Facebook zakelijk account veranderen naar persoonlijk profiel

facebook business banner john hall associates 5162888598 580 Facebook zakelijk account veranderen naar persoonlijk profiel
Social media
1

Een van de meest gelezen artikelen op ErnoHannink.nl gaat over hoe je een ‘persoonlijk profiel’ omzet naar een zakelijke pagina.

UPDATE! Let op, onderstaande is niet meer relevant in sinds 2020. Sinds 2014 heb je in Facebook een zogenaamde Business Manager tot jouw beschikking. Dit is een tool om jouw professionele accounts te managen. Met deze tool kun je pagina’s, advertentieaccounts en beheerdersrollen instellen. Je kunt een Facebook-bedrijfsaccount aanmaken via https://business.facebook.com/. Ook kun je een Facebook-bedrijfsaccount aanmaken. Maar je kunt dit alleen indien je ook beschikt over een persoonlijk Facebook account. Zodoende is onderstaande informatie op een aantal aspecten overbodig geworden!

——————–

Als je op dit moment deze migratie doet dan krijg je een pagina met de naam van je profiel en je ‘vrienden’ worden fans van de pagina. Het profiel wordt daarnaast omgezet naar een zogenaamd zakelijk profiel, dit is de beheerder van de pagina. Als je een pagina maakt zonder dat je een persoonlijk profiel hebt, wordt er ook een zakelijk account gemaakt.

facebook business banner john hall associates 5162888598 580 Facebook zakelijk account veranderen naar persoonlijk profiel

Met een Facebook zakelijk account kun je pagina’s beheren en advertenties voor je pagina maken en beheren. Verder zo’n zakelijk profiel nog al wat beperkingen.


Zo kun je bijvoorbeeld met een Facebook zakelijk account:

  • geen vrienden toevoegen aan je profiel.
  • geen groep aanmaken.
  • niet deelnemen aan groepen.
  • niet zoeken in Facebook – je mist de zoekbalk

Hoe weet ik of ik een Facebook zakelijk account heb?

Je kunt een zakelijk account het eenvoudigste herkennen aan het ontbreken van het zoekveld bovenin de blauwe balk.
zakelijk account zoekfunctie ontbreekt Facebook zakelijk account veranderen naar persoonlijk profiel

Je hebt een zakelijk account

 

Je komt tot de conclusie “Ai, ik heb een zakelijk account en ik wil wel meer met Facebook.” Hoe maak je dan van dat zakelijke account een persoonlijk profiel waarmee je wel alles kunt op Facebook?

Je kunt dit niet zelf. Je moet hiervoor een aanvraag doen bij Facebook.

zakelijk profiel naar persoonlijk profiel Facebook zakelijk account veranderen naar persoonlijk profiel

Persoonlijk profiel voor contact met klanten

Als je de migratie aanvraagt wordt je gevraagd waarom je wilt migreren. Kies je optie 1. ‘Promotie van mijn bedrijf’ of optie 2. ‘Contact met mijn klanten of fans’ dan krijg je de volgende melding

“Volgens de Gebruiksvoorwaarden van Facebook moeten persoonlijke accounts uitsluitend individuele personen vertegenwoordigen. Het is in strijd met deze richtlijnen om een persoonlijk account te gebruiken om iets of iemand anders te vertegenwoordigen dan jezelf (bijv.: merken, bedrijven, huisdieren, ideeën, enzovoort).

We hebben bepaald dat je persoonlijke account terecht is gemigreerd naar een pagina. Meer informatie over het verschil tussen persoonlijke accounts en pagina’s.”

zakelijk profiel naar persoonlijk profiel2 Facebook zakelijk account veranderen naar persoonlijk profiel

Deze twee opties zijn de reden waarom je een niet echt persoonlijk profiel had en het dus is omgezet naar een zakelijk account. Voor deze zakelijke interactie zijn pagina’s bedoelt. De interactie vanuit je persoonlijke profiel is bedoeld voor persoonlijk contact met vrienden en familie.

Soms worden klanten ook persoonlijke vrienden, dan kun je er dus vanuit je persoonlijke profiel contact mee hebben.

Facebook zakelijk account migreren naar persoonlijk profiel

Zoals gezegd is je persoonlijke profiel voor contact met vrienden en familie. Je kiest dus voor optie 3. ‘Persoonlijk contact met vrienden en familie’ als je het Facebook zakelijke account wilt migreren na een persoonlijk account.
zakelijk profiel naar persoonlijk profiel3 Facebook zakelijk account veranderen naar persoonlijk profiel

“Onthoud altijd dit: persoonlijke accounts zijn alleen bedoeld voor individuele personen. Je persoonlijke account moet jou in eigen persoon vertegenwoordigen en je echte naam en geboortedatum bevatten. Als je je persoonlijke account voor zakelijke doeleinden wilt gebruiken, lees dan meer over het beheren van je pagina.”

zakelijk profiel naar persoonlijk profiel4 530x700 Facebook zakelijk account veranderen naar persoonlijk profiel

Vul je voornaam en achternaam in zonder toevoegingen. Dus geen bedrijfsnaam bij tweede naam bijvoorbeeld.

In het veld ‘Aanvullende opmerkingen’, zou ik iets vermelden over hoe je een zakelijk account hebt gekregen. Dit komt waarschijnlijk omdat je een verkeerd persoonlijk profiel hebt omgezet naar een pagina of omdat je een pagina bent gestart zonder persoonlijk profiel.

Let op: “Ik bevestig dat ik begrijp dat wanneer ik mijn zakelijke account converteer in een persoonlijk account, dit een permanente conversie is die niet ongedaan kan worden gemaakt. Ik begrijp ook dat ik kan worden gevraagd een kopie van mijn id-bewijs af te geven tijdens dit proces.”

En nu wachten tot Facebook je profiel omzet of nog bij je terugkomt met het verzoek van een kopie van je ID bewijs.

Tijdlijn en oude profiel terug

Dit kan niet. Ben je eenmaal overgeschakeld naar de tijdlijn opmaak, dan kun je niet terug naar je oude profiel. Uiteindelijk gaat iedereen over naar tijdlijn, automatisch

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Betrokkenheid vergroten doelgroep met marketing via Sociale media
Social media
Hoe je de betrokkenheid van gebruikers kunt vergroten met behulp van marketing via sociale media

Vraag ​​je je af hoe je de betrokkenheid van gebruikers op de sociale media van jouw merk kunt vergroten? Duik in dit artikel voor een paar waardevolle tips voor gebruikersbetrokkenheid.

facebook paginas samenvoegen
Social media
3
Facebook pagina’s samenvoegen lukt niet

Je hebt twee Facebookpagina’s die heel veel overlap hebben. Dit kan het geval zijn voor jouw bedrijf, jouw winkel of winkelgebied, jouw expertise, etc. waarbij de Facebookpagina’s eigenlijk inhoudelijk hetzelfde zijn. Heb je dergelijke dubbele pagina’s dan biedt Facebook jou de mogelijkheid om deze samen te voegen. Op zich gaat …

Social media
Clubhouse ook voor Android gebruikers

De populaire ‘drop in audio chat’ app met de naam Clubhouse bestaat al sinds April 2020. Begin 2021 kwam de app in Nederland lekker op gang. Maar je kon de app pas gaan gebruiken wanneer je een uitnodiging had gekregen (invite only). Daarnaast was de app alleen geschikt voor iPhone …

Shares