Tips en aanbevelingen om je zakelijke Facebook pagina te verbeteren

Social media

Let op, dit *was* een handig middel om je Facebook fan page te analyseren. Het gaf je zelfs tips en aanbevelingen hoe je de zakelijke Facebook pagina kunt verbeteren. Dit middel waar dit artikel over ging is: LikeAlyzer. Wanneer je de URL van jouw zakelijke Facebook pagina invoerde in LikeAlyzer dan kreeg je een pagina met een analyse van jouw Facebook pagina, een cijfer en, tips en aanbevelingen om de interactie met je Facebook fans te verbeteren. Maar helaas kan dit niet meer. LikeAlyzer.com was een gratis online service die bedrijven en particulieren hielp om de prestaties van hun facebook pagina’s te meten en te analyseren. De service was vergelijkbaar met de bekende SEO rapport tools die je op dit moment kunt vinden maar dan gericht op Facebook.

Toen de tool nog wel werkte waren dit de resultaten voor de Facebook pagina van Erno (facebook.com/ErnoHanninkNL).

Aanbevelingen

Late we beginnen met de aanbevelingen:

 • Moedig fans aan om meer berichten te ‘Liken’.
 • Publiceer vaker berichten.
 • Schrijf kortere berichten.
 • Moedig fans aan om meer vragen te stellen die jij kunt beantwoorden.
 • Publiceer meer foto’s.

Analyse

Cijfer: 61
Fans: 1420
Actieve fans: 14 (kan beter)
Engagement Rate: 1% (kan beter)

Berichten per dag: 0.4 (kan beter)
Gemiddelde lengte van de berichten: 344 tekens (mag korter)

Interesse: Voldoende vragen (goed)
Aanmoedigen om te Liken: Slecht (kan beter)

Berichten van anderen
Gebeurt 2 keer per week. (kan beter)
Reactiesnelheid: Goed

Spread the love!
Je ‘Liked’ meerdere andere pagina’s. Heel goed! We hopen dat je ook regelmatig reageert op deze pagina’s.

Noot: de resultaten op LikeAlyzer worden weergegeven in het Engels, ik heb het voor dit artikel vertaald.
Noot2: op dit moment (sinds November 2019) is het niet meer mogelijk resultaten te krijgen, ook niet in het engels

Wat is er met LikeAlyzer gebeurt?

In April van 2013 heeft the Meltwater Group een persbericht verzonden waarin stond dat zij het bedrijf / de dienst LikeAlyzer.com hadden overgenomen. Over de specifieke details van deze deal werd niets vermeld en zodoende is het overname bedrag niet bekend. Daarna kon je nog 6 jaar LikeAlyzer blijven gebruiken maar wel als onderdeel van de Meltwater Group. In November 2019 werd medegedeeld dat het bedrijf de Like-Alyzer ging afsluiten / stoppen. De reden waarom is niet geheel duidelijk al was het volgens het bedrijf een gevolg van de veranderingen aan de Facebook API. Op 15 november 2019 ging LikeAlyzer offline.

Analyseer nu jouw zakelijke Facebook pagina

Hoe kun je nu jouw zakelijke Facebook pagina analyseren (anno 2020)? Wat zijn de mogelijke alternatieven voor Like-Alyzer?

  • Facebook analytics waaronder je Facebook Page Insights kunt vinden en deze is ook gratis.
  • De analyse tool whatagraph.com. Je kunt deze tool wel gratis proberen maar hij is niet gratis. Prijs begint bij 99 euro per maand.
  • Of Facebook-analytics van unionmetrics.com. De site biedt gratis tools namelijk: Twitter Assistant, Instagram Checkup en Twitter Snapshots. Echter de Facebook-analytics tool is alleen beschikbaar voor betalende abonnees.
Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media
Clubhouse ook voor Android gebruikers

De populaire ‘drop in audio chat’ app met de naam Clubhouse bestaat al sinds April 2020. Begin 2021 kwam de app in Nederland lekker op gang. Maar je kon de app pas gaan gebruiken wanneer je een uitnodiging had gekregen (invite only). Daarnaast was de app alleen geschikt voor iPhone …

Clubhouse volgers krijgen
Social media
Clubhouse strijd om volgers?

De nieuwe app Clubhouse is razend populair. En ondanks dat het gaat om iPhone app (android volgt later) en een invite only registratie, neemt het aantal gebruikers dagelijks enorm toe. Diverse gebruikers hebben inmiddels al meer dan twee maanden een account. Het is ook opvallend dat diverse bekende nederlanders gebruik …

wat is clubhouse
Social media
Wat is Clubhouse?

Een nieuwe social media app waar velen lyrisch over zijn. Maar wat is Clubhouse? Het is een nieuwe app die gebruikers in staat stelt om deel te nemen aan openbare virtuele kamers / clubs waar anderen open gesprekken voeren met elkaar. Dit zijn gesprekken op basis van spraak / voice …

Shares