Hoe kun je een facebook groep overnemen?

Social media
10

Facebook GroupsIk zie dat veel mensen zich afvragen: “Hoe kan ik een Facebook groep overnemen waar geen beheer is?”. Of; “Een groep zit zonder beheerder kan ik deze over nemen?”. Het is erg storend wanneer je een Facebook Group ziet over een onderwerp waar jij zelf ook heel actief mee bent. Je ziet dat de Facebook Groep ook een leuk aantal volgers heeft. Echter er lijkt niet veel activiteit meer te zijn. De beheerder doet, zo is te zien, ook niet veel moeite meer om de groep actief te houden. En dit terwijl jij juist met vol enthousiasme er tegenaan zou willen gaan. Wat kun je doen om beheerder te worden van deze leuke Facebook pagina zodat je er weer een succes van kunt maken? Hieronder een aantal suggesties voor stappen die je kunt ondernemen. Maar let op, de kans op succes is erg klein helaas!

Lid worden

De eerste stap is sowieso dat je jezelf lid moet maken van de Facebook groep waar je uiteindelijk beheerder van wil worden. Dit is natuurlijk heel eenvoudig, je klikt gewoon op “Vind ik leuk”. Je bent nu lid van de group en dus ook een volger.

Jezelf beheerder maken

Wanneer een groep echt helemaal geen beheerder meer heeft dan biedt Facebook de optie “zelf beheerder worden” (‘make me admin’). Op deze manier kun je jezelf beheerder maken van een group zonder baas. Door op de drie puntjes te klikken (dit knopje staat naast “vind ik leuk”, “volgen” en “delen”) komt een submenu in beeld en hier staat vervolgens de knop om jezelf beheerder te maken. Het is echter een zeer zeldzame situatie dat een Facebook Groep helemaal geen beheerder heeft. Maar wanneer je deze hebt gevonden en het lijkt je leuk om hier weer leven in te blazen, benoem jezelf dan tot de nieuwe kapitein.

De beheerder maakt jou ook een beheerder

Deze oplossing werkt uitstekend maar dan moet de beheerder nog wel actief zijn. De facebook group heeft wel een beheerder maar deze persoon kan misschien wel wat hulp gebruiken of wil er zelf vanaf. Deze persoon kan jou dan de status “beheerder” geven en daarna ben je mede-beheerder van de Facebook group. De stappen zijn als volgt:

  1. De beheerder gaat naar zijn / haar groep en klikt op Leden.
  2. Beheerder klikt dan op de puntjes . . . naast de persoon die hij/zij beheerder of moderator wilt maken.
  3. Selecteert dan de optie “Beheerder maken” of “Moderator maken”.
  4. Let wel op dat de persoon die ook beheerder is geworden vervolgens leden en andere beheerders kan verwijderen, de beschrijving van de groep kan veranderen en ook zelf weer nieuwe beheerders kan toevoegen.

Ken je de beheerder? Dan kun je het vriendelijk vragen. Weet je niet wie de beheerder is? Dan kun je op de knop “Leden” klikken en dan zie je (als het goed is) de beheerders bovenaan staan. Vervolgens kun je die benaderen via een Private Message en vragen of je beheerder mag worden.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Gerelateerde Posts:

Hoe lang moet je beheerder zijn in een groep eer je een andere beheerder kan verwijderen ?

Mvg
Layla

Nee sorry, dat kan niet. Dat zou ook ongewenste situaties opleveren. Wanneer jij een redacteur inhuurt dan zou deze de pagina kunnen overnemen door de beheerder te verwijderen of een minder hoge functie te geven. Daarom is het verstandig om altijd minimaal 2 beheerders te hebben op een facebook pagina (die echter wel elkaar kunnen verwijderen). Probeer de “ex”beheerder te benaderen met het verzoek om van de redacteur een beheerder te maken.

Hallo,
Wat kan ik doen als er van een groep maar 1 beheerder is en deze is overleden.
Zou graag beheerder worden van een bepaalde groep met belangrijke items.

Mvg
Margareth

Ai, dat is vervelend. Als er verder geen beheerders waren dan is de enige optie: contact opnemen met Facebook zelf.

Ik heb onlangs een facebookgroep ( over zwerfafval ) overgenomen waarvan de beheerder met de noorderzon blijkt te zijn vertrokken.
Vraag: hoe kan ik deze groep omvormen van “PRIVE” naar “OPENBAAR” ?

Ik heb een eigen FB pagina, en ik wil iemand anders benoemen tot (mede-)beheerder, maar dit lukt me niet. Ik zie nergens de lijst met leden, waar ik vervolgens iemand uit kan aanklikken om beheerders status toe te kennen. Ik heb alleen de lijst met vrienden. Ik zie ook nergens dat ik beheerder ben van mijn eigen FB pagina….

Wat zie ik over het hoofd?
Groetjes,
Erik Philippius

Hallo Erik. Je gaat naar Facebook.com/pages/?category=your_pages en dan zie je (als het goed is) de pagina’s die jij in beheer hebt. Klopt dat? Klik vervolgens op de desbetreffende pagina naam. Of ga gelijk naar de juiste pagina via “https://www.facebook.com/naamvanpagina”. Dan zie je in het linker menu een optie “Paginarollen”. En hier kun je jezelf zien en andere beheerders / redacteuren / adverteerders / moderatoren / etc. toevoegen of verwijderen.

Hoi, ik heb per ongeluk mijzelf verwijderd uit mijn facebookgroep waar ik enkel beheerder was . Door een vals account te proberen verwijderen . Geen idee hoe dit gebeurd is . Nu ben ik wel terug lid van deze groep. Maar ik wil terug beheerder worden hoe lukt dit . Ik heb al overal gezocht maar helaas .

Hallo “AnnrliAnnelies es”. Volgens Facebook richtlijnen zou het onmogelijk moeten zijn om jezelf als beheerder te verwijderen van een Facebookgroep. Weet je zeker dat er niet nog een andere beheerder is? Zo ja, dan kan deze jou weer toevoegen. Heeft de groep nu helemaal geen beheerder dan kun je die plek claimen. Op deze facebook hulp pagina staan de stappen: https://www.facebook.com/help/…./. Lukt dat ook niet dan kun je nog proberen een melding te maken van onjuist gebruik en zodoende toegang terug krijgen: https://www.facebook.com/hacked?refid=69.

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram reacties verbergen
Social media
2
Reacties instagram verbergen

Je hebt het vast al meegemaakt dat onder jouw leuke post een aantal mensen zeer vervelende reacties plaatsen. Dit wil je eigenlijk niet en je wilt weten hoe je reacties op instagram kunt verbergen? Instagram biedt gelukkig een mogelijkheid om een filter in te stellen zodat je nare reacties / …

Social media
Werken met influencers – Hoe begin ik?

Veel mensen vragen zich af hoe je begint met influencer marketing. Ik versta onder de term “influencer marketing” de promotie van producten / diensten of creëren van brand awareness via echte personen die op internet (YouTube, instagram, Pinterest, Twitter, Facebook, etc.) een specifieke groep volgers hebben of een groot bereik …

Social media
24
Instagram volgen actie geblokkeerd

Je gebruikt al een tijdje en opeens krijg je een melding zodra je iemand wilt volgen. Het lijkt er op dat op Instagram de volgen actie geblokkeerd is. Soms kunnen gebruikers nog wel foto’s toevoegen maar mogen ze geen nieuwe mensen meer volgen. In een enkel geval mag je ook …

0Shares
0