Hoe verwijder ik mijn account in Facebook

Stel je hebt een Facebook account voor jezelf en ook nog een voor je bedrijf. En vervolgens heb je per ongeluk nog een Facebook account aangemaakt. Of je had een Facebook profiel voor je bedrijf en hebt er nu ook een voor jou persoonlijk gemaakt. Hoe dan ook, je wilt nu weer een Facebook account verwijderen.

Of misschien heb je het artikel Account voor je bedrijf of prive op Facebook maken? gelezen en heb je besloten, vanwege dit artikel, dat je alles binnen Facebook dan toch liever op een andere manier wilt opzetten. En dus wil je eerdere accounts weer opheffen. De vraag is dan, hoe doe je dat? Lees hieronder de stappen voor het verwijderen van één of meerdere facebook accounts.

Je gaat naar accountinstellingen, rechts bovenaan de pagina.
facebook account verwijderen1 500x234 Hoe verwijder ik mijn account in Facebook

Dan kies je Account deactiveren
facebook account verwijderen2 500x435 Hoe verwijder ik mijn account in Facebook

Dan moet je aangeven waarom je dit Facebook account wilt opzeggen. Je kunt bijvoorbeeld zeggen ‘Ik heb nog een Facebookaccount’
En geef gelijk op dat je geen mail meer wilt ontvangen, anders krjig je nog allerlei herinneringen en oproepen om je aan te melden.
facebook account verwijderen3 500x433 Hoe verwijder ik mijn account in Facebook

Vul je wachtwoord in, dit om te voorkomen dat anderen eenvoudig jouw Facebook account kunnen afsluiten:
facebook account verwijderen4 500x448 Hoe verwijder ik mijn account in Facebook

Nu nog een keer de CAPTCHA code invullen, dit om te voorkomen dat robots dit werk kunnen doen:
facebook account verwijderen5 500x274 Hoe verwijder ik mijn account in Facebook

En het is gelukt, je account is gedeactiveerd:
facebook account verwijderen6 500x61 Hoe verwijder ik mijn account in Facebook

Je ontvangt ook nog een bevestiging in je e-mail. Bewaar deze mail want je kunt eventueel nog weer terugkeren en aanmelden met je oude gegevens.
facebook account afmelden7 500x251 Hoe verwijder ik mijn account in Facebook

Account deactiveren of verwijderen

Als je je account deactiveert, zijn je profiel en alle bijbehorende informatie onmiddellijk niet meer beschikbaar voor andere Facebook-gebruikers. Je wordt dus in feite van Facebook verwijderd. Facebook slaat je profielinformatie (vrienden, foto’s, interesses enzovoort) op. Als je je account dus weer activeert, ziet die er net zo uit als op het moment dat je je account deactiveerde.

Als je je account permanent verwijdert, worden alle persoonlijk identificeerbare gegevens die aan je account zijn gekoppeld, uit de Facebook database verwijderd. Dit betreft gegevens zoals je naam, e-mailadres, postadressen en IM-schermnaam. Facebook zegt nog wel:

Kopieën van bepaald materiaal (zoals foto’s en aantekeningen) blijven mogelijk om technische redenen op onze servers staan, maar dit materiaal wordt ontdaan van elke vorm van persoonlijke identificatie en is volledig ontoegankelijk voor andere gebruikers. Verder gebruikt Facebook geen inhoud die is gekoppeld aan accounts die zijn gedeactiveerd of verwijderd.

Account definitief verwijderen
Als je Facebook echt niet meer wilt gebruiken en je account volledig wilt wissen dan moet je een aparte actie ondernemen. Je kunt dat account daarna niet meer activeren en de gewiste inhoud en gegevens niet meer ophalen. Als je je account permanent wilt wissen zonder de optie om dat account weer te activeren, meld je dan aan op je account en dien je verzoek in door hier te klikken.

Wat als Facebook jouw account heeft gedeactiveerd?

Als je denkt dat je account per vergissing is uitgeschakeld, kun je beroep aantekenen bij Facebook.

Je moet dan schrijven vanaf het e-mailadres dat is gekoppeld aan je uitgeschakelde Facebook-account. Deze stap moet worden gevolgd om het eigendom van het account te controleren.

Vermeld de volgende accountinformatie in je e-mail:

  • Volledige naam
  • Geboortedatum (maand/dag/jaar)
  • E-mailadres voor aanmelding
  • Eventueel aanvullende informatie of vragen

Je kunt deze informatie naar Facebook zenden door hier te klikken.

De account die ik heb gemaakt om reclame te maken voor mijn bedrijf, band of andere organisatie is nu geblokkeerd.

Volgens de Verklaring van rechten en verantwoordelijkheden moeten Facebook-profielen persoonlijk zin. Gebruikers mogen geen account houden onder de naam van een organisatie of persoonlijke accounts te gebruiken om professioneel reclame te maken voor zichzelf. Als je profiel op een niet-individuele naam stond, of hoofdzakelijk werd gebruikt om reclame te maken, is dit waarschijnlijk de reden dat je profiel is verwijderd.
http://www.facebook.com/help/?faq=13624

Meer informatie over persoonlijke profielen en zakelijke accounts.

Ik ben op zoek naar mensen waarvan het account geblokkeerd is. Ik zou graag een kort interview afnemen. Ken jij iemand? Laat het me hieronder weten.

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5


1 Comments

  • At 18 januari 2011, Hannie wrote:Ik ken een Turkse en een Engelse dame die allebei een geblokkeerd account hebben (gehad). De ene zit nog op FB, de andere heeft het opgegeven. De Turkse spreekt goed Engels. (De Engelse trouwens ook 😉 )

    Ik ken ook nog een Hongaars jongetje dat zijn account geblokkeerd heeft gezien, maar zijn Engels is niet zo best, dus dat lijkt me wat moeilijker communiceren.

    Laat maar weten of ik voor introducties moet zorgen.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Betrokkenheid vergroten doelgroep met marketing via Sociale media
Social media
Hoe je de betrokkenheid van gebruikers kunt vergroten met behulp van marketing via sociale media

Vraag ​​je je af hoe je de betrokkenheid van gebruikers op de sociale media van jouw merk kunt vergroten? Duik in dit artikel voor een paar waardevolle tips voor gebruikersbetrokkenheid.

facebook paginas samenvoegen
Social media
3
Facebook pagina’s samenvoegen lukt niet

Je hebt twee Facebookpagina’s die heel veel overlap hebben. Dit kan het geval zijn voor jouw bedrijf, jouw winkel of winkelgebied, jouw expertise, etc. waarbij de Facebookpagina’s eigenlijk inhoudelijk hetzelfde zijn. Heb je dergelijke dubbele pagina’s dan biedt Facebook jou de mogelijkheid om deze samen te voegen. Op zich gaat …

Social media
Clubhouse ook voor Android gebruikers

De populaire ‘drop in audio chat’ app met de naam Clubhouse bestaat al sinds April 2020. Begin 2021 kwam de app in Nederland lekker op gang. Maar je kon de app pas gaan gebruiken wanneer je een uitnodiging had gekregen (invite only). Daarnaast was de app alleen geschikt voor iPhone …

Shares