari 2011 verschijnen. Dat plan heb ik even stop gezet tot ongenoegen van mijn uitgever. Er moest nu een boek komen over Facebook met de focus op zakelijk gebruik, vond en vind ik.

Dat boek ben ik gaan schrijven via vele artikelen over Facebook op ErnoHannink.nl. Op dit moment werk ik aan het laatste artikel en dan nog alle artikelen samenvoegen tot een boek en het kan naar de uitgever. Dit wordt een digitaal boek, gezien de vele wijzigingen die Facebook regelmatig aanbrengt in haar aanbod.

Begin 2011 heb ik voor het eerst deze kennis omgezet in directe omzet. Een webinar samen met Stephanie Ward: Facebook for Your Business. We hadden 100 betalende deelnemers voor dit webinar voor maar EUR 19. Nu kun je dit webinar bekijken en luisteren zo vaak als je wilt voor maar EUR 29. Bestel nu of meer informatie.

Tijdens het Social Media Event 2010 heb ik voor de eerste keer een presentatie gegeven over Facebook voor je bedrijf.

Vandaag en morgen staat de workshop Gebruik Facebook Zakelijk op de agenda. Dit is een onderdeel in het programma van Social Media School 2011. De deelnemers krijgen vandaag veel informatie over hoe zij Facebook zakelijk kunnen inzetten, Ze gaan ook werkelijk aan de slag met hun eigen laptop en gaan een pagina opzetten. Ze krijgen een PDF mee met de samenvatting en alle links (14 pagina’s).

Dit is de presentatie die zij gaan zien:

Wat mis jij nog in de presentatie en zou je meer over willen weten?
Meer leren en vragen stellen over Facebook voor zakelijk gebruik ga naar de pagina hiervoor ErnoHanninkNL

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Betrokkenheid vergroten doelgroep met marketing via Sociale media
Social media
Hoe je de betrokkenheid van gebruikers kunt vergroten met behulp van marketing via sociale media

Vraag ​​je je af hoe je de betrokkenheid van gebruikers op de sociale media van jouw merk kunt vergroten? Duik in dit artikel voor een paar waardevolle tips voor gebruikersbetrokkenheid.

facebook paginas samenvoegen
Social media
3
Facebook pagina’s samenvoegen lukt niet

Je hebt twee Facebookpagina’s die heel veel overlap hebben. Dit kan het geval zijn voor jouw bedrijf, jouw winkel of winkelgebied, jouw expertise, etc. waarbij de Facebookpagina’s eigenlijk inhoudelijk hetzelfde zijn. Heb je dergelijke dubbele pagina’s dan biedt Facebook jou de mogelijkheid om deze samen te voegen. Op zich gaat …

Social media
Clubhouse ook voor Android gebruikers

De populaire ‘drop in audio chat’ app met de naam Clubhouse bestaat al sinds April 2020. Begin 2021 kwam de app in Nederland lekker op gang. Maar je kon de app pas gaan gebruiken wanneer je een uitnodiging had gekregen (invite only). Daarnaast was de app alleen geschikt voor iPhone …

Shares