Zakelijke Facebook profielen worden echt verwijderd

De afgelopen tijd krijg ik veel uitnodigingen en vragen over profielen die duidelijk niet persoonlijk zijn. Ze hebben de naam van een bedrijf en/of een logo als profielfoto. In het artikel Account voor je bedrijf of prive op Facebook maken? heb ik dat toegelicht en uitgelegd wat volgens de richtlijnen van Facebook wel/niet mag.

Verder heb ik nog mijn persoonlijke mening hierover toegelicht:

“Voor mij geldt altijd dat je persoonlijk in gesprek gaat met iemand. Dit doe je in het dagelijkse leven, en dus ook op de sociale netwerken. Je gaat niet in gesprek als een bedrijf, of een logo, bedrijfsnaam, pand. Je hebt persoonlijke interesse in die ander. Dus je hebt altijd een persoonlijk account met een foto van jezelf, op Hyves, Twitter, LinkedIn, Facebook…. Een zakelijk account heeft regelmatig een koppeling met een RSS van de site, met nieuwtjes van het bedrijf. Geen aanleiding tot interactie.”

Aan het einde van het artikel heb ik een oproep gedaan voor mensen die weten van anderen waar een profiel van is gesloten. Daar heb ik 2 namen uit gekregen en dit zal ik nog opvolgen.

DutchCowboys kwam met het bericht dat een zakelijk profiel van een bekend platform is gesloten, het Rotterdams Uit Buro Let op : Facebook verwijdert onaangekondigd bedrijfspagina’s welke niet voldoen aan de regels
 
De titel van het artikel is misleidend want het gaat niet over een pagina die gesloten is maar een zakelijk opgezet profiel. Motivatie voor het gebruik van de titel heeft Henk toegelicht:

@Erno, ik begrijp je wat je bedoelt met de titel. In de perceptie van bedrijven is het echter hun bedrijfspagina wat in werkelijkheid een verkeerd gebruikte profielpagina is. We willen echter graag bedrijven op deze manier waarschuwen over wat hen kan overkomen.

Voor iedereen die nog weinig ervaring heeft met Sociale media en zeker met Facebook is het ook niet echt allemaal even duidelijk te begrijpen hoe al dit soort zaken werken. Wij gaan in ieder geval de komende tijd meer en meer aandacht geven aan deze onderwerpen.

Dat is waar, voor veel mensen is het een lastige keuze. Maak ik een profiel zakelijk op Twitter of Facebook of als persoon? Het is slim om vooraf wat onderzoek te doen over de verschillende netwerken, zeker over wat wel en niet mag.

Het vervelende is dat er heel wat marketing experts/goeroes zijn die zeggen dat je zo een zakelijk ‘profiel’ voor je bedrijf moet maken, want zo kun je zelf actief mensen uitnodigen om vrienden van je te worden. Iets wat bij een pagina veel lastiger is.

Voor een organisatie als het Rotterdam Uit Buro is het goed om vooraf wat meer onderzoek te doen naar de gebruiken en mogelijkheden. Nu ben je het opgebouwde netwerk kwijt en kun je weer van vooraf aan beginnen met je pagina.
rotterdams uit buro fanpagina 500x347 Zakelijke Facebook profielen worden echt verwijderd

Ondertussen staat de fanpagina weer en hebben ze al ruim 100 fans en een eigen URL http://www.facebook.com/uitburorotterdam.

Gebruik dit voorbeeld bij je eigen keuze hoe je een Facebook profiel opzet, zakelijk of persoonlijk.

Dank je wel voor de tip Hans.

Tip:
1. Maak een profiel persoonlijk
2. Maak een pagina voor je bedrijf Verleid bezoekers om fan van je te worden – Maak een opmaat Facebook pagina

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Zakelijke Facebook profielen worden echt verwijderd


1 Comments

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Gerelateerde Posts:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram reacties verbergen
Social media
Reacties instagram verbergen

Je hebt het vast al meegemaakt dat onder jouw leuke post een aantal mensen zeer vervelende reacties plaatsen. Dit wil je eigenlijk niet en je wilt weten hoe je reacties op instagram kunt verbergen? Instagram biedt gelukkig een mogelijkheid om een filter in te stellen zodat je nare reacties / …

Social media
Werken met influencers – Hoe begin ik?

Veel mensen vragen zich af hoe je begint met influencer marketing. Ik versta onder de term “influencer marketing” de promotie van producten / diensten of creëren van brand awareness via echte personen die op internet (YouTube, instagram, Pinterest, Twitter, Facebook, etc.) een specifieke groep volgers hebben of een groot bereik …

Social media
5
Hoe kun je een facebook groep overnemen?

Ik zie dat veel mensen zich afvragen: “Hoe kan ik een Facebook groep overnemen waar geen beheer is?”. Of; “Een groep zit zonder beheerder kan ik deze over nemen?”. Het is erg storend wanneer je een Facebook Group ziet over een onderwerp waar jij zelf ook heel actief mee bent. …

0Shares
0