Instagram volgen actie geblokkeerd

Social media
5

Je gebruikt al een tijdje en opeens krijg je een melding zodra je iemand wilt volgen. Het lijkt er op dat op Instagram de volgen actie geblokkeerd is. Soms kunnen gebruikers nog wel foto’s toevoegen maar mogen ze geen nieuwe mensen meer volgen. In een enkel geval mag je ook geen berichten meer liken. De melding die je krijgt van Instagram biedt vaak ook geen informatie over de exacte reden. Na het doen van een bepaalde actie (een like, iemand volgen, reactie achterlaten, etc.) laat Instagram een popup zien met hierin een foutmelding. De inhoud van deze popup is niet altijd hetzelfde. Hieronder enkele voorbeelden:

 • Actie geblokkeerd. Deze actie is geblokkeerd. Probeer het later opnieuw. We blokkeren bepaalde inhoud en actie om onze coummunity te beschermen. Laat het ons weten als je denkt dat we een fout hebben gemaakt.
  (ja “coummunity” is met opzet fout geschreven exact zoals het in Insta-gram staat, het moet natuurlijk “community” zijn)
 • Je bent tijdelijk geblokkeerd omdat je misbruik maakt van deze functie.
 • We hebben limieten ingevoerd om misbruik van functies te voorkomen en mensen te beschermen tegen spam en lastigvallen.
 • Comment Blocked, Your comment could not be posted.

Er is geen reden tot paniek. Het is inderdaad mogelijk dat je tijdelijk geblokkeerd bent maar er zijn nog diverse andere mogelijke oorzaken. Daarbij kan de blokkering zeer tijdelijk zijn en kun je diverse acties ondernemen om deze blokkade zo kort mogelijk te maken.


Hoe kom ik van de instagram problemen af?

De eerste tip is om na te kijken of je de meest recente versie van de app hebt? Zo niet, zorg eerst dat je jouw app bijwerkt naar de nieuwste versie. Heb je daarna nog steeds problemen dan is er misschien sprake van een block op jouw account. Zolang je nog wel kunt inloggen op jouw instagram profiel dan is er geen reden tot paniek. Wanneer je een tijdelijke instagram-block hebt dan kun je een aantal acties ondernemen om deze blocking weg te krijgen:

 • probeer uit te loggen en opnieuw in te loggen
 • bij de foutmelding in de popup staat ook een knop “probleem rapporteren”, druk op deze knop om het melden (let op, het zal even duren voordat support hier naar kan kijken, ga dus niet heel vaak op deze knop klikken)
 • pas de tekst van jouw profiel even aan, klik op “profiel bewerken” en schrijf een aangepaste tekst
 • is jouw account helemaal uitgeschakeld dan kun je bezwaar maken via deze pagina: help.instagram.com/366993040048856

 

Hoe lang kan een ban duren?

Helaas is het onbekend hoe lang voor jou een ban op instagram gaat duren. Hierover zijn heel veel verschillende berichten geplaatst. Zo geeft iemand aan dat hij mensen kent die 48 uur gebanned waren. Maar er zijn ook mensen die melden “I was banned for 4 weeks”. En je hoort verhalen dat mensen al langer dan 2 maanden bepaalde functies niet kunnen gebruiken. Het klinkt heel flauw, maar daarom is het beter om te voorkomen dat je een ban krijgt. Houd je aan de Instagram richtlijnen. Doe bijvoorbeeld niet te veel volgverzoeken aan mensen die jou niet kennen want dan kun je worden geblocked.

Ik kan geen reacties toevoegen in Instagram

Je hebt de meest recente versie van de Instagram-app? Zo niet, update jouw app. Indien het nog steeds niet werkt dan zijn er andere mogelijke oorzaken:

 • misschien heb je in jouw reactie teveel @ vermeldingen? het maximale toelaatbare @-vermeldingen is vijf per reactie
 • misschien heb je teveel hash tags gebruikt? het maximum aantal hashtags per reactie is 30
 • je mag niet steeds dezelfde reactie plaatsen en hierbij telt dezelfde emoji ook mee, dus steeds een smiley typen in de reactie is een probleem
 • de reactie moet voldoen aan de Instagram richtlijnen voor de community en zodoende zijn bepaalde woorden (scheldwoorden, vieze termen) niet toegestaan

 

Error code 310

Je kunt instagram niet meer openen en je krijgt een melding: error code 310. In dit geval kun je het beste de app verwijderen, jouw telefoon laten afsluiten, opnieuw starten en dan opnieuw de Instagram app installeren.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn Instagram account geblocked wordt

 1. Heb je net een nieuw Instagram account? Ga dan niet gelijk als een gek berichten liken of reacties schrijven bij andere mensen. Dit is namelijk iets wat nep accounts juist doen. Begin liever met het plaatsen van eigen foto’s op een rustige manier. Dus plaats ongeveer 10 foto’s in de loop van 2 dagen. Na een week kun je zonder problemen gaan reageren en liken bij anderen.
 2. Je bent nu goed begonnen met plaatsen van foto’s maar ga dan wel door. Nep accounts werken namelijk op die manier, zij posten in het begin wel foto’s maar stoppen daar dan weer mee. Twee keer per week is een goede frequentie om geen problemen te krijgen met instagram.
 3. Maak jouw Instagram profiel helemaal af. Dus je upload een profiel foto en je schrijft een unieke korte bio over jezelf.
 4. Beperkt het aantal likes dat je weg geeft. Ga je als een gek vele foto’s liken dan vraag je om een ban. Het limiet (op dit moment) is 350 likes per uur. Je begrijpt al, dat is eigenlijk best lastig voor een niet-bot om te halen.

Instagram Actie geBlokkeerdGerelateerde Posts:

Kan iemand mij helpen? Eerst kon ik niet getagged worden (zonder reden), dan kan ik niks liken en comments plaatsen omdat ik een link op mijn site (Mij site) had die “niet is toegestaan”.

Ik doe geen gekke dingen, ik deel geen tags op andermans posts, reageer bijna nooit, deel geen gekke dingen zoals porno of geweld er is echt helemaal geen reden waarom instagram doet op beide acounts.

Kan iemand mij helpen?
@celsodesanders
@celsodesanders_com

Hallo ik kan niks meer like op Instagram en wil weten graag waarom want k gebruik mijn eigen instagram account en dat is het en doe geen ene andere shit dus wrm..

Ik kan op een of andere manier niet meer dan 1620 mensen volgen ik weet de reden hiervan niet iemand tips?

Hallo ik heb het zelfde.. kan iemand helpen???? Hoelang gaat zo een ban doen?

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media
Werken met influencers – Hoe begin ik?

Veel mensen vragen zich af hoe je begint met influencer marketing. Ik versta onder de term “influencer marketing” de promotie van producten / diensten of creëren van brand awareness via echte personen die op internet (YouTube, instagram, Pinterest, Twitter, Facebook, etc.) een specifieke groep volgers hebben of een groot bereik …

Social media
Hoe kun je een facebook groep overnemen?

Ik zie dat veel mensen zich afvragen: “Hoe kan ik een Facebook groep overnemen waar geen beheer is?”. Of; “Een groep zit zonder beheerder kan ik deze over nemen?”. Het is erg storend wanneer je een Facebook Group ziet over een onderwerp waar jij zelf ook heel actief mee bent. …

Social media
Video voor bedrijven – Pelpina Trip 3/3

Vandaag het gesprek met Pelpina Trip over Video voor je bedrijf.   Pelpina is gespecialiseerd in videomarketing voor bedrijven en helpt met het inzetten van video voor je bedrijf. Ze is zelfstandig video adviseur & producer, spreker, en auteur gespecialiseerd in korte online video producties en (social) videomarketing. Pelpina staat voor …