Hoe kun je een facebook groep overnemen?

Social media
29

Facebook GroupsIk zie dat veel mensen zich afvragen: “Hoe kan ik een Facebook groep overnemen waar geen beheer is?”. Of; “Een groep zit zonder beheerder kan ik deze over nemen?”. Het is erg storend wanneer je een Facebook Group ziet over een onderwerp waar jij zelf ook heel actief mee bent. Je ziet dat de Facebook Groep ook een leuk aantal volgers heeft. Echter er lijkt niet veel activiteit meer te zijn. De beheerder doet, zo is te zien, ook niet veel moeite meer om de groep actief te houden. En dit terwijl jij juist met vol enthousiasme er tegenaan zou willen gaan. Wat kun je doen om beheerder te worden van deze leuke Facebook pagina zodat je er weer een succes van kunt maken? Hieronder een aantal suggesties voor stappen die je kunt ondernemen. Maar let op, de kans op succes is erg klein helaas!

Lid worden

De eerste stap is sowieso dat je jezelf lid moet maken van de Facebook groep waar je uiteindelijk beheerder van wil worden. Dit is natuurlijk heel eenvoudig, je klikt gewoon op “Vind ik leuk”. Je bent nu lid van de group en dus ook een volger.

Jezelf beheerder maken

Wanneer een groep echt helemaal geen beheerder meer heeft dan biedt Facebook de optie “zelf beheerder worden” (‘make me admin’). Op deze manier kun je jezelf beheerder maken van een group zonder baas. Door op de drie puntjes te klikken (dit knopje staat naast “vind ik leuk”, “volgen” en “delen”) komt een submenu in beeld en hier staat vervolgens de knop om jezelf beheerder te maken. Het is echter een zeer zeldzame situatie dat een Facebook Groep helemaal geen beheerder heeft. Maar wanneer je deze hebt gevonden en het lijkt je leuk om hier weer leven in te blazen, benoem jezelf dan tot de nieuwe kapitein.

De beheerder maakt jou ook een beheerder

Deze oplossing werkt uitstekend maar dan moet de beheerder nog wel actief zijn. De facebook group heeft wel een beheerder maar deze persoon kan misschien wel wat hulp gebruiken of wil er zelf vanaf. Deze persoon kan jou dan de status “beheerder” geven en daarna ben je mede-beheerder van de Facebook group. De stappen zijn als volgt:

  1. De beheerder gaat naar zijn / haar groep en klikt op Leden.
  2. Beheerder klikt dan op de puntjes . . . naast de persoon die hij/zij beheerder of moderator wilt maken.
  3. Selecteert dan de optie “Beheerder maken” of “Moderator maken”.
  4. Let wel op dat de persoon die ook beheerder is geworden vervolgens leden en andere beheerders kan verwijderen, de beschrijving van de groep kan veranderen en ook zelf weer nieuwe beheerders kan toevoegen.

Ken je de beheerder? Dan kun je het vriendelijk vragen. Weet je niet wie de beheerder is? Dan kun je op de knop “Leden” klikken en dan zie je (als het goed is) de beheerders bovenaan staan. Vervolgens kun je die benaderen via een Private Message en vragen of je beheerder mag worden.

 

Hoe lang moet je beheerder zijn in een groep eer je een andere beheerder kan verwijderen ?

Mvg
Layla

Nee sorry, dat kan niet. Dat zou ook ongewenste situaties opleveren. Wanneer jij een redacteur inhuurt dan zou deze de pagina kunnen overnemen door de beheerder te verwijderen of een minder hoge functie te geven. Daarom is het verstandig om altijd minimaal 2 beheerders te hebben op een facebook pagina (die echter wel elkaar kunnen verwijderen). Probeer de “ex”beheerder te benaderen met het verzoek om van de redacteur een beheerder te maken.

Hallo,
Wat kan ik doen als er van een groep maar 1 beheerder is en deze is overleden.
Zou graag beheerder worden van een bepaalde groep met belangrijke items.

Mvg
Margareth

Ai, dat is vervelend. Als er verder geen beheerders waren dan is de enige optie: contact opnemen met Facebook zelf.

Ik heb onlangs een facebookgroep ( over zwerfafval ) overgenomen waarvan de beheerder met de noorderzon blijkt te zijn vertrokken.
Vraag: hoe kan ik deze groep omvormen van “PRIVE” naar “OPENBAAR” ?

Ik heb een eigen FB pagina, en ik wil iemand anders benoemen tot (mede-)beheerder, maar dit lukt me niet. Ik zie nergens de lijst met leden, waar ik vervolgens iemand uit kan aanklikken om beheerders status toe te kennen. Ik heb alleen de lijst met vrienden. Ik zie ook nergens dat ik beheerder ben van mijn eigen FB pagina….

Wat zie ik over het hoofd?
Groetjes,
Erik Philippius

Hallo Erik. Je gaat naar Facebook.com/pages/?category=your_pages en dan zie je (als het goed is) de pagina’s die jij in beheer hebt. Klopt dat? Klik vervolgens op de desbetreffende pagina naam. Of ga gelijk naar de juiste pagina via “https://www.facebook.com/naamvanpagina”. Dan zie je in het linker menu een optie “Paginarollen”. En hier kun je jezelf zien en andere beheerders / redacteuren / adverteerders / moderatoren / etc. toevoegen of verwijderen.

Hoi, ik heb per ongeluk mijzelf verwijderd uit mijn facebookgroep waar ik enkel beheerder was . Door een vals account te proberen verwijderen . Geen idee hoe dit gebeurd is . Nu ben ik wel terug lid van deze groep. Maar ik wil terug beheerder worden hoe lukt dit . Ik heb al overal gezocht maar helaas .

Hallo “AnnrliAnnelies es”. Volgens Facebook richtlijnen zou het onmogelijk moeten zijn om jezelf als beheerder te verwijderen van een Facebookgroep. Weet je zeker dat er niet nog een andere beheerder is? Zo ja, dan kan deze jou weer toevoegen. Heeft de groep nu helemaal geen beheerder dan kun je die plek claimen. Op deze facebook hulp pagina staan de stappen: https://www.facebook.com/help/…./. Lukt dat ook niet dan kun je nog proberen een melding te maken van onjuist gebruik en zodoende toegang terug krijgen: https://www.facebook.com/hacked?refid=69.

Ik ben lid van een pagina, waarvan de beheerder zichzelf jaren geleden verwijderd heeft en inmiddels ook overleden is. De pagina is dus stuurloos geworden. Het ging ooit over het Den Haag van vroeger, maar inmiddels is het een pagina vol met racisme en haat, over en weer. En dat alles onder de naam die naar Den Haag verwijst. De vlag dekt de lading dus niet meer. Ik wil of beheerder worden, of de naam van de groep gewijzigd hebben, dan wel de pagina laten verwijderen. Officieel staat FB immers geen pagina’s zonder beheer meer toe. Hoe kan ik dit bij FB aankaarten?

Het blijft een lastige kwestie. Zie ook antwoorden hieronder op soortgelijke vragen met mogelijke oplossingen voor jouw situatie. Sommige methoden werken voor bepaalde gebruikers terwijl deze voor andere gebruikers geen enkel effect hebben. Facebook geeft wisselende reacties van negeren van jouw verzoeken, antwoorden maar niet kunnen helpen, jou waarschuwen of het inderdaad oplossen. Ik ben niet verbonden aan Facebook en kan hierin dus ook niets betekenen. Je zou kunnen aangeven dat je schending van auteursrecht of andere schending hebt opgemerkt. Dat kan via deze pagina: https://www.facebook.com/help/contact/634636770043106. Je kunt claimen dat de pagina gehackt is, dit is niet zonder risico wanneer dit een valse melding is. Helaas kun je geen direct contact krijgen met Facebook zelf.

Probleem: ik ben oprichter ‘eigenaar’ van een Facebookgroep met totaal drie beheerders. Nu wil ik niet alleen geen beheerder meer zijn, ik wil graag de pagina als eigenaar helemaal overdragen. Is dit mogelijk en zo ja, hoe?

hoi,
ik wil een coup plegen. Ik ben nu moderator van een facebookgroep, maar word waarschijnlijk deze week beheerder.
De huidige beheerder van de groep hou zich namelijk niet aan de regels en afspraken. Dit schaadt de groep.
De situatie is als volgt A en B hebben de groep samen opgericht, maar B heeft besloten om de beheersfunctie tijdelijk te staken ivm prive redenen. B heeft de groep aangemaakt, maar is dus nu geen beheerder meer. A is alleen beheerder en ik ben moderator. Nu is het de vraag of ik als ik beheerder wordt A van de beheerdersfunctie af kan halen. En/of B dat eventueel zou kunnen als ik B beheerder maak. Heeft iemand een idee?

ff een vraagje, ik ben beheerder van een weggeefhoek en kan sinds gisteren totaal niet meer reageren op berichten. hoe kan ik dit oplossen.

Kan diverse redenen hebben. Wat je kunt proberen: uitloggen en opnieuw inloggen. Of een andere browser proberen. Of jouw cache en cookies even verwijderen / opschonen. Of via de manager naar jouw pagina gaan en dan proberen. Controleer anders ook even of het wel lukt op een ander apparaat (telefoon, tablet, laptop, etc.).

Ik heb op Facebook een eigen groep gemaakt. Ik ben beheerder hiervan.
Nu wil het geval dat ik deze groep, 650 leden, wil opzeggen. Het is ednbpagina van mijn boxer.
Maar waar ik ook lees het lukt mij niet.
Ik moet toch gewoon mijn eigen gemaakte pagina kunnen verwijderen.

Hier staat de uitleg van Facebook. Het slechte nieuws: het is heel veel werk…. je moet ieder lid verwijderen. Je kunt de Facebook Group ook archiveren. Uitleg:

Hoe kan een beheerder de oprichter (beheerder) verwijderen van een facebookgroep?

En kun je 2 facebookgroepen bij elkaar voegen qua leden?

Vorige week bleek mijn fb account gehackt. Helaas had die hacker ook toegang tot mijn webmail. Dat kon gelukkig snel opgelost worden door de provider.
Maar ik had daardoor geen toegang meer tot een groep waar ik (stom eigenlijk) de enige beheerder van was. Heb intussen nieuw account aangemaakt via een ander mailadres. Probeerde oude account terug te krijgen (bleek intussen verwijderd ?? te zijn) Maar FB stelt nu, dat er geen account was/is met dat mailadres. Een ander lid probeerde het beheer van die groep over te nemen met make me admin. Maar die ziet die keuze niet.
Is daar nog iets aan te doen ???

Ik ben beheerder van een groep, moet regelmatig mededelingen plaatsen. Zie dan altijd mijn naam staan boven het bericht en de mededeling “beheerder”. Vind dat erg storend voor het bericht
Kan dat zonder deze 2 gegevens? En hoe?

Mijn account is gehackt en nu onder’beoordeling, nergens meer zichtbaar. Mijn groepen en pagina’s echter nog wel. Nu maakte ik alvast een nieuw account aan en wil weer beheerder worden van mijn eigen groepen/pagina’s. Ik zie bij de 3 puntjes geen optie om beheerder te worden. Is dat intussen veranderd?

De beheerder van FB-groep waarvan ik lid ben is een tijdje geleden overleden. Sindsdien wordt de groep overstelpt met spam en zijn veel volgers gewoon neppagina’s. Ik zou graag mezelf (eventueel tijdelijk) beheerder willen maken en die groep eens goed uitmesten…
Hoe pak ik dat aan?

Hallo mijn FB account is een tijd geleden gehackt waaraan een groep was gekoppeld. De groep bestaat nog steeds maar nu ben ik door de hack geen beheerder meer van de groep. Mijn gehackte account is verdwenen. Inmiddels heb ik een nieuw account gemaakt op FB ( met twee staps beveiliging ) De groep heb ik gevonden en mij als lid aangemeld. De andere leden zijn ook weer zichtbaar. Hoe kan ik nu weer beheerder worden van de groep ? Dank u …

Beste ik zit in een groep. waar wij 4 beheerder ebben maar die zijn helemaal niet actief
er komen sinds kort echt spam berichten die totaal niets met de groep te maken hebben dit is super vervelend. melden naar beheer heeft geen nut. hoe kan je een groep overnemen ook al zijn er beheerders?

Mogelijk heeft iemand een goede tip, daarom staan de reacties nog open. Maar dit artikel is inmiddels wat verouderd. Situatie is bij Facebook veranderd sindsdien.

Mijn eigen account is door fb uitgeschakeld zonder opgave waarom of dat ik beroep
Kan doen. Ik was beheerder op
Me eigen groepen maar kan hier nu dus ook niet meer bij. Ik heb jou opties geprobeerd. Maar bij de 3 puntjes staat bij mij geen optie maak me beheerder.
En Facebook reageerd natuurlijk nergens op

29 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Betrokkenheid vergroten doelgroep met marketing via Sociale media
Social media
Hoe je de betrokkenheid van gebruikers kunt vergroten met behulp van marketing via sociale media

Vraag ​​je je af hoe je de betrokkenheid van gebruikers op de sociale media van jouw merk kunt vergroten? Duik in dit artikel voor een paar waardevolle tips voor gebruikersbetrokkenheid.

facebook paginas samenvoegen
Social media
3
Facebook pagina’s samenvoegen lukt niet

Je hebt twee Facebookpagina’s die heel veel overlap hebben. Dit kan het geval zijn voor jouw bedrijf, jouw winkel of winkelgebied, jouw expertise, etc. waarbij de Facebookpagina’s eigenlijk inhoudelijk hetzelfde zijn. Heb je dergelijke dubbele pagina’s dan biedt Facebook jou de mogelijkheid om deze samen te voegen. Op zich gaat …

Social media
Clubhouse ook voor Android gebruikers

De populaire ‘drop in audio chat’ app met de naam Clubhouse bestaat al sinds April 2020. Begin 2021 kwam de app in Nederland lekker op gang. Maar je kon de app pas gaan gebruiken wanneer je een uitnodiging had gekregen (invite only). Daarnaast was de app alleen geschikt voor iPhone …

Shares