Hoe verwijder ik mijn account in Facebook

Stel je hebt een Facebook account voor jezelf en ook nog een voor je bedrijf. En vervolgens heb je per ongeluk nog een Facebook account aangemaakt. Of je had een Facebook profiel voor je bedrijf en hebt er nu ook een voor jou persoonlijk gemaakt. Hoe dan ook, je wilt nu weer een Facebook account verwijderen.

Of misschien heb je het artikel Account voor je bedrijf of prive op Facebook maken? gelezen en heb je besloten, vanwege dit artikel, dat je alles binnen Facebook dan toch liever op een andere manier wilt opzetten. En dus wil je eerdere accounts weer opheffen. De vraag is dan, hoe doe je dat? Lees hieronder de stappen voor het verwijderen van één of meerdere facebook accounts.

Je gaat naar accountinstellingen, rechts bovenaan de pagina.
facebook account verwijderen1 500x234 Hoe verwijder ik mijn account in Facebook

Dan kies je Account deactiveren
facebook account verwijderen2 500x435 Hoe verwijder ik mijn account in Facebook

Dan moet je aangeven waarom je dit Facebook account wilt opzeggen. Je kunt bijvoorbeeld zeggen ‘Ik heb nog een Facebookaccount’
En geef gelijk op dat je geen mail meer wilt ontvangen, anders krjig je nog allerlei herinneringen en oproepen om je aan te melden.
facebook account verwijderen3 500x433 Hoe verwijder ik mijn account in Facebook

Vul je wachtwoord in, dit om te voorkomen dat anderen eenvoudig jouw Facebook account kunnen afsluiten:
facebook account verwijderen4 500x448 Hoe verwijder ik mijn account in Facebook

Nu nog een keer de CAPTCHA code invullen, dit om te voorkomen dat robots dit werk kunnen doen:
facebook account verwijderen5 500x274 Hoe verwijder ik mijn account in Facebook

En het is gelukt, je account is gedeactiveerd:
facebook account verwijderen6 500x61 Hoe verwijder ik mijn account in Facebook

Je ontvangt ook nog een bevestiging in je e-mail. Bewaar deze mail want je kunt eventueel nog weer terugkeren en aanmelden met je oude gegevens.
facebook account afmelden7 500x251 Hoe verwijder ik mijn account in Facebook

Account deactiveren of verwijderen

Als je je account deactiveert, zijn je profiel en alle bijbehorende informatie onmiddellijk niet meer beschikbaar voor andere Facebook-gebruikers. Je wordt dus in feite van Facebook verwijderd. Facebook slaat je profielinformatie (vrienden, foto’s, interesses enzovoort) op. Als je je account dus weer activeert, ziet die er net zo uit als op het moment dat je je account deactiveerde.

Als je je account permanent verwijdert, worden alle persoonlijk identificeerbare gegevens die aan je account zijn gekoppeld, uit de Facebook database verwijderd. Dit betreft gegevens zoals je naam, e-mailadres, postadressen en IM-schermnaam. Facebook zegt nog wel:

Kopieën van bepaald materiaal (zoals foto’s en aantekeningen) blijven mogelijk om technische redenen op onze servers staan, maar dit materiaal wordt ontdaan van elke vorm van persoonlijke identificatie en is volledig ontoegankelijk voor andere gebruikers. Verder gebruikt Facebook geen inhoud die is gekoppeld aan accounts die zijn gedeactiveerd of verwijderd.

Account definitief verwijderen
Als je Facebook echt niet meer wilt gebruiken en je account volledig wilt wissen dan moet je een aparte actie ondernemen. Je kunt dat account daarna niet meer activeren en de gewiste inhoud en gegevens niet meer ophalen. Als je je account permanent wilt wissen zonder de optie om dat account weer te activeren, meld je dan aan op je account en dien je verzoek in door hier te klikken.

Wat als Facebook jouw account heeft gedeactiveerd?

Als je denkt dat je account per vergissing is uitgeschakeld, kun je beroep aantekenen bij Facebook.

Je moet dan schrijven vanaf het e-mailadres dat is gekoppeld aan je uitgeschakelde Facebook-account. Deze stap moet worden gevolgd om het eigendom van het account te controleren.

Vermeld de volgende accountinformatie in je e-mail:

  • Volledige naam
  • Geboortedatum (maand/dag/jaar)
  • E-mailadres voor aanmelding
  • Eventueel aanvullende informatie of vragen

Je kunt deze informatie naar Facebook zenden door hier te klikken.

De account die ik heb gemaakt om reclame te maken voor mijn bedrijf, band of andere organisatie is nu geblokkeerd.

Volgens de Verklaring van rechten en verantwoordelijkheden moeten Facebook-profielen persoonlijk zin. Gebruikers mogen geen account houden onder de naam van een organisatie of persoonlijke accounts te gebruiken om professioneel reclame te maken voor zichzelf. Als je profiel op een niet-individuele naam stond, of hoofdzakelijk werd gebruikt om reclame te maken, is dit waarschijnlijk de reden dat je profiel is verwijderd.
http://www.facebook.com/help/?faq=13624

Meer informatie over persoonlijke profielen en zakelijke accounts.

Ik ben op zoek naar mensen waarvan het account geblokkeerd is. Ik zou graag een kort interview afnemen. Ken jij iemand? Laat het me hieronder weten.

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5


1 Comments

  • At 18 januari 2011, Hannie wrote:Ik ken een Turkse en een Engelse dame die allebei een geblokkeerd account hebben (gehad). De ene zit nog op FB, de andere heeft het opgegeven. De Turkse spreekt goed Engels. (De Engelse trouwens ook 😉 )

    Ik ken ook nog een Hongaars jongetje dat zijn account geblokkeerd heeft gezien, maar zijn Engels is niet zo best, dus dat lijkt me wat moeilijker communiceren.

    Laat maar weten of ik voor introducties moet zorgen.

Gerelateerde Posts:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media
Hoe kun je een facebook groep overnemen?

Ik zie dat veel mensen zich afvragen: “Hoe kan ik een Facebook groep overnemen waar geen beheer is?”. Of; “Een groep zit zonder beheerder kan ik deze over nemen?”. Het is erg storend wanneer je een Facebook Group ziet over een onderwerp waar jij zelf ook heel actief mee bent. …

Social media
1
Instagram volgen actie geblokkeerd

Je gebruikt al een tijdje en opeens krijg je een melding zodra je iemand wilt volgen. Het lijkt er op dat op Instagram de volgen actie geblokkeerd is. Soms kunnen gebruikers nog wel foto’s toevoegen maar mogen ze geen nieuwe mensen meer volgen. In een enkel geval mag je ook …

Social media
Video voor bedrijven – Pelpina Trip 3/3

Vandaag het gesprek met Pelpina Trip over Video voor je bedrijf.   Pelpina is gespecialiseerd in videomarketing voor bedrijven en helpt met het inzetten van video voor je bedrijf. Ze is zelfstandig video adviseur & producer, spreker, en auteur gespecialiseerd in korte online video producties en (social) videomarketing. Pelpina staat voor …