Facebook zakelijk account veranderen naar persoonlijk profiel

Een van de meest gelezen artikelen op ErnoHannink.nl gaat over hoe je een ‘persoonlijk profiel’ omzet naar een zakelijke pagina.

Als je op dit moment deze migratie doet dan krijg je een pagina met de naam van je profiel en je ‘vrienden’ worden fans van de pagina. Het profiel wordt daarnaast omgezet naar een zogenaamd zakelijk profiel, dit is de beheerder van de pagina. Als je een pagina maakt zonder dat je een persoonlijk profiel hebt, wordt er ook een zakelijk account gemaakt.

facebook business banner john hall associates 5162888598 580 Facebook zakelijk account veranderen naar persoonlijk profiel

Met een Facebook zakelijk account kun je pagina’s beheren en advertenties voor je pagina maken en beheren. Verder zo’n zakelijk profiel nog al wat beperkingen.


Zo kun je bijvoorbeeld met een Facebook zakelijk account:

  • geen vrienden toevoegen aan je profiel.
  • geen groep aanmaken.
  • niet deelnemen aan groepen.
  • niet zoeken in Facebook – je mist de zoekbalk

Hoe weet ik of ik een Facebook zakelijk account heb?

Je kunt een zakelijk account het eenvoudigste herkennen aan het ontbreken van het zoekveld bovenin de blauwe balk.
zakelijk account zoekfunctie ontbreekt Facebook zakelijk account veranderen naar persoonlijk profiel

Je hebt een zakelijk account

Je komt tot de conclusie “Ai, ik heb een zakelijk account en ik wil wel meer met Facebook.” Hoe maak je dan van dat zakelijke account een persoonlijk profiel waarmee je wel alles kunt op Facebook?

Je kunt dit niet zelf. Je moet hiervoor een aanvraag doen bij Facebook.
Hiervoor ga je naar https://www.facebook.com/help/contact/?id=366956053339943

zakelijk profiel naar persoonlijk profiel Facebook zakelijk account veranderen naar persoonlijk profiel

Persoonlijk profiel voor contact met klanten

Als je de migratie aanvraagt wordt je gevraagd waarom je wilt migreren. Kies je optie 1. ‘Promotie van mijn bedrijf’ of optie 2. ‘Contact met mijn klanten of fans’ dan krijg je de volgende melding

“Volgens de Gebruiksvoorwaarden van Facebook moeten persoonlijke accounts uitsluitend individuele personen vertegenwoordigen. Het is in strijd met deze richtlijnen om een persoonlijk account te gebruiken om iets of iemand anders te vertegenwoordigen dan jezelf (bijv.: merken, bedrijven, huisdieren, ideeën, enzovoort).

We hebben bepaald dat je persoonlijke account terecht is gemigreerd naar een pagina. Meer informatie over het verschil tussen persoonlijke accounts en pagina’s.”

zakelijk profiel naar persoonlijk profiel2 Facebook zakelijk account veranderen naar persoonlijk profiel

Deze twee opties zijn de reden waarom je een niet echt persoonlijk profiel had en het dus is omgezet naar een zakelijk account. Voor deze zakelijke interactie zijn pagina’s bedoelt. De interactie vanuit je persoonlijke profiel is bedoeld voor persoonlijk contact met vrienden en familie.

Soms worden klanten ook persoonlijke vrienden, dan kun je er dus vanuit je persoonlijke profiel contact mee hebben.

Facebook zakelijk account migreren naar persoonlijk profiel

Zoals gezegd is je persoonlijke profiel voor contact met vrienden en familie. Je kiest dus voor optie 3. ‘Persoonlijk contact met vrienden en familie’ als je het Facebook zakelijke account wilt migreren na een persoonlijk account.
zakelijk profiel naar persoonlijk profiel3 Facebook zakelijk account veranderen naar persoonlijk profiel

“Onthoud altijd dit: persoonlijke accounts zijn alleen bedoeld voor individuele personen. Je persoonlijke account moet jou in eigen persoon vertegenwoordigen en je echte naam en geboortedatum bevatten. Als je je persoonlijke account voor zakelijke doeleinden wilt gebruiken, lees dan meer over het beheren van je pagina.”

zakelijk profiel naar persoonlijk profiel4 530x700 Facebook zakelijk account veranderen naar persoonlijk profiel

Vul je voornaam en achternaam in zonder toevoegingen. Dus geen bedrijfsnaam bij tweede naam bijvoorbeeld.

In het veld ‘Aanvullende opmerkingen’, zou ik iets vermelden over hoe je een zakelijk account hebt gekregen. Dit komt waarschijnlijk omdat je een verkeerd persoonlijk profiel hebt omgezet naar een pagina of omdat je een pagina bent gestart zonder persoonlijk profiel.

Let op: “Ik bevestig dat ik begrijp dat wanneer ik mijn zakelijke account converteer in een persoonlijk account, dit een permanente conversie is die niet ongedaan kan worden gemaakt. Ik begrijp ook dat ik kan worden gevraagd een kopie van mijn id-bewijs af te geven tijdens dit proces.”

En nu wachten tot Facebook je profiel omzet of nog bij je terugkomt met het verzoek van een kopie van je ID bewijs.

Tijdlijn en oude profiel terug

Dit kan niet. Ben je eenmaal overgeschakeld naar de tijdlijn opmaak, dan kun je niet terug naar je oude profiel. Uiteindelijk gaat iedereen over naar tijdlijn, automatisch

“We bieden geen functionaliteitsondersteuning voor de tijdlijn, het nieuwe profiel, maar in ons Helpcentrum zijn diverse informatiebronnen te vinden:

Meer informatie over tijdlijn
…”

Heb jij succesvol je profiel omgezet?

Ik ben benieuwd, heb jij succesvol je zakelijk account omgezet naar een persoonlijk profiel? Laat dan hieronder horen hoe eenvoudig/lastig dit was en hoe lang het duurde.

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Gerelateerde Posts:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram reacties verbergen
Social media
Reacties instagram verbergen

Je hebt het vast al meegemaakt dat onder jouw leuke post een aantal mensen zeer vervelende reacties plaatsen. Dit wil je eigenlijk niet en je wilt weten hoe je reacties op instagram kunt verbergen? Instagram biedt gelukkig een mogelijkheid om een filter in te stellen zodat je nare reacties / …

Social media
Werken met influencers – Hoe begin ik?

Veel mensen vragen zich af hoe je begint met influencer marketing. Ik versta onder de term “influencer marketing” de promotie van producten / diensten of creëren van brand awareness via echte personen die op internet (YouTube, instagram, Pinterest, Twitter, Facebook, etc.) een specifieke groep volgers hebben of een groot bereik …

Social media
5
Hoe kun je een facebook groep overnemen?

Ik zie dat veel mensen zich afvragen: “Hoe kan ik een Facebook groep overnemen waar geen beheer is?”. Of; “Een groep zit zonder beheerder kan ik deze over nemen?”. Het is erg storend wanneer je een Facebook Group ziet over een onderwerp waar jij zelf ook heel actief mee bent. …

0Shares
0