Voor je bedijf een Facebook profiel of een pagina, wat te kiezen?

Tijdens een aantal workshops en presentaties, waar ik aan werk, wordt aandacht geschonken aan Facebook. Wat is het, hoe werkt het en wat kun je er mee zijn een aantal vragen die we daar beantwoorden.

Door deze aandacht gaan mensen aan de slag met Facebook en Twitter. Door het te doen leer je het meeste is het principe.

Een van de meest opvallende dingen die ik steeds zie terugkeren is de vraag; Maak ik op Facebook iets aan voor mijzelf of voor mijn bedrijf?
Wat vaak gebeurt is dat een mix wordt gemaakt en dat is jammer. En dit doen mensen niet alleen op Facebook maar ook op LinkedIn en Twitter. Een persoonlijk profiel met een foto van het bedrijf bijvoorbeeld, of een persoonlijk profiel met bedrijfsgegevens, of 2 profielen dus zowel een persoonlijke als ook een bedrijfsmatige.

De sociale platvormen als LinkedIn, Twitter en Facebook gaan allemaal uit van persoonlijke interactie. Jij als persoon, met je eigen naam, communiceert met andere personen. Net als in het echte leven. Daarnaast hebben LinkedIn en Facebook de mogelijkheid om iets op te zetten voor je bedrijf. In Facebook kun je een pagina starten voor je bedrijf en in LinkedIn kun je ook een bedrijfsprofiel maken.

Dus wat kun je het beste doen:

Facebook

Op Facebook:

Wanneer je bovenstaande link van Facebook gebruikt krijg je een aantal keuzes. Kies voor de Officiële pagina (dus niet Communitypagina kiezen).
Dan kun je kiezen uit een ‘lokaal bedrijf’ , ‘Merk, product of organisatie’ of ‘Artiest, band of bekend persoon’.
facebook pagina Voor je bedijf een Facebook profiel of een pagina, wat te kiezen?
Gaat het over een lokaal bedrijf zoals een winkel of een restaurant kies dan ‘lokaal bedrijf’ je krijgt dan bijvoorbeeld de mogelijkheid om openingstijden van je winkel in te vullen en parkeerruimte bij een restaurant.

Is je bedrijf nationaal of internationaal kies dan uit ‘Merk, product of organisatie’. Heb je een dienstverlening die werkt over heel Nederland of een webshop bijvoorbeeld dan is dit je keuze.

Ben je schrijver, spreker, artiest dan is de laatste optie voor jou, ‘Artiest, band of bekend persoon’.

Vul vervolgens de gevraagde gegevens in. Maak het zo compleet mogelijk en vergeet niet de URL naar je website op te nemen.

Geef je Bedrijf een Gezicht op Facebook Event

Wil je snel en met mijn begeleiding aan de slag met Facebook voor je bedrijf kom dan naar het Geef je Bedrijf een Gezicht op Facebook Event. Maak in 1 middag de start met Facebook voor jouw bedrijf.
In mijn nieuwsbrief van vorige week vertelde ik hier al uitgebreid over. Een kleine herinnering aan de actie die vandaag afloopt.

Meld je vandaag, donderdag 7 oktober, aan en je krijgt nog de EUR 50,00 korting. Dat is mijn kado omdat ik 1 oktober 4 jaren actief ben met dit bedrijf.
Je betaald nu geen EUR 249,00 maar EUR 199,00 (ex BTW).
Registreer je nu en gebruik de coupon-code FEESTGBBFB
orderlink4 Voor je bedijf een Facebook profiel of een pagina, wat te kiezen?

Datum: 14 oktober 2010
Aanvang: 13:00u tot 17:00u

Locatie: Seats2Meet te Utrecht – lekker centraal gelegen en eenvoudig te bereiken met het OV

Meer informatie: http://www.ernohannink.nl/facebook/geef-je-bedrijf-een-gezicht-op-facebook-event/

Linkedin

Voordat ik het vergeet, in LinkedIn kun je hier een bedrijfsprofiel opzetten http://www.linkedin.com/company/add/show

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Ik wil een Facebook Link Button op mijn website zetten, zodat wanneer je daar op klikt je mijn website op je facebook krijg.
Hoe doe ik dat ?

Gr Aad

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Betrokkenheid vergroten doelgroep met marketing via Sociale media
Social media
Hoe je de betrokkenheid van gebruikers kunt vergroten met behulp van marketing via sociale media

Vraag ​​je je af hoe je de betrokkenheid van gebruikers op de sociale media van jouw merk kunt vergroten? Duik in dit artikel voor een paar waardevolle tips voor gebruikersbetrokkenheid.

facebook paginas samenvoegen
Social media
3
Facebook pagina’s samenvoegen lukt niet

Je hebt twee Facebookpagina’s die heel veel overlap hebben. Dit kan het geval zijn voor jouw bedrijf, jouw winkel of winkelgebied, jouw expertise, etc. waarbij de Facebookpagina’s eigenlijk inhoudelijk hetzelfde zijn. Heb je dergelijke dubbele pagina’s dan biedt Facebook jou de mogelijkheid om deze samen te voegen. Op zich gaat …

Social media
Clubhouse ook voor Android gebruikers

De populaire ‘drop in audio chat’ app met de naam Clubhouse bestaat al sinds April 2020. Begin 2021 kwam de app in Nederland lekker op gang. Maar je kon de app pas gaan gebruiken wanneer je een uitnodiging had gekregen (invite only). Daarnaast was de app alleen geschikt voor iPhone …

Shares