Social Media Club Amsterdam bestaat 2 jaar

Januari 2009 kwam ik voor het eerst in aanraking met de Social Media Club bij de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Daar ontmoette ik onder andere Chris Heuer en Kristie Wells de bedenkers en oprichters van deze organisatie.

Social Media ClubMei van dat zelfde jaar sprak ik mer Chris Heuer over de Social Media Club (SMC) en Nederland. Aan het einde van het gesprek wist ik het zeker. De SMC moest ook naar Nederland komen.

Als je dan nadenkt over waar de eerste SMC van Nederland moet komen was het logisch dat dit Amsterdam zou worden. Nog steeds wordt mij gevraagd waarom ik toch iedere maand vanuit Doetinchem naar Amsterdam kom. :) Daarom dus.

Enorm blij was ik dan ook gisteren met een geslaagd 21e evenement georganiseerd door de eerste Nederlandse Social Media Club. We hebben onze tweede verjaardag gevierd in Pakhuis de Zwijger met bekende en nieuwe deelnemers.

Sprekers waren Arjan van Steeg (@arrieparrie) van First met “Visie op influentials” en Thomas Marzano (@thomasmarzano) met “Ik ben een Kloutzak!”

Inmiddels zijn er vijftien Social Media Clubs verspreid over heel Nederland. Nog eens twee Social Media Club’s zijn in oprichting.

Als oprichter van Social Media Club Amsterdam en initiatiefnemer Social Media Club Nederland, kijk ik met veel plezier terug op twee jaar Social Media Club Amsterdam en daarmee Social Media Club in Nederland.

In gesprek met Remco Janssen voor de start zei ik:

“Ik vind het megacool. Het is zo gaaf dat wij vanuit Amsterdam een inspiratiebron zijn geweest voor zoveel andere Social Media Clubs in Nederland. Als je HET vergelijkt met de ons omringende landen in Europa, dan zie je dat er in Frankrijk en Duitsland maar een paar Social Media Clubs. In Nederland zijn er maar liefst vijftien actieve clubs, dat is best veel.”

De organisatie van Social Media Club in de Verenigde Staten ziet ons als een belangrijke speler, dus we hebben Nederland op social mediagebied écht op de kaart gezet. Ik vind dat wij ons als club in Amsterdam onderscheiden door het aantal aanmeldingen beperkt te houden, waardoor wij de sociale gedachte van social media onderstrepen, interactie. Bezoekers worden uitgedaagd actief te luisteren en wij stimuleren discussie.

David Meerman Scott, spreker en succesauteur over social media, was de best gewaardeerde spreker van alle 21 Amsterdamse events.
Meerman Scott als felicitatie aan de organisatie op Facebook:

“Ik ben bij ongeveer 20 social media clubs in de hele wereld geweest en jullie zijn mijn absolute favoriet”

Het eerste event van #smcadam was 16 december 2009 bij Cisco met Anna-Maria Giannattasio van @Puur Amsterdam. Social Media Club Amsterdam wordt georganiseerd op de derde woensdag van iedere maand. De meetup telt ruim 650 leden. Wereldwijd telt de Social Media Club 320 chapters in 52 landen.

Best gewaardeerde bijeenkomsten door de deelnemers van SMC Amsterdam:

  • David Meerman Scott, best selling marketing author en veelgevraagd social media spreker
  • KLM Surprise, social media campagne van de luchtvaartmaatschappij
  • Joel Warady, social media spreker

Lijst Social Media Club’s in Nederland:
Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Breda, Alkmaar, Hilversum, Den Haag, Rotterdam, Tilburg, Veghel, Den Bosch, Leeuwarden, Nijmegen, Groningen, Sittard-Geleen. (Arnhem en Enschede in oprichting).

De social media release van Remco Janssen Het succesverhaal van twee jaar Social Media Club Amsterdam

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Betrokkenheid vergroten doelgroep met marketing via Sociale media
Social media
Hoe je de betrokkenheid van gebruikers kunt vergroten met behulp van marketing via sociale media

Vraag ​​je je af hoe je de betrokkenheid van gebruikers op de sociale media van jouw merk kunt vergroten? Duik in dit artikel voor een paar waardevolle tips voor gebruikersbetrokkenheid.

facebook paginas samenvoegen
Social media
3
Facebook pagina’s samenvoegen lukt niet

Je hebt twee Facebookpagina’s die heel veel overlap hebben. Dit kan het geval zijn voor jouw bedrijf, jouw winkel of winkelgebied, jouw expertise, etc. waarbij de Facebookpagina’s eigenlijk inhoudelijk hetzelfde zijn. Heb je dergelijke dubbele pagina’s dan biedt Facebook jou de mogelijkheid om deze samen te voegen. Op zich gaat …

Social media
Clubhouse ook voor Android gebruikers

De populaire ‘drop in audio chat’ app met de naam Clubhouse bestaat al sinds April 2020. Begin 2021 kwam de app in Nederland lekker op gang. Maar je kon de app pas gaan gebruiken wanneer je een uitnodiging had gekregen (invite only). Daarnaast was de app alleen geschikt voor iPhone …

Shares