Facebook page overzetten op ander account

Social media
21

Wat is er aan de hand? Stel je hebt een Facebook Fan page en je wilt niet langer de beheerder zijn maar de verantwoordelijkheid aan een ander geven? Jij bent dus de admin van een bepaalde facebook pagina, maar je wilt een ander admin laten zijn. Dit kan bijvoorbeeld wenselijk zijn wanneer:

  • je een werknemer bent van een bedrijf, je voor dit bedrijf een company page of fan page hebt gemaakt, je nu een andere baan hebt gevonden en je dus niet langer meer de pagina van je vorige werkgever wilt beheren
  • je hebt een website over een bepaald onderwerp, je hebt daarvoor ook een succesvolle fanpage gemaakt in Facebook en nu verkoop je de website
  • je hebt een Facebook fan pagina en je hebt er geen zin meer in of iemand heeft jou een onwijs goed bod gedaan voor deze facebook pagina

Hoe dan ook, je wilt een andere facebook gebruiker / profiel alle rechten over de pagina geven. Veel mensen zijn van mening dat dit niet kan. Of is het wel mogelijk?Het gerucht is /was dat Facebook een FB page verwijdert zodra de oorspronkelijke eigenaar zichzelf als administrator uitschrijft / delete. Dit was ook echt het geval. Veel mensen waren het hier niet mee eens en dienden allemaal een verzoek in bij Facebook om dit te fixen. Zie de lange lijst met verzoeken aan Facebook voor toevoegen functie “overzetten pagina naar nieuwe eigenaar“. Echter het door FB verwijderen van een pagina na verwijderen van jezelf is al een tijdje niet meer het geval. Echter een page dient wel minimaal 1 admin te hebben. Heeft een Facebook pagina met opzet / per ongeluk geen admin meer dan ben je de sigaar want dan ben je de controle over de pagina eigenlijk volledig kwijt.

Hoe zet je een facebook pagina over naar een andere gebruiker

Eerst voeg je de nieuwe eigenaar toe als beheerder van de pagina en daarna verwijder je jezelf als admin. De meest eenvoudige stappen zijn:

  1. Laat de nieuwe eigenaar de pagina eerst “liken”.
  2. Als beheerder klik je dan op “see all” onder “xxx people like this”. Je ziet dan ergens het profiel van de toekomstige nieuwe eigenaar. Achter dit profiel klik je op “Make admin”. Nu heeft de pagina een nieuwe admin erbij, dus minimaal 2 of meer.
  3. Achter jouw eigen profiel / naam klik je nu op “Remove Admin” en voila de page heeft een nieuwe eigenaar.

Bekijk eventueel ook de Engelse tutorial: how-to-add-and-transfer-admin-right-in-facebook-page van Faebook.

Er is online ook een meer omslachtige methode te vinden. Hierbij wordt eerst een nep zakelijk account (fake business account) opgezet binnen Facebook. Vervolgens maakt dit fake account een Facebook pagina aan. Je voegt jezelf (dus jouw echte facebook personal account) toe als admin. Vervolgens verwijder je het fake business account weer. Maar deze omslachtige methode is dus eigenlijk niet meer nodig.

Mag je een facebook page verkopen?

Heel kort en duidelijk: ik weet het niet zeker! Het vermoeden is dat het niet mag. Echter er is in de Facebook Voorwaarden (Statement of Rights and Responsibilities) niet duidelijk iets over te vinden (afgezien dat je eerst toestemming moet vragen, zie ook de paragraaf hieronder over eigenaar aanpassen). Wel is het duidelijk dat je geen persoonlijke profielen mag verkopen. Op zich is dit ook wel logisch, of je bent Pietje Puck of je bent het niet. En al ben je een andere Pietje Puck, dan nog heb je vermoedelijk andere vrienden, andere status updates, etc. Een pagina blijft een pagina, wie het verder ook beheert. Maar ik zou de verkoop van de pagina niet over de daken schreeuwen. En ga je adverteren, gebruik dan altijd een URL verkorter om de pagina te verbergen van Google en dergelijke.

Mag je de eigenaar aanpassen van een FB page?

Ja, maar eigenlijk wel onder één voorwaarde. In dezelfde statement van FB staat namelijk het volgende:
You will not transfer your account (including any page or application you administer) to anyone without first getting our written permission.
Je mag dus geen account, waaronder pagina’s en applicaties, naar iemand over zetten zonder een schriftelijke toestemming van Facebook aan te vragen. Gek genoeg staat er verder niet bij hoe je dit dan kunt aanvragen. Vermoedelijk worden dus diverse fanpages overgezet zonder schriftelijke toestemming. Neemt niet weg dat je een bepaald risico loopt zonder deze toestemming.

Ervaringen?

Heb je positieve of negatieve ervaringen met het overzetten van pages, apps, etc. op Facebook? Laat het hier dan even weten zodat anderen er van kunnen leren. Vermeld dan graag wel even wanneer dit speelde omdat bekend is dat voor 2010 het overzetten van accounts zover bekend altijd onmogelijk was.Hoi,
Ik heb een vraag. Ik heb ooit een facebook account aangemaakt met de naam evelinejanseneindhoven, nu wil ik dat veranderen naar eveline-jansen. Is dat nog mogelijk? Bovendien heb ik een pagina met mijn bedrijfsnaam gemaakt (evolutie-echteverandering) en deze wil ik in een los zakelijk account zetten. Heb je een tips/plan om dat aan te pakken?
Ik hoor het graag
Eveline

Ja dat kan, als je minder dan 200 likers / volgers hebt dan mag je de naam / url van jouw facebook pagina nog veranderen.

De vraag mbt “los zakelijk account” begrijp ik niet helemaal?

Hoi,

Ik had altijd een persoonlijke pagina, maar moest deze van Facebook omzetten in een pagina.. Dit ging allemaal goed, hij was gekoppeld aan mijn persoonlijke profiel.. Maar toen was ik heeel dom 🙁 ik dacht dat andere dan konden zien dat, dat mijn pagina was en dat wou ik beslist niet. ik heb mij toen als beheerder verwijderd van mijn pagina.. Nu kan ik dus niet meer op mijn pagina komen.. oh ik baaal hier zo van. Hebben jullie nog tips? of kunnen we er niks meer aan doen?

Alvast bedankt,

Hallo,

Ik Frank Terry beheer een fb-pagina van een toeristenclub: WTC De Morgentrappers Aalbeke.
IK ben echter gestopt met fietsen en zou graag deze overgeven aan iemand anders uit de club? Hoe kan ik dit doen, zodat de pagina toch blijft verder bestaan..

Frank Terry

Heel eenvoudig. Je maakt de nieuwe persoon uit de club beheerder van die facebook pagina (via instellingen en dan paginarollen). Vervolgens kan deze nieuwe beheerder jou een andere rol geven of zelfs verwijderen.

Hoe zit het met een gekoppelde creditcard? Ik wil de pagina overdragen aan iemand anders en heb haar al beheerder gemaakt maar als ik mezelf nu verwijder,is dan ook mijn creditcard ervanaf? Wil natuurlijk niet blijven betalen voor reclame activiteiten..

Hai Diana, standaard zijn de betaaldetails gekoppeld aan jouw persoonlijke facebook profiel en niet aan jouw fan page / bedrijf pagina. Dus ja, als je jezelf verwijderd als beheerder dan heeft de nieuwe beheerder geen toegang tot jouw creditcard. Je kunt echter ook andere mensen toegang geven tot jouw advertentie account. In dat geval kunnen anderen advertenties beheren van bijvoorbeeld een fanpage. Maar dat is hier niet het geval toch? Meer informatie over het toevoegen van andere beheerders aan jouw facebook advertentieaccount kun je hier vinden: https://www.facebook.com/business/help/195296697183682/

Wij hebben een Ferme gekocht, maar de eigenaar heeft een facebook op zijn persoonlijke naam en heeft daaraan een pagina over de Ferme gemaakt. Alleen deze pagina over de Ferme zou door ons overgenomen worden. Hoe moeten wij dat doen ?

Volgens mij, als ik het goed begrijp, dan heeft de eigenaar de facebook bedrijfspagina op de juiste wijze aangemaakt. Je moet een facebook page namelijk aanmaken vanuit jouw persoonlijke account. Vervolgens kan de oorspronkelijke eigenaar van de facebook pagina ook andere beheerders toevoegen (ook dit zijn weer persoonlijke accounts). De eigenaar zou nu één van jullie persoonlijke facebookprofielen als nieuwe beheerder moeten toevoegen. Vervolgens kunnen jullie de oorspronkelijke eigenaar als beheerder verwijderen.

Beste
Ik zit nu in de molen van een zogezegd onderzoek mbt mijn naam en profiel etc, hoop geneuzel dus. Ik baal ervan, ik kan niet bij mijn contacten komen, ik kan de startpagina niet volgen met alle favoriete dingen etc, wat een K-zooi !! Ik heb een prive account als bewustzijnscoach en zet geen activiteiten neer van mezelf mbt dat ik een commercieel belang erbij heb. Ik heb de Zip file voor de zekerheid meteen gedownload en wil deze overzetten op een nieuw account als ze achterlijk erom blijven doen op facebook. Ik heb ze mijn naam en alle persoonsgegevens en kopie van rijbewijs en weet ik het wat, al allemaal doorgemaild, maar mijn broek zakt er eigenlijk al een beetje van af dat het op deze manier nu moet. Als ik een nieuw account aanmaak en de zipfile wil importeren, hoe kan ik dat het beste doen?

Hi,
Ik beheer wat pagina’s maar nu wil ik één van pagina’s “mijn” pagina maken, hoe doe ik dat?
Als ik mijn huidige pagina verwijder kan ik die andere pagina niet beheren.

Goedemiddag,

Wij zijn een media bedrijf, en beheerder van de website http://www.abo-tijdschriften.com. Nou hebben wij een facebook pagina, waarvan de admin zich heeft uitgeschreven na zijn ontslag. Echter was er op het moment geen 2e admin. Nou is de pagina nog actief, maar is er als het goed is geen admin meer. Wij willen de pagina graag weer gebruiken, maar kunnen geen nieuwe admin toevoegen. Wat nu ?

m.v.g.
Axana
Abo-tijdschriften.com

Hi.
Ik ben de beheerder van een zakelijke facebookpagina. Nou wil ik de likes en volgers mee ‘verhuizen’ naar de nieuwe zakelijke facebookpagina. Is dat überhaupt mogelijk? Ik hoor het graag. Dank alvast!
Vriendelijke groet, Muriël

Dag Allemaal, ik heb een facebook pagina met daaraan een, noem het maar een sub pagina. Deze wil ik nu overdragen aan een ander. (Dus de sub pagina).
Heeft iemand voor mij de tip van Flip hiervoor?

Goedenavond, ik ga stoppen met mijn bedrijf en dus ook met Facebook. Nu heb ik 12000 volgers en is er iemand geïnteresseerd in mijn pagina. Kan ik mijn pagina verkopen? Zo Ja enig idee wat ik dan kan vragen en hoe dit in zijn werk gaat?

Je zou het ook kunnen proberen te verkopen op Sitedeals.nl. Officieel is het verkopen van een Facebook pagina niet toegestaan. Maar het gebeurt wel regelmatig. Het is ook heel eenvoudig. De koper voeg je toe als beheerder en dan verwijdert deze de vorige eigenaar de vorige beheerder. Let op: wel dus iemand pas beheerder maken nadat de transactie gecontroleerd is!

Hallo,

Soortgelijke vraag als Muriel: een bedrijf (A) neemt een ander bedrijf (B) over en wil de likes van de FB-pagina van B overdragen naar A. En natuurlijk laten weten dat het overgenomen is. Hoe doe ik dat? Bedankt alvast! Groet, Rachel

De beheerder van de Facebookpagina van onze vereniging is plotseling overleden. Er kan nu niemand meer deze pagina beheren. Is hier een oplossing voor?

Hallo ik had een vraagje waar ik niet uitkom.
In het verleden is er een persoonlijke pagina aangemaakt op facebook voor een vereniging waar ik ook beheerder van ben. Nu denken een hoop leden van die pagina dat het een persoonlijke pagina is omdat ik de naam niet veranderd krijg in die van de vereniging. Ik kan het niet veranderd krijgen omdat de naam van de persoon die die pagina heeft aangemaakt totaal niet lijkt op de naam van de vereniging. Denk dan maak ik er een groepspagina van maar dan ben je schijnbaar de inhoud kwijt en aangezien er voor 8 jaar berichten en foto’s op staan van de vereniging wil ik die niet kwijt. Is het mogelijk om de gehele inhoud plus vrienden naar een nieuw groepsaccount over te brengen ?

Hallo,

Ik heb onder mijn eigen account een fb pagina (voor een stichting) gemaakt. Kan ik deze pagina ook “stand-alone” maken?

Bvd.

ik ben gehackt via instagram en nu is mijn fb geschorst. Ik was de enigste beheerder van mijn fb pagina s
Hoe kan ik dat oplossen want fb contacteren lukt niet

21 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Betrokkenheid vergroten doelgroep met marketing via Sociale media
Social media
Hoe je de betrokkenheid van gebruikers kunt vergroten met behulp van marketing via sociale media

Vraag ​​je je af hoe je de betrokkenheid van gebruikers op de sociale media van jouw merk kunt vergroten? Duik in dit artikel voor een paar waardevolle tips voor gebruikersbetrokkenheid.

facebook paginas samenvoegen
Social media
3
Facebook pagina’s samenvoegen lukt niet

Je hebt twee Facebookpagina’s die heel veel overlap hebben. Dit kan het geval zijn voor jouw bedrijf, jouw winkel of winkelgebied, jouw expertise, etc. waarbij de Facebookpagina’s eigenlijk inhoudelijk hetzelfde zijn. Heb je dergelijke dubbele pagina’s dan biedt Facebook jou de mogelijkheid om deze samen te voegen. Op zich gaat …

Social media
Clubhouse ook voor Android gebruikers

De populaire ‘drop in audio chat’ app met de naam Clubhouse bestaat al sinds April 2020. Begin 2021 kwam de app in Nederland lekker op gang. Maar je kon de app pas gaan gebruiken wanneer je een uitnodiging had gekregen (invite only). Daarnaast was de app alleen geschikt voor iPhone …

Shares