Instagram volgen actie geblokkeerd

Social media
27

Je gebruikt al een tijdje en opeens krijg je een melding zodra je iemand wilt volgen. Het lijkt er op dat op Instagram de volgen actie geblokkeerd is. Soms kunnen gebruikers nog wel foto’s toevoegen maar mogen ze geen nieuwe mensen meer volgen. In een enkel geval mag je ook geen berichten meer liken. De melding die je krijgt van Instagram biedt vaak ook geen informatie over de exacte reden. Na het doen van een bepaalde actie (een like, iemand volgen, reactie achterlaten, etc.) laat Instagram een popup zien met hierin een foutmelding. De inhoud van deze popup is niet altijd hetzelfde. Hieronder enkele voorbeelden:

 • Actie geblokkeerd. Deze actie is geblokkeerd. Probeer het later opnieuw. We blokkeren bepaalde inhoud en actie om onze coummunity te beschermen. Laat het ons weten als je denkt dat we een fout hebben gemaakt.
  (ja “coummunity” is met opzet fout geschreven exact zoals het in Insta-gram staat, het moet natuurlijk “community” zijn)
 • Je bent tijdelijk geblokkeerd omdat je misbruik maakt van deze functie.
 • We hebben limieten ingevoerd om misbruik van functies te voorkomen en mensen te beschermen tegen spam en lastigvallen.
 • Comment Blocked, Your comment could not be posted.

Er is geen reden tot paniek. Het is inderdaad mogelijk dat je tijdelijk geblokkeerd bent maar er zijn nog diverse andere mogelijke oorzaken. Daarbij kan de blokkering zeer tijdelijk zijn en kun je diverse acties ondernemen om deze blokkade zo kort mogelijk te maken.


Hoe kom ik van de instagram problemen af?

De eerste tip is om na te kijken of je de meest recente versie van de app hebt? Zo niet, zorg eerst dat je jouw app bijwerkt naar de nieuwste versie. Heb je daarna nog steeds problemen dan is er misschien sprake van een block op jouw account. Zolang je nog wel kunt inloggen op jouw instagram profiel dan is er geen reden tot paniek. Wanneer je een tijdelijke instagram-block hebt dan kun je een aantal acties ondernemen om deze blocking weg te krijgen:

 • probeer uit te loggen en opnieuw in te loggen
 • bij de foutmelding in de popup staat ook een knop “probleem rapporteren”, druk op deze knop om het melden (let op, het zal even duren voordat support hier naar kan kijken, ga dus niet heel vaak op deze knop klikken)
 • pas de tekst van jouw profiel even aan, klik op “profiel bewerken” en schrijf een aangepaste tekst
 • is jouw account helemaal uitgeschakeld dan kun je bezwaar maken via deze pagina: help.instagram.com/366993040048856

 

Hoe lang kan een ban duren?

Helaas is het onbekend hoe lang voor jou een ban op instagram gaat duren. Hierover zijn heel veel verschillende berichten geplaatst. Zo geeft iemand aan dat hij mensen kent die 48 uur gebanned waren. Maar er zijn ook mensen die melden “I was banned for 4 weeks”. En je hoort verhalen dat mensen al langer dan 2 maanden bepaalde functies niet kunnen gebruiken. Het klinkt heel flauw, maar daarom is het beter om te voorkomen dat je een ban krijgt. Houd je aan de Instagram richtlijnen. Doe bijvoorbeeld niet te veel volgverzoeken aan mensen die jou niet kennen want dan kun je worden geblocked.

Ik kan geen reacties toevoegen in Instagram

Je hebt de meest recente versie van de Instagram-app? Zo niet, update jouw app. Indien het nog steeds niet werkt dan zijn er andere mogelijke oorzaken:

 • misschien heb je in jouw reactie teveel @ vermeldingen? het maximale toelaatbare @-vermeldingen is vijf per reactie
 • misschien heb je teveel hash tags gebruikt? het maximum aantal hashtags per reactie is 30
 • je mag niet steeds dezelfde reactie plaatsen en hierbij telt dezelfde emoji ook mee, dus steeds een smiley typen in de reactie is een probleem
 • de reactie moet voldoen aan de Instagram richtlijnen voor de community en zodoende zijn bepaalde woorden (scheldwoorden, vieze termen) niet toegestaan

 

Error code 310

Je kunt instagram niet meer openen en je krijgt een melding: error code 310. In dit geval kun je het beste de app verwijderen, jouw telefoon laten afsluiten, opnieuw starten en dan opnieuw de Instagram app installeren.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn Instagram account geblocked wordt

 1. Heb je net een nieuw Instagram account? Ga dan niet gelijk als een gek berichten liken of reacties schrijven bij andere mensen. Dit is namelijk iets wat nep accounts juist doen. Begin liever met het plaatsen van eigen foto’s op een rustige manier. Dus plaats ongeveer 10 foto’s in de loop van 2 dagen. Na een week kun je zonder problemen gaan reageren en liken bij anderen.
 2. Je bent nu goed begonnen met plaatsen van foto’s maar ga dan wel door. Nep accounts werken namelijk op die manier, zij posten in het begin wel foto’s maar stoppen daar dan weer mee. Twee keer per week is een goede frequentie om geen problemen te krijgen met instagram.
 3. Maak jouw Instagram profiel helemaal af. Dus je upload een profiel foto en je schrijft een unieke korte bio over jezelf.
 4. Beperkt het aantal likes dat je weg geeft. Ga je als een gek vele foto’s liken dan vraag je om een ban. Het limiet (op dit moment) is 350 likes per uur. Je begrijpt al, dat is eigenlijk best lastig voor een niet-bot om te halen.

Instagram Actie geBlokkeerdKan iemand mij helpen? Eerst kon ik niet getagged worden (zonder reden), dan kan ik niks liken en comments plaatsen omdat ik een link op mijn site (Mij site) had die “niet is toegestaan”.

Ik doe geen gekke dingen, ik deel geen tags op andermans posts, reageer bijna nooit, deel geen gekke dingen zoals porno of geweld er is echt helemaal geen reden waarom instagram doet op beide acounts.

Kan iemand mij helpen?
@celsodesanders
@celsodesanders_com

Hallo ik kan niks meer like op Instagram en wil weten graag waarom want k gebruik mijn eigen instagram account en dat is het en doe geen ene andere shit dus wrm..

Ik kan op een of andere manier niet meer dan 1620 mensen volgen ik weet de reden hiervan niet iemand tips?

Hallo ik heb het zelfde.. kan iemand helpen???? Hoelang gaat zo een ban doen?

Ik kan geen nieuwe mensen gaan volgen. Als iemand mij gaat volgen kan dat niet wederzijds. Ik like hooguit dertig berichten per dag en ga hooguit hetzelfde aantal mensen volgen. Vreemd dat je dan een ban krijgt. Bij mij staat er “Actie geblokkeerd. Deze actie is geblokkeerd. Probeer het later opnieuw. We blokkeren bepaalde inhoud en actie om onze coummunity te beschermen. Laat het ons weten als je denkt dat we een fout hebben gemaakt.” Tijd voor nieuwe sociale media zonder al dit wijsvinger gedrag.

Hallo, sinds gisteren avond kn ik niks meer liken. Foto’s en reacties plaatsen lukt nog wel. Maar ik kan gewoon niks meer liken. Het geeft aan dat het dan geblokkeerd is. Tot 20-7-2019. Ik gebruik alleen me instagram voor me golden retriever Maxx. @manuelle_goldenretriever_maxx. Naar mijn idee heb ik niks verkeerds gedaan. Hoe kan ik dit oplossen?

Ik ben nieuw op Instagram en wil gewoon als fan like geven en korte reactie en ook dat gaat niet

Ik mag ineens geen liks meer geven en heb er niet te veel gegeven want gisteren avond kon ik dst nog wel en vanmorgen deelde ik een foto en toen na uren wilde ik een like geven aan iemand mag ineens niet en nu nog steeds niet en wil dat ongedaan gemaakt wordt want heb helemaal geen regels overtreden en zo maar kan nergens iets vinden om ze te laten weten dat ik geen moer verkeerd heb gedaan en ze er naast zitten met hun geintje vind dit echt niet leuk

Mijn account is ook geblokkeerd
Voor liken en posten… ik was een week geblokt en er stond 2019-08-31 dat het zou verlopen vandaag is de dag maar kan nog steeds niet liken en alles doen snap
Niks van insta meer ..

Ik kan al 3 maanden niet liken, geen nieuwe mensen toevoegen. Instagram reageert niet! weet nier waarom…Het enige dat ik plaats is keramiek, en zeker niet iets aanstootgevend. Community beschermen? nou ik voel me niet beschermd op die manier, in tegendeel!

Als ik like, volg of een foto plaats, krijg ik nu al 3/4 dagen:

‘Je account is tijdelijk geblokkeerd voor het uitvoeren van deze actie. Het delen van je account met een service die je helpt meer vind-ik-leuks of volgers te krijgen, is in strijd met onze richtlijnen voor de community. De blokkade verloopt om 2019-09-12. Als je van mening bent dat we een fout hebben gemaakt, laat het ons dan weten.’

Ten eerste heb ik niet zo’n service gebruikt, en ten tweede, bedoelen ze 12 september? Want dat is dan vandaag. Maar het is vandaag nog steeds.
Ik kan overigens wel insta story’s posten, maar geen tijdlijn foto’s.

ik heb teveel mensen een volgverzoek gestuurd ik wist het niet maar nu ben ik geblokkeerd tot 1-09-2020 omg wie kan mij helpen want ik weet het echt niet wat ik nu moet

Ik kan ook niks meer er stond dat het 9 Jan 2020 zou worden opgeven en dat ik dus ook vandaan en ik kan nog niks iemand een idee wnnr dit dan wel verloopt of wat ik kan doen stuur me een dm via instagram @shalitagelici

Hallo,
Sinds eergistern kan ik niets meer liken,op niets meer reageren& als ik een foto post me tekst komt de tekst er nie bij. Er komt telkens op dat mijn account een link bevat die niets is toegestaan? We blokkeren een bepaalde i houd en acties,… En als ik feedbavk klik komt er op bedankt voor het rapporten..xs kan iemand mij helpen!

Ik kan al weken mijn instaprofielfoto niet veranderen of mijn account openbaar zetten. Hij geeft een foutmelding aan met controleer je verbinding en probeer later.. iemand zelfde problemen gehad hoe los je dit op?

Hoe is het mogelijk dat een gerapporteerd en geblokkeerd profiel op instagram toch berichten en likes kan plaatsen?

Mijn account is tijdelijk geblokkeerd tot vandaag maar ik kan nog altijd niks like en geen nieuwe mensen volgen

Hoe kan ik dit oplossen!!!?

Ik wil graag gwn weer mensen volgen of liken want dat kan ik nu niet doen omdat mij actie geblokkeerd is kunnen Julie die actie miss deblokkeren nu dankjewel

Ik kan geen mensen terug volgen en ontvolgen, geen reacties en foto’s liken ik heb niks gedaan wel heb ik in een korte tijd veel volgers en bij gekregen maar veder niks.

Hallo ik kan niemand meer volgen en hij geeft ook geen melding aan dat ik geblokt ben dus ik snap hier even niet wat er aan de hand is weet iemand wat ik kan doen dit probleem op te lossen

Hoi,een vriend van mij is gebanned bij dé nieuwssite nu.nl Instagram. Hoe lang duurt het voor hij daar weer kan reageren? Echt sneu hij zei nml niet zoveel bijzonders

Ik heb een tijdje geleden iemand beperkt en ontvolgd op Instagram. We volgen elkaar nu opnieuw, maar als ik die beperking wil opheffen, krijg ik al sinds een week de melding “er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw”. Weet iemand hoe dit komt? Die persoon heeft me niet geblokkeerd (ik kan alles zijn op haar profiel en alles liken en zo). Of heeft zij mij misschien beperkt waardoor die beperking bij mij niet kan opgehoffen worden? Wat ik eraan kan doen? Heb het probleem gerapporteerd bij Instagram, maar nog geen reactie/oplossing. Ook al uitgelogd en opnieuw ingelogd, maar niets helpt… PLEASE? IEMAND?

Ik krijg de melding dat als ik wil inloggen dat ik het over een paar minuten weer moet proberen. Dit is nu al een dag zo. Ik heb geen waarschuwing gehad dat ik iets gedaan heb en kan ook geen hulp vragen bij instagram omdat ik er niet inkom. Ik kan me ook niet aanmelden met een andere pc of andere telefoon en ik kan zelfs geen nieuw account aanmaken. Mijn account is niet verwijderd maar kan er gewoon niet in. Het enige wat ik gedaan heb is mij een paar keer afgemeld en opnieuw heb aangemeld omdat ik mijn insta wilde refreshen. Ik ben geen bot of fake account of hacker of wat dan ook. Ik krijg mijn account gewoon niet terug

27 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Betrokkenheid vergroten doelgroep met marketing via Sociale media
Social media
Hoe je de betrokkenheid van gebruikers kunt vergroten met behulp van marketing via sociale media

Vraag ​​je je af hoe je de betrokkenheid van gebruikers op de sociale media van jouw merk kunt vergroten? Duik in dit artikel voor een paar waardevolle tips voor gebruikersbetrokkenheid.

facebook paginas samenvoegen
Social media
3
Facebook pagina’s samenvoegen lukt niet

Je hebt twee Facebookpagina’s die heel veel overlap hebben. Dit kan het geval zijn voor jouw bedrijf, jouw winkel of winkelgebied, jouw expertise, etc. waarbij de Facebookpagina’s eigenlijk inhoudelijk hetzelfde zijn. Heb je dergelijke dubbele pagina’s dan biedt Facebook jou de mogelijkheid om deze samen te voegen. Op zich gaat …

Social media
Clubhouse ook voor Android gebruikers

De populaire ‘drop in audio chat’ app met de naam Clubhouse bestaat al sinds April 2020. Begin 2021 kwam de app in Nederland lekker op gang. Maar je kon de app pas gaan gebruiken wanneer je een uitnodiging had gekregen (invite only). Daarnaast was de app alleen geschikt voor iPhone …

Shares