VIP verder als Yourhosting

VIP verder als Yourhosting
Webhosting

Vandaag heeft VIP Internet (hostingprovider) aan haar klanten laten weten dat ze per 1 januari 2022 diverse wijzigingen gaan doorvoeren. Het was al bekend dat VIP zou verder gaan als Yourhosting en dus is dat geen verassing. De naam VIP Internet zal gaan verdwijnen en klanten zullen in de loop van 2022 worden overgezet naar Yourhosting. Als hostingklant begon het voor mij bij het bedrijf Deziweb. Na een aantal jaar hebben zij de naam omgezet naar Reviced Cloud Services. Vervolgens kreeg ik te horen dat het bedrijf werd omgezet naar VIP en daarbij gingen klanten flink meer betalen voor de hosting. En nu mag ik als klant van Deziweb een nieuwe overgang meemaken, namelijk die van VIP naar Yourhosting. Op zich heb ik van de naamswijzigingen natuurlijk zelf weinig last. Maar er zijn wel steeds nieuwe tarieven, aangepaste algemene voorwaarden, wijzigingen in het hostingpakket, etc.

Nieuwe tarieven

VIP geeft in de mailing aan dat een aantal tarieven rondom domeinregistratie zullen wijzigen. Het is alleen onduidelijk welke domeinextensies duurder worden. Daarbij had Yourhosting op 15 april 2021 de tarieven al aangepast (en die zijn hetzelfde bij Yourhosting vanaf 1 januari 2022):

  • .nl van 12,80 euro naar 13,99 euro per jaar (idem bij Yourhosting vanaf 1 januari 2022)
  • .com van 15,40 euro naar 17,99 euro per jaar (idem)
  • .be van 13,35 euro naar 18,99 euro per jaar (idem)
  • .eu van 13,35 euro naar 15,99 euro per jaar (idem)

(Wel zijn dit pittige prijzen wanneer je dit bijvoorbeeld vergelijkt met Vimexx die (zonder korting) 3,89 euro (excl. btw) rekenen voor de registratie van een NL domeinnaam.)

Moet jij vanaf 1 januari 2022 meer betalen voor een domeinnaam? Reageer dan even hieronder als je wilt.

Twee grote hostingpartijen

Op dit moment zijn er 2 grote hostingpartijen bezig met het samenvoegen van diverse providers.  De eerste is Total Webhosting Solutions (TWS) die bijvoorbeeld het moederbedrijf is van PCextreme (binnenkort Versio), Savvii, VIP Internet (nu Yourhosting), SoHosted (binnenkort Yourhosting), Versio, deHeeg, Neostrada (binnenkort Versio), Realhosting, Alfahost (binnenkort Versio) en Yourhosting. De andere grote speler in hostingland is Team.blue. Onder Team Blue vallen bijvoorbeeld de hosters TransIP, Vimexx, Byte (nu Hypernode), HostingXS, iXL Hosting, CloudVPS, Robohost, VDX, Webstekker, etc.

Een kleinere speler is Group.One met echter wel een paar bekende hostingbrands zoals Hostnet, Antagonist en natuurlijk One.com.

Bij TWS zijn ze flink bezig om hostingbedrijven samen te voegen onder twee namen; Yourhosting en Versio. En vaak krijgen bestaande klanten daardoor ook met flinke prijsverhogingen te maken zoals bij Neostrada. Wat de criteria zijn om een provider om te zetten naar Versio of naar Yourhosting dat is mij niet bekend. Hoe dan ook, het lijkt er op dat er straks slechts nog 2 smaken zijn bij Total Webhosting Solutions (TWS): Versio of Yourhosting. Bij Team.Blue lijkt het samenvoegen nog geen grote prioriteit te hebben. Daar heeft samenvoegen ook minder zin omdat bijvoorbeeld Transip, Vimexx en VDX zelf een sterk merk zijn. Zodoende kan ik mij niet voorstellen dat ze die ook zomaar onder één bedrijfsnaam gaan plaatsen.

 

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Goedkoop meerdere domeinnamen registreren
Webhosting
Goedkoop meerdere domeinnamen registreren

De meeste ondernemers hebben tussen de 1 en 5 domeinnamen op hun naam staan. Maar er zijn ook ondernemers die meer dan 100 domeinnamen hebben geregistreerd. Wanneer je een flink aantal domeinen hebt gekocht dan is het extra zinvol om op zoek te gaan naar goedkope domeinnaam registratie. Op dit …

Versio verhoogt prijzen reseller domein registratie
Webhosting
Prijsverhoging Versio 2023 ook schrikken voor resellers

De prijsverhogingen in hosting-land vliegen ons de laatste jaren rond de oren. Natuurlijk is er bijna jaarlijkse sprake van kleine prijsverhogingen  (5% of iets meer) vanwege nieuwe technieken, inflatie correcties, verbeterde services, etc. Maar recentelijk gebruiken (terecht of onterecht) de diverse hostingproviders de hogere energieprijzen en de ontwikkelingen in de …

domein kopen Transip
Webhosting
Transip domeinnaam kopen weer iets duurder

Wanneer hostingbedrijven de prijzen aanpassen dan schrijven we hierover een bericht. En opnieuw is het raak. De bekende hostingprovider Transip verhoogt opnieuw de prijzen. Opnieuw want in januari dit jaar gingen de tarieven bij Transip al omhoog. En nu in november 2022 is het kopen van een domeinnaam bij Transip …

Shares