Social Media is niet ‘Vind ik Leuk’ en een Tweet – het is creatie

Wat is social media voor jou?
Facebook? Natuurlijk.
LinkedIn? Goed.
Twitter? Ja!
Youtube? OK.
Google+? ?

In mijn laatste mastermind ontmoeting noemde ik terloops dat ik op mijn nieuwe website alleen wil concentreren op Facebook en LinkedIn. Aangezien de meeste coaches dit als social media zien. Maar social media is veel meer, denk aan een blog.

Ik zei: “Ik ga op mijn site niets zeggen over een blog, maar ik ga het wel gebruiken in mijn mentoring omdat het belangrijk is in mijn strategie.

Nee!!!”, zeiden ze allebei.
Je moet er juist over vertellen. Dat maakt jouw verhaal anders.

social-media-creation-thumbnail

Een belangrijk detail dat coaches lijken te vergeten is dat social media niet alleen maar over ‘Vind ik leuk’, delen en Tweets gaat. Er is veel meer.

We kijken en delen veel foto’s en video’s. Dat is één onderdeel van social media.

We lezen de verhalen van onze vrienden op Facebook en klikken op ‘Vind ik leuk’ of plaatsen een reactie. Ook dit is social media.

Creatie

Maarrr, één van de belangrijkste dingen waardoor social media echt los ging was/is links delen en CREATIE. Je eigen media creëeren tegen een zeer lage prijs (gratis) zodat iedereen het kon doen: social media.

Wij, jij en ik, hoeven niet langer te hopen dat de traditionele media ons verhaal oppakt en deelt op hun kanaal. We hoeven niet te zoeken naar een journalist of een persbericht te sturen, waarna ze hun verhaal concentreren op een onderdeel dat niet belangrijk is voor jouw doelgroep.

Social media maakt het mogelijk om jouw eigen kanaal te creëeren en jouw verhaal te delen. Niet langer wachten op iemand die verslag doet van jouw verhaal. Start met publiceren en creëeren.

Begin vandaag!

Misschien is het bereik anders. Waarschijnlijk heb je wat minder kijkers en lezers als je het vergelijkt met de krant of televisie om 20.00u. Het overgrote deel van deze lezers en kijkers zijn toch niet jouw ideale klant.

Bouw je eigen kanaal

Jouw kanaal kan alleen werkelijkheid worden als je inhoud maakt.

Delen is leuk en eenvoudig.

Een verhaal maken is ook leuk en kost maar iets meer moeite.

  • Je hebt creativiteit nodig.
  • Je hebt ballen nodig.
  • Je moet ergens voor staan.
  • Je moet op een podium klimmen en zichtbaar worden.

Al kijken in het begin maar 2 mensen naar jouw video (en dat is inclusief jouw moeder) of lezen maar 10 mensen je eerste artikel.

Dat is waar social media om draait. Jij maakt je verhaal.

Bouw jouw kanaal.

Maak verbindingen met je verhalen.

Laat anderen jouw verhaal delen.

Deel jouw verhaal

Nu wil ik graag jouw kanaal zien.

Wat is de URL van jouw blog of van je Power Platform?

Deel het in de reacties hieronder.
Ik hoor graag van je

Dit artikel verscheen eerder op no1coachingbusiness.com.

Heb je inspiratie voor jouw verhaal. Klaar om te delen? Schrijf vandaag een nieuw artikel voor jouw Power Platform en deel het met je moeder.

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Betrokkenheid vergroten doelgroep met marketing via Sociale media
Social media
Hoe je de betrokkenheid van gebruikers kunt vergroten met behulp van marketing via sociale media

Vraag ​​je je af hoe je de betrokkenheid van gebruikers op de sociale media van jouw merk kunt vergroten? Duik in dit artikel voor een paar waardevolle tips voor gebruikersbetrokkenheid.

facebook paginas samenvoegen
Social media
3
Facebook pagina’s samenvoegen lukt niet

Je hebt twee Facebookpagina’s die heel veel overlap hebben. Dit kan het geval zijn voor jouw bedrijf, jouw winkel of winkelgebied, jouw expertise, etc. waarbij de Facebookpagina’s eigenlijk inhoudelijk hetzelfde zijn. Heb je dergelijke dubbele pagina’s dan biedt Facebook jou de mogelijkheid om deze samen te voegen. Op zich gaat …

Social media
Clubhouse ook voor Android gebruikers

De populaire ‘drop in audio chat’ app met de naam Clubhouse bestaat al sinds April 2020. Begin 2021 kwam de app in Nederland lekker op gang. Maar je kon de app pas gaan gebruiken wanneer je een uitnodiging had gekregen (invite only). Daarnaast was de app alleen geschikt voor iPhone …

Shares