Social Media is niet ‘Vind ik Leuk’ en een Tweet – het is creatie

Wat is social media voor jou?
Facebook? Natuurlijk.
LinkedIn? Goed.
Twitter? Ja!
Youtube? OK.
Google+? ?

In mijn laatste mastermind ontmoeting noemde ik terloops dat ik op mijn nieuwe website alleen wil concentreren op Facebook en LinkedIn. Aangezien de meeste coaches dit als social media zien. Maar social media is veel meer, denk aan een blog.

Ik zei: “Ik ga op mijn site niets zeggen over een blog, maar ik ga het wel gebruiken in mijn mentoring omdat het belangrijk is in mijn strategie.

Nee!!!”, zeiden ze allebei.
Je moet er juist over vertellen. Dat maakt jouw verhaal anders.

social-media-creation-thumbnail

Een belangrijk detail dat coaches lijken te vergeten is dat social media niet alleen maar over ‘Vind ik leuk’, delen en Tweets gaat. Er is veel meer.

We kijken en delen veel foto’s en video’s. Dat is één onderdeel van social media.

We lezen de verhalen van onze vrienden op Facebook en klikken op ‘Vind ik leuk’ of plaatsen een reactie. Ook dit is social media.

Creatie

Maarrr, één van de belangrijkste dingen waardoor social media echt los ging was/is links delen en CREATIE. Je eigen media creëeren tegen een zeer lage prijs (gratis) zodat iedereen het kon doen: social media.

Wij, jij en ik, hoeven niet langer te hopen dat de traditionele media ons verhaal oppakt en deelt op hun kanaal. We hoeven niet te zoeken naar een journalist of een persbericht te sturen, waarna ze hun verhaal concentreren op een onderdeel dat niet belangrijk is voor jouw doelgroep.

Social media maakt het mogelijk om jouw eigen kanaal te creëeren en jouw verhaal te delen. Niet langer wachten op iemand die verslag doet van jouw verhaal. Start met publiceren en creëeren.

Begin vandaag!

Misschien is het bereik anders. Waarschijnlijk heb je wat minder kijkers en lezers als je het vergelijkt met de krant of televisie om 20.00u. Het overgrote deel van deze lezers en kijkers zijn toch niet jouw ideale klant.

Bouw je eigen kanaal

Jouw kanaal kan alleen werkelijkheid worden als je inhoud maakt.

Delen is leuk en eenvoudig.

Een verhaal maken is ook leuk en kost maar iets meer moeite.

  • Je hebt creativiteit nodig.
  • Je hebt ballen nodig.
  • Je moet ergens voor staan.
  • Je moet op een podium klimmen en zichtbaar worden.

Al kijken in het begin maar 2 mensen naar jouw video (en dat is inclusief jouw moeder) of lezen maar 10 mensen je eerste artikel.

Dat is waar social media om draait. Jij maakt je verhaal.

Bouw jouw kanaal.

Maak verbindingen met je verhalen.

Laat anderen jouw verhaal delen.

Deel jouw verhaal

Nu wil ik graag jouw kanaal zien.

Wat is de URL van jouw blog of van je Power Platform?

Deel het in de reacties hieronder.
Ik hoor graag van je

Dit artikel verscheen eerder op no1coachingbusiness.com.

Heb je inspiratie voor jouw verhaal. Klaar om te delen? Schrijf vandaag een nieuw artikel voor jouw Power Platform en deel het met je moeder.

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Gerelateerde Posts:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram reacties verbergen
Social media
1
Reacties instagram verbergen

Je hebt het vast al meegemaakt dat onder jouw leuke post een aantal mensen zeer vervelende reacties plaatsen. Dit wil je eigenlijk niet en je wilt weten hoe je reacties op instagram kunt verbergen? Instagram biedt gelukkig een mogelijkheid om een filter in te stellen zodat je nare reacties / …

Social media
Werken met influencers – Hoe begin ik?

Veel mensen vragen zich af hoe je begint met influencer marketing. Ik versta onder de term “influencer marketing” de promotie van producten / diensten of creëren van brand awareness via echte personen die op internet (YouTube, instagram, Pinterest, Twitter, Facebook, etc.) een specifieke groep volgers hebben of een groot bereik …

Social media
5
Hoe kun je een facebook groep overnemen?

Ik zie dat veel mensen zich afvragen: “Hoe kan ik een Facebook groep overnemen waar geen beheer is?”. Of; “Een groep zit zonder beheerder kan ik deze over nemen?”. Het is erg storend wanneer je een Facebook Group ziet over een onderwerp waar jij zelf ook heel actief mee bent. …

0Shares
0