Maak je WordPress Website Sneller (in 4 stappen)

Wordpress versnellen
Wordpress

Voor een eigen website is het systeem WordPress verreweg het meest gekozen CMS bij zowel particulieren als ook bedrijven. Deze populariteit zorgt ervoor dat er steeds meer mogelijkheden zijn om dergelijke websites te optimaliseren, WordPress te versnellen. Dat is vaak ook nodig omdat WordPress van zichzelf niet een erg licht en snel platform is. Website eigenaren kunnen daardoor soms een trage website ervaren terwijl dit niet nodig is. In dit artikel leggen we je in 4 stappen uit hoe je een WordPress website sneller kan maken.

Stap 1: Kies voor een professioneel template

Er zijn duizenden gratis templates beschikbaar voor WordPress, veelal gemaakt door hobbyisten. Deze templates zijn echter niet allemaal even goed geoptimaliseerd voor een snelle laadtijd. Aangezien het template bepaald hoe de stijl en layout van de WordPress website wordt geladen kan dit een groot effect op de snelheid hebben. Kijk bij de keuze van een template daarom goed naar de maker die erachter zit. Is dit een particulier of een bedrijf? Is de partij nog actief met onderhouden van het template? En hoe ervaren andere gebruikers de prestaties van het gekozen template. Via websites als Themeforest kun je tegen erg schappelijke bedragen (rond de €50) kiezen uit veel professionele templates voor websites waaronder WordPress. Daar zie je ook precies wie de maker is en wanneer het template voor het laatst een update heeft gekregen, hoeveel gebruikers het template hebben gekocht en welke ervaringen zij hebben. Een template die recentelijk een update heeft gekregen is meer betrouwbaar dan templates waar mogelijk niet meer naar wordt omgekeken. Heeft de auteur een bepaalde status (zoals Power Elite) en al vele themes verkocht dan is de kans groot dat de template goed en snel functioneert. Er zijn ook professionele en actuele themes te vinden bij StudioPress Themes.

Stap 2: Installeer een Cache plugin

Met een cache plugin zorg je ervoor dat er een statische variant van de WordPress pagina’s wordt opgeslagen zodat deze snel aan bezoekers kan worden getoond. Zo hoeft er dat moment geen script te worden uitgevoerd of een bestand uit de database te worden geladen. Hierdoor kun je met een cache oplossing de laadtijd verkorten. Wie op zoek is naar een gratis cache plugin kan gebruik maken van W3 Total Cache. Dit is een erg bekende WordPress plugin die reeds meer dan 1 miljoen keer is geïnstalleerd door gebruikers. Hoewel de plugin actieve ondersteuning kent is deze in april 2018 voor het laatst van een update voorzien. Een professionele cache plugin specifiek voor WordPress is WP Rocket. Meer dan 500 duizend websites maken al gebruik van WP Rocket. De prijs voor deze plugin is $39, hiervoor krijg je voor 1 website 1 jaar ondersteuning. Na deze periode blijft de plugin gewoon werken en wordt deze ook ge-update, de ondersteuning vervalt dan echter.

Stap 3: Verwijder plugins die je niet gebruikt

Wie WordPress langer gebruikt merkt vanzelf dat er steeds meer plugins geïnstalleerd zijn. Het is goed voor de website om goed na te lopen welke plugins nog wel gebruikt worden en welke niet. Door inactieve plugins te verwijderen kun je niet alleen je website opschonen, het voorkomt ook mogelijke veiligheidsproblemen aangezien oude niet ge-update plugins soms kwetsbaar zijn voor mogelijke hacks. Elke actieve plugin kost weer een stukje laadtijd, hoe minder plugins, des te sneller de website.

Stap 4: Kies voor snelle webhosting

Uiteindelijk is het de server van het hosting bedrijf dat de website zo snel mogelijk moet laden. Zonder snelle webhosting zal een website onmogelijk snel kunnen worden. Merk je dus dat je ondanks diverse optimalisaties nog steeds een langzame website hebt dan is overstappen naar een ander webhosting bedrijf de enige oplossing. In een recente test heeft Webhosters.nl onderzocht wat de snelste hosting is. Hieruit blijken flinke verschillen tussen de bedrijven en merk je dat overstappen de moeite waard kan zijn.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Gerelateerde Posts:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress
WordPress template kopen of op maat laten ontwerpen

Steeds vaker worden WordPress websites gemaakt met behulp van templates, met name Premium templates. Toch blijft bij iedere nieuw te ontwikkelen website de vraag: gaan we een template kopen of gaan we het ontwerp op maat laten maken? Geen enkele website is hetzelfde qua inhoud, doel en uiterlijk. Het is …

wordpress gehackt mail
Wordpress
WordPress site gehackt en daarna bericht van Cybersecurity bedrijf

Hoe vreemd is het dat jouw website gehackt is / een virus bevat en dat je de dag erna een helpende hand krijgt toegereikt van een Cybersecurity bedrijf? Het overkwam een klant van mij. Zij hadden gemeld dat de website niet goed werkte en dat er vreemde zaken aan de …

woocommerce opt IN bij checkout
Wordpress
Toevoegen opt-in Mailinglijst op Woocommerce checkout pagina

Het is een bekende toevoeging aan de bestelpagina op diverse webshops. Bij het invullen van jouw klantgegevens krijg je nog de optie om jezelf gelijk aan te melden voor de “mailinglijst” (of iedere andere hippe naam voor een maandelijkse, wekelijkse of zelfs dagelijkse e-mail). Helaas zit deze opt-in functie niet …

0Shares
0